Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY

Oleje zimnotłoczone
5.97
PLN
Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY
Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY 5 4.14028
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 5,97 zł
Cena netto: 4,85 zł
szt.

INCI Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil


Olej migdałowy otrzymywany jest z nasion owoców drzewa (krzewu) migdałowego - odmiany słodkiej Prunus amygdalus zwanego migdałem zwyczajnym. Pochodzi z Azji zachodniej, gdzie rośnie w naturalnym stanie, jest także uprawiany we Włoszech, Hiszpanii, Portugalii oraz na Krymie i Kaukazie. Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association 

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

Postać
Olej migdałowy jest ciemnożółty (surowiec tłoczony na zimno), rzadki, łagodny w smaku (środek przeczyszczający), przejrzysty, o charakterystycznym zapachu. W temperaturze powyżej 70ºC traci swoje cenne właściwości. W celu wydłużenia okresu trwałości polecamy dodać ok. 2% witaminy E, która jest naturalnym konserwantem fazy olejowej.

Skład
- kwas oleinowy;
- kwas linolowy;
- kwas palmitynowy;
- kwas stearynowy;
- witaminy (A, B1, B2, B6, D i E);
- składniki mineralne.

Zastosowanie
Olej migdałowy jest jednym z najlepszych surowców kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości (tłustości), jest dobrze wchłaniany. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka (jest bardzo łagodny, nie drażni, uspokaja). Doskonały do masażu. Olej migdałowy stosowany jest w zwalczaniu egzemy, łuszczycy. Do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej. Polecany w celu zapobiegania rozstępom.

Liczba zmydlania 136 mg NaOH / g oleju

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.
Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (5)

Emilia
2 kwietnia 2012

Olej fantastycznie się wchłania, jest przejrzysty o delikatnej, bardzo subtelnej nucie zapachowej. Olej ten nie pozostawia tłustej warstwy na skórze, można go bezpośrednio nałożyć na całe ciało, dzięki niemu skóra wydaje się być nawilżona i odżywiona a przy tym aksamitna w dotyku. Fantastycznie zastępuje wszelkie balsamy a przy tym jest wydajny, ponieważ wystarczy użyć tylko kilku kropel. Szczególnie pomógł mi w nawilżeniu i regeneracji rąk, które były popękane i szorstkie. Bardzo polecam do codziennej pielęgnacji:))


Agata
10 marca 2014

Przyjemny, lekki olej, warty polecenia:)


Paulina
23 marca 2014

Olej bardzo wydajny i bardzo dobrze się go rozprowadza. Używam go głównie do mgiełek do twarzy i jestem niezwykle z niego zadowolona, poprawił się stan mojej cery, już nie mówiąc o tym że buzia jest przyjemnie miekka ;) dobrze się również sprawdza jako baza do 'odżywki' do paznokci. Czasem wieczorem używam go do końcówek, wchłania się super, rano włosy nie są tłuste :)


Olga
26 grudnia 2014

Nie pachnie typowo migdałami, mimo to nadal przyjemnie się go stosuje. Dobrze się sprawdza samodzielnie na ciało jak i na twarz, także jako dodatek do glinek i alg. Zimą na dłonie jest dla mnie zbyt słaby, wtedy z pomocą przychodzą masła i olej arganowy.


Sabina
11 sierpnia 2015

Olej z migadałów stosowałam przy dwóch swoich ciążach,i nie wiem czy to jego efekt,ale nie mam ani jednego rozstępu,brzuszek szybko doszedł do siebie oczywieście w połaczeniu z ćwiczeniami ;),Polecam serdecznie szczególnie kobietą w ciazy, jako balsam do ciała zamiast drogich kremów własnie to CUDO! :).Szybko sie wchłania,ma delikatny zapach.


Kosmetyki mineralne

Sklep internetowy Shoper.pl