zrobsobiekrem.pl

Baza kremowa 1-1-3

Baza kremowa 1-1-3
Baza kremowa 1-1-3

Już prościej się nie da stworzyć własnego kremu dostosowanego do Twoich potrzeb. Na prośbę Naszych klientów stworzyliśmy bazę kremową do szybkiego i łatwego stosowania. Nowoczesna baza kremowa oparta na ekologicznym emulgatorze i farmaceutycznych surowcach, pozbawiona wszelkich dodatków aktywnych i zapachowych. Zawiera niezbędne składniki do stworzenia stabilnych emulsji O/W (kremów i mleczek nawilżających). Bardzo prosta w użyciu - umożliwia bezproblemowe zrobienie kremu.

INCI Aqua, Glycerin, Sorbitan laurate, Polyglyceryl-4 laurate, Dilauryl citrate, Hydroxyethyl acrylate, Sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, Trilaureth-4 phosphate, Lauryl glucoside, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Masło Shea RAFINOWANE

Masło Shea RAFINOWANE
Masło Shea RAFINOWANE

Masło Shea otrzymuje się z nasion masłosza, jest to tłuszcz o konsystencji masła. Substancje niezmydlające się mają duże powinowactwo do warstwy lipidowej naskórka, chronią i wzmacniają cement międzykomórkowy warstwy rogowej. Masło zmiękcza i natłuszcza skórę, działa ochronnie, zawiera alantoinę, przyspiesza procesy gojenia. Masło Shea jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym. Opakowanie 200 g lub 4 kg.


INCI Butyrospermum Parkii

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Olej z pestek granatu NATURALNY

Olej z pestek granatu NATURALNY
Olej z pestek granatu NATURALNY

Olej z pestek granatu o działaniu silnie przeciwutleniającym i wspomagającym odnawianie komórkowe, odżywia i rewitalizuje skórę. Pomocny w walce z trądzikiem różowatym. Zwalcza wolne rodniki, które powodują starzenie się skóry. 

INCI: Punica Granatum Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Alfa-bisabolol

Alfa-bisabolol
Alfa-bisabolol

Bisabolol jest naturalnym składnikiem ekstraktu z rumianku rzymskiego. Bisabolol jest główną substancją czynną w kwiecie rumianku rzymskiego odpowiedzialną za działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i łagodzące podrażnienia. Składnik ten jest polecany do stosowania w kosmetykach przeznaczonych dla niemowląt, osób o cerze wrażliwej, alergicznej, łuszczycy. 

INCI Bisabolol

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Kompozycja Witaminowa All-in-one

Kompozycja Witaminowa All-in-one
Kompozycja Witaminowa All-in-one

Gotowa kompozycja, łatwa do zastosowania. Optymalne połączenie aktywnych składników  witamina E, witamina C,witamina B3, witamina B5, witamina B6. Bez konserwantów. Pomaga chronić i dotlenić skórę, zapewnia dodatkowy efekt zmiękczający i nawilżający, stymuluje wzrost komórkowy i regenerację tkanki, zapobiega stanom zapalnym skóry i wspomaga odbudowę uszkodzonej tkanki, zapewnia delikatne działanie przeciwbakteryjne. Przy każdym aktywnym składniku podana jest orientacyjna zawartość witaminy w kompozycji. Nie możemy podać dokładnego składu gdyż jest zastrzeżony.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

SAP - Witamina C

SAP - Witamina C
SAP - Witamina C

Sól sodowa monofosforanu kwasu askorbinowego (SAP) - stabilna postać witaminy C, odporna na utlenianie i działanie promieni UV.  W porówaniu ze zwykłym kwasem askorbinowym jest trwała w roztworach obojętnych - pH powyżej 6. Pod wzgledem biologicznym w skórze działa tak samo jak zwykła witamina C.

Rozpuszczalna w wodzie.

INCI Sodium Ascorbyl Phosphate

 

 

Dostępność: brak towaru

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

75% D-pantenol w roztworze wodnym

75% D-pantenol w roztworze wodnym
75% D-pantenol w roztworze wodnym

Dexpantenol - jest składnikiem skóry i włosów. Działa nawilżająco i łagodzi podrażnienia.  D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. 

INCI Panthenol, Water

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Olejek z Drzewa Różanego NATURALNY

Olejek z Drzewa Różanego NATURALNY
Olejek z Drzewa Różanego NATURALNY

Olejek ma kwiatowy słodki zapach z drzewną i korzenną nutą. Jest olejkiem bardzo delikatnym, jest dobrze tolerowany i polecany do każdego typu skóry i włosów. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej mieszanej i zanieczyszczonej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Olej abisyński

Olej abisyński
Olej abisyński

Nasiona Crambe abyssinica zawierają około 30% oleju o niezwykle wysokim poziomie nienasyconego kwasu erukowego. Ten kwas tłuszczowy stanowi ponad 50% całkowitej ilości kwasów tłuszczowych wchodzący w skład oleju abisyńskiego i to właśnie kwas erukowy decyduje o dobroczynnych właściwościach tego oleju w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Olej ten wykazuje wysoką stabilność oksydacyjną i nie jest wrażliwy na podgrzewanie. 

INCI Crambe Abyssinica Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Olej Moringa NATURALNY

Olej Moringa NATURALNY
Olej Moringa NATURALNY

Olej z nasion "drzewa cudu" wysokoceniony w kosmetyce ze względu na swoje unikalne właściwości. Jest to bardzo lekki olej, doskonale rozprowadzający się na skórze, idealnie nadający się do masażu. Olej Moringa można stosować między innymi w produktach antyaging, kosmetykach do włosów, do produkcji mydeł oraz w olejkach aromaterapeutycznych.

INCI Moringa Oleifera Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Bioferment z Aceroli

Bioferment z Aceroli
Bioferment z Aceroli

Acerola, znana również pod nazwą wiśni z Barbados, wiśni antylskiej (Barbados Cherries, Wild Crype Myrtles), jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżajaco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

INCI Lacobacillus / Acerola Cherry Ferment

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Olej z pestek bzu czarnego NATURALNY

Olej z pestek bzu czarnego NATURALNY
Olej z pestek bzu czarnego NATURALNY

Olej z nasion bzu czarnego stosowany jest z powodzeniem zarówno przy skórze suchej, łuszczącej się, atopowej, wrażliwej, dojrzałej (w kremach przeciwzmarszczkowych) jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń. Olej z bzu czarnego jest bogaty w NNKT. Kwas linolowy pomaga w regeneracji, tonizowaniu, nawilżaniu zniszczonej lub suchej skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek. Działa przeciwzapalnie, normalizująco, kojąco, przeciwstarzeniowo.

INCI Sambucus Nigra Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

szt.

Olej z aronii NATURALNY

Olej z aronii  NATURALNY
Olej z aronii NATURALNY

Olej z aronii stosowany jako przeciwutleniacz, jest przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, stosowany jako dodatek do olejów do masażu, wygładza skórę, odświeża. W produktach kosmetycznych stosowany jest jako emolient, środek nawilżający, kondycjonujący, zmniejszający przeznaskórkową utratę wody (TEWL) poprzez wzmacnianie bariery lipidowej skóry. 

INCI Aronia melanocarpa Seed Oil

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

szt.

Olej z nasion pomidora NATURALNY

Olej z nasion  pomidora  NATURALNY
Olej z nasion pomidora NATURALNY

Olej z pestek pomidora stosowany jest w produktach anty-aging, przeciwzmarszczkowych, w preparatach po opalaniu, po zabiegach kosmetycznych, peelingach, woskowaniu. Ze względu na właściwości przeciwzapalne olej chroni przed schorzeniami skóry między innymi takimi jak pokrzywka czy egzema.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

szt.

Masło Shea Nilotica ORGANICZNE

Masło Shea Nilotica ORGANICZNE
Masło Shea Nilotica ORGANICZNE

Wykazuje ogromne działanie pielęgnacyjne, natłuszcza i nawilża. Dzięki niemu skóra jest gładka i miękka. Substancje zawarte w maśle Nilotica przyspieszają gojenie ran, podrażnień i stanów zapalnych, poparzeń słonecznych. Masło Nilotica otrzymuje się z nasion odmiany masłosza Nilotica, jest to tłuszcz o konsystencji masła. Substancje niezmydlające  mają duże powinowactwo do warstwy lipidowej naskórka, chronią i wzmacniają cement międzykomórkowy warstwy rogowej. Masło zmiękcza i natłuszcza skórę, działa ochronnie, zawiera alantoinę, przyspiesza procesy gojenia. Masło Nilotica jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym.


INCI Butyrospermum Parkii var. Nilotica

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Tetraizopalmitynian askorbylu - Witamina C

Tetraizopalmitynian askorbylu - Witamina C
Tetraizopalmitynian askorbylu - Witamina C

Innowacyjna, rozpuszczalna w tłuszczach, olejowa, trwała postać witaminy C – tetraizopalmitynian askorbylu. Jest to nowoczesna estrowa pochodna kwasu askorbinowego. W skórze łatwo ulega przekształceniu do biologicznie czynnej postaci. Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę a także wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych. 

INCI Tetrahexyldecyl Ascorbate 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Hydrolat z kwiatów bzu czarnego

Hydrolat z kwiatów bzu czarnego
Hydrolat z kwiatów bzu czarnego

Hydrolat z kwiatów bzu czarnego

INCI: Sambucus Nigra Flower Water, citric acid, potassium sorbate, sodium benzoate

Hydrolat o silnym działaniu antyoksydacyjnym, dzięki wysokiej zawartości witamin, głównie witaminy C, antyseptycznym, odświeżającym, tonizującym , oczyszczającym i ściągającym. Doskonale odświeża, zwężą pory, reguluje pracę gruczołów łojowych, wymiata wolne rodniki, redukuje opuchliznę i oznaki zmęczenia, ujędrnia.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Hydrolat z ogórka

Hydrolat z ogórka
Hydrolat z ogórka

 

Hydrolat z ogórka

NCI: Cucumis Sativus Fruit Distillate, citric acid, potassium sorbate, sodium benzoate

Sprawdzi się idealnie w pielęgnacji cery tłustej, mieszanej i trądzikowej. Ogórek ma taki sam odczyn pH jak nasza skóra. Posiada silne właściwości łagodzące i zmiękczające, przy tym dogłębnie nawilża i odżywia naskórek. Działa również silnie odświeżająco i wyrównuje koloryt, dzięki czemu jest skuteczny w walce z przebarwieniami

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium