Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Brakuje 200,00zł do darmowej dostawy.

Koszt dostawy od:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Olejki eteryczne

Filtruj/Sortuj

Olejek bazyliowy NATURALNY

Olejek bazyliowy NATURALNY
Olejek bazyliowy NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 1BA1-55807
Olejek bazyliowy NATURALNY

Bazylia pospolita Ocimum basilicum L. jest rośliną jednoroczną z rodziny wargowych. Nazwa bazylii pochodzi z języka greckiego: okimum oznacza „pachnące”, a basilikos – „królewskie”. Jest to ziele o przyjemnym, intensywnym zapachu przypominającym zapach goździków i pikantnym smaku. Liście bazylii mają pod spodem umieszczone gruczołki wydzielnicze zawierające balsamiczny lotny olejek. Powszechnie stosowana jako przyprawa.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olejek bergamotowy NATURALNY

Olejek  bergamotowy NATURALNY
Olejek bergamotowy NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS366
Olejek bergamotowy NATURALNY

Olejek z bergamoty ma świeży, kwiatowo pachnący zapach rozpoznawalny w herbacie Earl-Grey. Olejek ten ma właściwości antyseptyczne i antywirusowe. Pomocny w pielęgnacji opryszczki, stanów zapalnych skóry, liszajach, trądziku i łojotoku. Wymieszany z olejem roślinnym wspomaga gojenie się ran i regenerację skóry. Zalecany jest przede wszystkim do cery tłustej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olejek eteryczny z estragonu

Olejek eteryczny z estragonu
Olejek eteryczny z estragonu
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: est7
Olejek eteryczny z estragonu

 

Olejek eteryczny z estragonu

INCI:
Artemisia Dracunculus oil

Estragon nazywany królem przypraw, co zawdzięcza wielu kucharzom. Roślina może osiągać nawet 1 metr wysokości. Liście estragonu, stanowiące najważniejszy produkt zielarski są zielone i mają lancetowaty, podłużny kształt. Estragon zaczyna kwitnienie w sierpniu, a kończy późną jesienią. Jego kwiaty mają jasnożółtą lub białą barwę.
Estragon to źródło wielu witamin, zawiera m.in prowitaminę A i witaminę C. Jest środkiem o działaniu uspokajającym, żółciopędnym, poprawiającym trawienie i rozkurczowym.
Najbardziej ceniony jest pozyskiwany z niego olejek, który można stosować do kominków aromaterapeutycznych i jako składnik kremów, serum czy masek na włosy. Estragon jest bogaty we flawonoidy i garbniki. Doskonale nadaje się do pielęgnacji tłustej skóry i włosów: działa przeciwbakteryjnie, grzybobójczo, odkaża skórę i zmniejsza łojotok.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olejek cytrynowy ORGANICZNY

Olejek cytrynowy ORGANICZNY
Olejek cytrynowy ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS188
Olejek cytrynowy ORGANICZNY

Cytryna zwyczajna Citrus limon L. Burum jest zimozielonym drzewem (do 6 m) o zielonych gałęziach na których mogą występować ciernie. Olejek cytrynowy który uzyskuje się przez wyciskanie skórek cytryny, jest bezbarwną lub lekko żółtawą cieczą o silnym, powszechnie znanym zapachu skórki cytryny oraz gorzkim smaku.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,99 zł (netto: 7,31 zł )

Olejek cedrowy (z kory cedru) NATURALNY

Olejek cedrowy (z kory cedru) NATURALNY
Olejek cedrowy (z kory cedru) NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS185
Olejek cedrowy (z kory cedru) NATURALNY

Cedr atlantycki Cedrus atlantica jest pięknym, wysokim (30-40m) drzewem szpilkowym należącym do rodziny sosnowatych. Olejek cedrowy ma zapach balsamiczny, a jego głównym składnikiem zapachowym jest cedrol. Spotykany w surowcach kosmetycznych Starożytnego Wschodu od zarania dziejów – dziś nieodzowny – obok olejku sandałowego składnik zapachów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olejek cynamonowy z kory NATURALNY

Olejek cynamonowy z kory NATURALNY
Olejek cynamonowy z kory NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS186
Olejek cynamonowy z kory NATURALNY

Cynamonowiec cejloński Cinnamomum zeylanicum jest drzewem osiągającym do 10 metrów wysokości. Silnie aromatyczny olejek otrzymywany jest z szarobrązowej kory lub liści. Olejek znajduje zastosowanie w przemyśle kosmetycznym (perfumeryjnym) a także w spożywczym i farmaceutycznym. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olejek z Drzewa Herbacianego NATURALNY

Olejek z Drzewa Herbacianego NATURALNY
Olejek z Drzewa Herbacianego NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS198
Olejek z Drzewa Herbacianego NATURALNY

Olejek z drzewa herbacianego ma bardzo silne właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze i wirusobójcze. Wskazany jest do stosowaniu przy trądziku, łojotoku, łupieżu. Polecany do sporządzania preparatów oczyszczających skórę. Pomocny także na odleżyny i odmrożenia. Olejek działa również  przeciwbólowo, przeciwświądowo, ściągająco na pory skóry i ogólnie regenerująco.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olejek miętowy NATURALNY

Olejek miętowy NATURALNY
Olejek miętowy NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS478
Olejek miętowy NATURALNY

Mięta pieprzowa Mentha Piperita jest byliną o charakterystycznym silnym zapachu. Rośnie na bagnistych łąkach, rowach i polach. Łodygę ma silnie owłosioną, liście są o bardzo zmiennym wyglądzie jajowate, eliptyczne lub podługowate owłosione, kwiaty barwy różowej. Roślina kwitnie od lipca do września. W Polsce jest gatunkiem pospolitym. Nazwa rodzajowa pochodzi od imienia greckiej nimfy Mintho, która została zamieniona w roślinę - miętę. Mięta jest rośliną przyprawową. Dawniej dodawano ją do mleka, powstrzymując jego kwaśnienie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olejek Eukaliptusowy NATURALNY

Olejek Eukaliptusowy NATURALNY
Olejek Eukaliptusowy NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS178
Olejek Eukaliptusowy NATURALNY

Olejek eukaliptusowy działa silnie odkażająco. Jest doskonałym odświeżaczem powietrza niweluje bowiem wszelkie zapachy. Mocna, głęboko penetrująca esencja bakteriobójcza i antywirusowa.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olejek z Limetki kwaśnej NATURALNY

Olejek z Limetki kwaśnej NATURALNY
Olejek z Limetki kwaśnej NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS192
Olejek z Limetki kwaśnej NATURALNY

Limetka kwaśna (lima) Citrus aurantifolia Christm & Swingle jest silnie rozgałęzionym zimozielonym drzewem lub krzewem. Owoce limety kwaśnej są okrągłymi jagodami wielkości 3 do 6 cm. Okrywa owocu dojrzałego jest zielona i gęsto pokryta gruczołkami olejków eterycznych. Owoc jest bardzo kwaśny, zapach aromatyczny, cytrynowy z nutą korzenno-drzewnego.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olejek z cynamonowca kamforowego NATURALNY

Olejek z cynamonowca kamforowego NATURALNY
Olejek z cynamonowca kamforowego NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: E8CF-77698
Olejek z cynamonowca kamforowego NATURALNY

Howood oil - olejek z cynamonowca ma świeży zapach z wyrażaną nutą eukaliptusa. Wykazuje działanie miejscowo znieczulające i rozgrzewające przez miejscową poprawę krążenia.

 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olejek z pomarańczy słodkiej ORGANICZNY

Olejek z pomarańczy słodkiej ORGANICZNY
Olejek z pomarańczy słodkiej ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: D3DC-152F6
Olejek z pomarańczy słodkiej ORGANICZNY

Pomarańcza słodka Citrus aurantium dulcis, jest nisko rozgałęziającym się, zimozielonym drzewem (do 15 m) o zielonych gałęziach na których mogą występować ciernie. Owoce to pomarańczowe jagody. Okrywa jest gruczołkowato-kropkowana, w stanie dojrzałym zielona, żółta lub pomarańczowa. Olejek pomarańczowy uzyskuje się przez wyciskanie (tłoczenie) skórek pomarańczy, jest żółto-czerwoną lub pomarańczowo-brązową cieczą o silnym powszechnie znanym zapachu skórki pomarańczy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olejek z pomarańczy słodkiej NATURALNY

Olejek z pomarańczy słodkiej NATURALNY
Olejek z pomarańczy słodkiej NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS477
Olejek z pomarańczy słodkiej NATURALNY

Pomarańcza słodka Citrus aurantium dulcis, jest nisko rozgałęziającym się, zimozielonym drzewem (do 15 m) o zielonych gałęziach na których mogą występować ciernie. Owoce to pomarańczowe jagody. Okrywa jest gruczołkowato-kropkowana, w stanie dojrzałym zielona, żółta lub pomarańczowa. Olejek pomarańczowy uzyskuje się przez wyciskanie (tłoczenie) skórek pomarańczy, jest żółto-czerwoną lub pomarańczowo-brązową cieczą o silnym powszechnie znanym zapachu skórki pomarańczy.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olejek cytrynowy NATURALNY

Olejek cytrynowy NATURALNY
Olejek cytrynowy NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS479
Olejek cytrynowy NATURALNY

Cytryna zwyczajna Citrus limon L. Burum jest zimozielonym drzewem (do 6 m) o zielonych gałęziach na których mogą występować ciernie. Olejek cytrynowy który uzyskuje się przez wyciskanie skórek cytryny, jest bezbarwną lub lekko żółtawą cieczą o silnym, powszechnie znanym zapachu skórki cytryny oraz gorzkim smaku.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olejek tymiankowy biały NATURALNY

Olejek tymiankowy biały NATURALNY
Olejek tymiankowy biały NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: tyb7
Olejek tymiankowy biały NATURALNY

Olejek otrzymany z tymianku pospolitego Thymus vulgaris drobnego półkrzewu o swoistym tymolowym zapachu.

Występowanie:
 pochodzi z krajów śródziemnomorskich z powodzeniem uprawiana także w Polsce.
 
Surowiec: ziele/kwiaty. Olejek otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną.
Lotność: olejek lotny, nuta zapachowa górna.
Kolor/konsystencja: bezbarwny/rzadki
Komponuje się z: bergamotą, melisą,  rozmarynem  i olejkami cytrusowymi.
 
Działanie i zastosowanie: Główne składniki olejku tymol i karwakrol hamują i niszczą rozwój grzybów i bakterii chorobotwórczych. Można stosować go dezynfekcji ran i obrażeń skóry. Olejek tymiankowy drażni skórę i powoduje jej przekrwienie, dłużej stosowany działa złuszczająco. Przyśpiesza gojenie ran i zapobiega zakażeniom ropnym. Polecany do kosmetyków dla cery tłustej i mieszanej, źle ukrwionej, ze stanami ropnymi. Do pielęgnacji cery młodzieńczej z trądzikiem, tłustych włosów, w olejkach do kąpieli. Stymulująca, ochronna esencja wzmacniająca system nerwowy oraz przynosząca ulgę w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego. Wzmacnia system odpornościowy. Dodawany do olejów bazowych przy masażach i preparatach kosmetycznych przyśpiesza gojenie ran, zapobiega zmianom ropnym w skórze działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicznie. Ze względu na właściwości przeciwbólowe stosowany jest przy nerwo-, stawo- i mięśniobólach. Polecany także przy łupieżu w mieszaninie z naftą kosmetyczną albo olejem rycynowym (3 ml olejku na 100 ml oleju lub nafty) lub w postaci płukanek do włosów.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,50 zł (netto: 6,10 zł )

Olejek lemongrasowy NATURALNY

Olejek lemongrasowy NATURALNY
Olejek lemongrasowy NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS190
Olejek lemongrasowy NATURALNY

Olejek lemongrasowy otrzymywany jest przez destylację z para wodną aromatycznych traw palczatki pogiętej Cymbopogon flexuosus. Wcierany w skórę przy masażu działa przeciwreumatycznie, przeciwtrądzikowo, przeciwgrzybiczo i przeciwzapalnie. Przy inhalacji rozszerza drogi oddechowe i pobudza ośrodek oddechowy. Udrażnia zatoki, upłynniając zalegającą wydzielinę śluzową. 
Ma intensywny cytrynowy zapach. Odświeża i odkaża powietrze. Stanowi doskonały odstraszasz owadów, ponieważ jego zapach utrzymuje muchy i inne owady z daleka od naszego domu.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olejek sosnowy NATURALNY

Olejek sosnowy NATURALNY
Olejek sosnowy NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS196
Olejek sosnowy NATURALNY

Olej sosnowy ma silne działanie antyseptyczne najczęściej olejek sosnowy stosowany przy infekcji górnych dróg oddechowych i zatok. Kąpiele i inhalacje parowe stosowane są przy przeziębieniach, katarach i bólach gardła zastosowany samodzielnie lub w mieszaninie z olejkiem eukaliptusowym (skutecznie udrażnia kanały nosowe).

 INCI: Pinus silvestris

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olejek anyżowy NATURALNY

Olejek anyżowy NATURALNY
Olejek anyżowy NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS483
Olejek anyżowy NATURALNY

Olejek anyżowy jest charakterystyczny i dość dobrze znany. Działa pobudzająco na apetyt, wiatropędnie i rozkurczająco. Przy przeziębieniach łagodzi kaszel i działa wykrztuśnie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olejek cynamonowy z liści NATURALNY

Olejek cynamonowy  z liści NATURALNY
Olejek cynamonowy z liści NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: Olejek cynamonowy z liści NATURALNY
Olejek cynamonowy z liści NATURALNY

Cynamonowiec cejloński Cinnamomum zeylanicum jest drzewem osiągającym do 10 metrów wysokości. Silnie aromatyczny olejek otrzymywany jest z szarobrązowej kory lub liści. Olejek znajduje zastosowanie w przemyśle kosmetycznym (perfumeryjnym) a także w spożywczym i farmaceutycznym. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olejek cytronelowy NATURALNY

Olejek cytronelowy NATURALNY
Olejek cytronelowy NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: F87E-929AE
Olejek cytronelowy NATURALNY

Olejek cytronelowy otrzymuje się w trakcie destylacji z parą wodną liści Cymbopogon Winterianus . Zawiera 20-40% geraniolu, 5-10% cytronelalu, 6% cytronelolu, octan geranylu, eter metylowy izoeugenolu, ok. 20% węglowodorów monoterpenowych. Na skórę działa przeciwtrądzikowo, przeciwgrzybiczno i przeciwzapalnie. Polecany przy rozszerzonych porach, zanieczyszczonej, ziemistej zwiotczałej skórze. Jako olejek dodawany jest do masażu przy cellulicie, łagodzi bóle reumatyczne. Pomaga przy bólach głowy i wyczerpaniu nerwowym.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,30 zł (netto: 5,12 zł )

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium