Kwas pirogronowy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 11,00 zł 11.00
Cena netto: 8,94 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI: Pyruvic Acid

Kwas naturalnie występujący w jabłkach, occie i sfermentowanych owocach. Posiada silne właściwości sebostatyczne, dermoplastyczne i antymikrobowe. Tym samym reguluje wydzielanie sebum, działa antybakteryjnie i stymuluje syntezę kolagenu. Polecany jest zatem zarówno do kuracji przeciwtrądzikowych, jak i odmładzających. 


Postać:
Żółty płyn rozpuszczalny w wodzie.


Zastosowanie:
Wielokierunkowy, dobroczynny wpływ kwasu pirogronowego sprawił, że znajduje on zastosowanie w profesjonalnych zabiegach kosmetycznych, jak również wykorzystuje się go do świadomej, domowe pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, z oznakami starzenia. 

Zalecane stosowanie do 10% - w takim stężeniu działa przeciwzaskórnikowo, antytrądzikowo i stymulująco.

Przechowywanie
Surowiec przechowywać z  w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Chronić przed dostępem wilgoci. 
Środek działa drażniąco na skórę i oczy. Ryzyko uszkodzenia oczu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. 

Receptury:
Tonik złuszczająco-rozjaśniający

Opinie o produkcie (5)

8 lutego 2019

Dzień dobry, zamówiłam u Państwa ten produkt. Otrzymałam buteleczkę 35g, ale nie mam instrukcji obsługi, która pokierowałaby mnie jakie proporcje użyć do rozrobienia kwasu ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Katarzyna Wójciak

14 maja 2019

Też kupiłam kwas i boję się stosować, mało o nim informacji ;) gdybyście mogli podpowiedzieć, jak sobie nie zrobić nim krzywdy stosując na cerę trądzikową - byłabym wdzięczna.

19 września 2019

Ilu procentowy jest ten kwas?

15 października 2019

No przeciez jest napisane jak byk do 10% do stosowania.

23 listopada 2019

Jest napisane jaki procent stosować a nie ile sam kwas ma procent? Proszę o dokładniejsze informacje.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium