zrobsobiekrem.pl

Hydrolat Oczarowy

Hydrolat Oczarowy
Hydrolat Oczarowy

Destylat z oczaru otrzymywany jest z pędów Hamamelis virginiana. Woda oczarowa działa przeciwzapalnie. Dlatego też często stosowana jest, w formie okładów, na nadwyrężenia mięśni, trądzik, schorzenia oczne, wrzody skórne czy do ochrony słonecznej. Jest ona również składnikiem wielu preparatów na hemoroidy, dezodorantów, mydeł, kremów, pianek do golenia i generalnie produktów o właściwościach ściągających. 

INCI Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Flower Water

 

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Olejek geraniowy NATURALNY

Olejek geraniowy NATURALNY
Olejek geraniowy NATURALNY

Zapach olejku geraniowego jest kwiatowo-ziołowy z nutą różaną i cytrusowo-miętową. Bogactwo zapachów, podobnie jak innych olejków eterycznych ujawnia się dopiero po rozcieńczeniu w oleju bazowym do masażu lub w wodzie w kominku zapachowym. Najliczniej występującymi składnikami olejku geraniowego są: geraniol i citronellol (w sumie około 70%). Olejek ten zalecany jest w surowcach kosmetycznych o działaniu oczyszczającym i antyseptycznym. Używany jako składnik w preparatach do pielęgnacji skóry wrażliwej z problemami naczynkowymi oraz w preparatach regenerujących dla skóry uszkodzonej, przesuszonej. Wzmacnia tkankę łączną i z tego powodu zalecany przy masażach zapobiegających  cellulitowi, rozstępom  i żylakom. Olejek geraniowy skuteczny jest także przy infekcjach grzybiczych i wirusowych (opryszczka, półpasiec).

INCI Pelargonium Graveolens Flower Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Olej z nasion brokuła NATURALNY

Olej z nasion brokuła NATURALNY
Olej z nasion brokuła NATURALNY

Olej z pestek brokuła jest unikalny ze względu na profil kwasów tłuszczowych. Łatwo się wchłania i pozostawia na skórze/włosach film. Olej zalecany jest w produktach do pielęgnacji włosów i kosmetykach przeznaczonych cery suchej, normalnej.
Opakowania 15 ml

INCI: Brassica oleraceae italica (Broccoli) Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Kwas pirogronowy

Kwas pirogronowy
Kwas pirogronowy

Kwas naturalnie występujący w jabłkach, occie i sfermentowanych owocach. Posiada silne właściwości sebostatyczne, dermoplastyczne i antymikrobowe. Tym samym reguluje wydzielanie sebum, działa antybakteryjnie i stymuluje syntezę kolagenu. Polecany jest zatem zarówno do kuracji przeciwtrądzikowych, jak i odmładzających. 

INCI Pyruvic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

BioPeptide HOI

BioPeptide HOI
BioPeptide HOI

BioPeptide HOI pomaga przywrócić równowagę flory bakteryjnej skóry dojrzałej, dzięki zjawisku Nectarobiota® – naturalnej zdolności kwiatów do regulacji mikrobioty nektaru kwiatowego. jest bogaty w peptydy z drożdży Metschnikowia reukaufii wyizolowanych z nektaru „porcelanowych kwiatów” hoi (Hoya carnosa). Ze względu na swoje działanie równoważące i chroniące mikrobiotę naskórkową  jest polecany do wszystkich kosmetyków stworzonych z myślą o zdrowej i pięknej dojrzałej cerze.

INCI Yeast Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Pentavitin

Pentavitin
Pentavitin

 

Pentavitin

 

INCI: Saccharide Isomerate, Aqua, Citric Acid & Sodium Citrate

 

Substancja naturalna, pochodzenia roślinnego. Powoduje zwiększenie nawilżenia warstwy rogowej naskórka i hydratacji skóry. Dzięki temu doskonale radzi sobie z odwodnieniem, świądem, łuszczeniem się skóry. Poprawia jej sprężystość, elastyczność i gładkość.
Efekt nawilżający jest natychmiastowy, a utrzymuje się przez 72 godziny.

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Kwas traneksamowy

Kwas traneksamowy
Kwas traneksamowy

 Kwas traneksamowy

INCI:
Tranexamic Acid

Kwas traneksamowy to innowacyjny, wyjątkowy kwas, który łączy skuteczne, intensywne działanie, daje szybkie efekty będąc jednocześnie delikatnym dla skóry.
Zmniejsza aktywność tyrozynazy w melanocytach oraz hamuje melanogenezę. Wykazuje działanie na różnych etapach melanogenezy. Będzie rozjaśniał nie tylko istniejące przebarwienia, ale także zapobiegał nawrotom po stosowaniu innych metod usuwania przebarwień. Kwas ten wykazuje także działanie właściwości redukujące świąd, łagodzące stany zapalne skóry, czy też alergiczne pokrzywki. Sprawdzi się w przypadku skór naczynkowych i z trądzikiem różowatym. Wykazuje też działanie nawilżające. Daje efekt zdrowo wyglądającej, wypoczętej cery.

 

Jest bardzo pożądanym składnikiem preparatów kosmetycznych i zabiegów w gabinetach kosmetycznych.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Hydrolat z żeń-szenia

Hydrolat z żeń-szenia
Hydrolat z żeń-szenia

 

INCI: Panax Ginseng root water, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

 

Postać: płyn o charakterystycznym zapachu.

 

 

Hydrolat o działaniu regenerującym, antyoksydacyjnym, poprawiającym mikrokrążenie, wzmacniającym i przeciwstarzeniowym. Wzmacnia włosy zapobiegając ich wypadaniu i łysieniu. Rewitalizuje skórę, sprawia, że wygląda zdrowiej, ma ładniejszy koloryt i jest bardziej jędrna.

pH: 4,5-6

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Hydrolat Geraniowy

Hydrolat Geraniowy
Hydrolat Geraniowy

Destylat geraniowy otrzymywany jest  poprzez destylację pelargonii pachnącej (Pelargonium graveolens), zwyczajowo nazywanej anginką. Destylat geraniowy zalecany jest w kosmetykach o działaniu oczyszczającym i antyseptycznym. Używany jako składnik w preparatach do pielęgnacji skóry wrażliwej z problemami naczynkowymi, z nadmiernym wydzielaniem sebum; oraz w preparatach regenerujących dla uszkodzonej, przesuszonej.  

INCI Pelargonium Graveolens Plant Water (Rose Geranium Water), Phenoxyethanol

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,60 zł (netto: 11,87 zł )

Hydrolat z Jagodliny Wonnej (Ylang-ylang)

Hydrolat z Jagodliny Wonnej (Ylang-ylang)
Hydrolat z Jagodliny Wonnej (Ylang-ylang)

Destylat z jagodliny otrzymywany jest z kwiatów tropikalnego drzewa Cananga Odorata zwanego także ylang-ylang. Woda z jagodliny ma właściwości relaksujące, rozluźniające i uspokajające. Dobrze pielęgnuje każdy rodzaj skóry i włosów, hydrolat szczególnie jednak polecany jest dla skóry podrażnionej i szorstkiej. Działa tonizująco. Przywraca naturalne pH skóry. Hydrolat ten cechuje egzotyczny kwiatowy zapach.

INCI Canaga Odorata Flower Water (Ylang Water), Phenoxyethanol

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,50 zł (netto: 11,79 zł )

Foremka silikonowa piernikowy ludzik

Foremka silikonowa piernikowy ludzik
Foremka silikonowa piernikowy ludzik

Foremka silikonowa o wymiarach 21 x 10 x 1,7 cm.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,99 zł (netto: 11,37 zł )
szt.

Foremka silikonowa 15 muszelek

Foremka silikonowa 15 muszelek
Foremka silikonowa 15 muszelek

Foremka silikonowa o wymiarach 21,5x10 cm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,99 zł (netto: 11,37 zł )
szt.

Foremka silikonowa 15 kwiatów

Foremka silikonowa 15 kwiatów
Foremka silikonowa 15 kwiatów

Foremka silikonowa o wymiarach 21,5x10 cm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,99 zł (netto: 11,37 zł )
szt.

Foremka silikonowa rozetki

Foremka silikonowa rozetki
Foremka silikonowa rozetki

Foremka silikonowa o wymiarach 21,5x10 cm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,99 zł (netto: 11,37 zł )
szt.

Foremka silikonowa motylki

Foremka silikonowa motylki
Foremka silikonowa motylki

Foremka silikonowa o wymiarach 21,5x10 cm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,99 zł (netto: 11,37 zł )
szt.

Foremka silikonowa owocki

Foremka silikonowa owocki
Foremka silikonowa owocki

Foremka silikonowa o wymiarach 20,5x10 cm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,99 zł (netto: 11,37 zł )
szt.

Masło Shea RAFINOWANE

Masło Shea RAFINOWANE
Masło Shea RAFINOWANE

Masło Shea otrzymuje się z nasion masłosza, jest to tłuszcz o konsystencji masła. Substancje niezmydlające się mają duże powinowactwo do warstwy lipidowej naskórka, chronią i wzmacniają cement międzykomórkowy warstwy rogowej. Masło zmiękcza i natłuszcza skórę, działa ochronnie, zawiera alantoinę, przyspiesza procesy gojenia. Masło Shea jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym. Opakowanie 200 g lub 4 kg.


INCI Butyrospermum Parkii

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Olej z pestek granatu NATURALNY

Olej z pestek granatu NATURALNY
Olej z pestek granatu NATURALNY

Olej z pestek granatu o działaniu silnie przeciwutleniającym i wspomagającym odnawianie komórkowe, odżywia i rewitalizuje skórę. Pomocny w walce z trądzikiem różowatym. Zwalcza wolne rodniki, które powodują starzenie się skóry. 

INCI: Punica Granatum Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium