zrobsobiekrem.pl

Olejek Petitgrain NATURALNY

Olejek Petitgrain NATURALNY
Olejek Petitgrain NATURALNY

Pomarańcz gorzka Citrus aurantium amara jest drzewem do 10 m wysokości. Od pomarańczy słodkiej różni się między innymi smakiem owoców, są kwaśne z gorzkim miąższem. Mają pustą przestrzeń wewnątrz owoców i specyficzny zapach liści i kwiatów. Z pomarańczy gorzkiej otrzymuje się olejek neroli i olejek petitgrain. Olejek neroli pozyskuje się głównie metodą wyciągów tłuszczowych z kwiatów, olejek petitgrain w wyniku destylacji z parą wodną z liści. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Olejek miętowy ORGANICZNY

Olejek miętowy ORGANICZNY
Olejek miętowy ORGANICZNY

Mięta pieprzowa Mentha Piperita  jest byliną o charakterystycznym silnym zapachu. Rośnie na bagnistych łąkach, rowach i polach. Łodygę ma silnie owłosioną, liście są o bardzo zmiennym wyglądzie jajowate, eliptyczne lub podługowate owłosione, kwiaty barwy różowej. Roślina kwitnie od lipca do września. W Polsce jest gatunkiem pospolitym. Nazwa rodzajowa pochodzi od imienia greckiej nimfy Mintho, która została zamieniona w roślinę - miętę. Mięta jest rośliną przyprawową. Dawniej dodawano ją do mleka, powstrzymując jego kwaśnienie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Kompozycja Witaminowa All-in-one

Kompozycja Witaminowa All-in-one
Kompozycja Witaminowa All-in-one

Gotowa kompozycja, łatwa do zastosowania. Optymalne połączenie aktywnych składników  witamina E, witamina C,witamina B3, witamina B5, witamina B6. Bez konserwantów. Pomaga chronić i dotlenić skórę, zapewnia dodatkowy efekt zmiękczający i nawilżający, stymuluje wzrost komórkowy i regenerację tkanki, zapobiega stanom zapalnym skóry i wspomaga odbudowę uszkodzonej tkanki, zapewnia delikatne działanie przeciwbakteryjne. Przy każdym aktywnym składniku podana jest orientacyjna zawartość witaminy w kompozycji. Nie możemy podać dokładnego składu gdyż jest zastrzeżony.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

HYDROMANIL

HYDROMANIL
HYDROMANIL

Hydromanil, specjalnie wyselekcjonowana substancja naturalnego pochodzenia jest doskonałym środkiem nawilżającym. Naturalne cząsteczki nawilżające – galaktomannany, są ekstrahowane z endospermy nasion peruwiańskiej rośliny Tara (Caesalpinia spinosa), bardzo odpornej na ekstremalnie suchy klimat rejonu Andów. Surowiec nie zawiera w swoim składzie glikolu propylenowego.

INCI: Aqua, Glycerin, Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum, Caesalpinia Spinosa, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Witamina C rozpuszczalna w olejach

Witamina C rozpuszczalna w olejach
Witamina C rozpuszczalna w olejach

Rozpuszczalna w olejach, trwała postać witaminy C - palmitynian kwasu askorbinowego. W skórze łatwo ulega przekształceniu do biologicznie czynnej postaci - kwasu askorbinowego. Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę, i wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych. 

INCI Ascorbyl Palmitate

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Lecytyna sojowa

Lecytyna sojowa
Lecytyna sojowa

Lecytyna sojowa (Lecithine) z soi niemodyfikowanej genetycznie. Lecytyna jest mieszaniną lipidów, wchodzi w skład błon komórkowych zarówno zwierząt jak i roślin. W skórze zawartość lecytyny wacha się w granicach 0,5-1%. Lecytyna obniża napięcie powierzchniowe i jest zaliczana do naturalnych emulgatorów typu olej w wodzie. Oprócz działania emulgującego zmiękcza skórę ułatwiając wnikanie aktywnych biologicznie składników, odznacza się wysokimi walorami odżywczymi i pielęgnującymi. Stabilizuje pianę w mydłach i szamponach jednocześnie jest składnikiem natłuszczającym. Lecytyna o HLB 4

INCI Lecithin

  

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Masło Avocado

Masło Avocado
Masło Avocado

Masło avocado przeznaczone jest przede wszystkim dla osób o cerze suchej i bardzo suchej, łuszczącej się i popękanej. Silnie nawilża, natłuszcza, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Używane jako czyste masło lub jako dodatek do surowców kosmetycznych nie ma działania drażniącego ani uczulającego. Masło avocado znajduje zastosowanie w wielu surowcach kosmetycznych do pielęgnacji skóry twarzy (także pod oczy), ciała jak i włosów. Doskonałe do pielęgnacji spękanych ust, suchych łokci, kolan i stóp.

INCI Persea Gratissima (Avocado) Hydrogenated Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Masło Makadamia

Masło Makadamia
Masło Makadamia

Masło makadamia ma doskonałe właściwości zmiękczające, nawilżające, wygładzające skórę. Pomocne przy niewielkich uszkodzeniach skóry oraz podrażnionej przy opalaniu. Masło makadamia jest bezpieczne dla skóry delikatnej i wrażliwej. Szybko się wchłania, nie pozostawia uczucia tłustości jak inne masła.

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia) Hydrogenated  Seed Oil.  

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Olej z orzechów laskowych NATURALNY

Olej z orzechów laskowych NATURALNY
Olej z orzechów laskowych NATURALNY

Olej z orzechów laskowych, zimnotłoczony i nierafinowany, jest bogaty w witaminy A i E oraz kwas oleinowy. Używany jako czysty olejek do ciała lub do masażu (szczególnie do aromatycznych masaży), Dobrze i głęboko wnika w skórę, wzmacniając ściany naczyń krwionośnych oraz przyspiesza regenerację komórek naskórka. Przeznaczony dla skóry z popękanymi naczynkami krwionośnymi, bladej, ziemistej, zmęczonej i wrażliwej. Ma właściwości stabilizujące i ściągające z tego względu także odpowiedni do pielęgnacji skóry tłustej i łojotokowej oraz z popękanymi naczynkami włosowatymi.


INCI Corylus Avellana (Hazelnut) Seed Oil

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Komórki macierzyste z jeżówki wąskolistnej

Komórki macierzyste z jeżówki wąskolistnej
Komórki macierzyste z jeżówki wąskolistnej

Oferowany surowiec powstał na bazie jeżówki Echinacea Angustifolia, której komórki macierzyste wyprodukowane w warunkach in vivo zawierają substancje aktywne, mają działanie antyoksydacyjne i zwalczają wolne rodniki. Echinacea pomaga zwalczać stany zapalne i infekcje. Wzmacnia wygładzające, nawilżające i ochronne właściwości kremów i emulsji. Zawarte w produkcie fitosterole, aminokwasy i polisacharydy nawilżają, chronią i odżywiają skórę. Komórki macierzyste z jeżówki wąskolistnej stymulują produkcję nowych włókien kolagenowych w komórkach skóry – fibroblastach, dzięki czemu znacząco poprawia się elastyczność skóry.

INCIGlycerin, Aqua, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Echinacea Angustifolia meristem cell culture

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Czarne mydło afrykańskie

Czarne mydło afrykańskie
Czarne mydło afrykańskie

Czarne mydło afrykańskie - Black African Soap jest naturalnym źródłem witaminy A, witaminy E oraz żelaza. Produkt otrzymywany jest ręcznie z oleju kokosowego, palmowego i masła shea oraz popiołu ze strąków kakaowca. 

INCI Butyrospermum Parkii Butter; Elaeis Guineensis Oil; Cocos Nucifera Oil; Theobroma Cacao Ash

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

szt.

Naturalne masło Kombo

Naturalne masło Kombo
Naturalne masło Kombo

Oryginalne, ciemno-brązowe masło Kombo - nierafinowane, tłoczone na zimno z orzechów drzewa Kombo - Pycnanthus Angolensis. Masło znajduje zastosowanie w kremach, balsamach, produktach do ochrony przed działaniem promieniowania UV, środkach przeciwzapalnych i kremach stosowanych przy uśmierzaniu bólu stawów. Masło Kombo stosowane jest w surowcach kosmetycznych przeciwzmarszczkowych i uelastyczniających - produktach anty-aging. 

INCI Pycnanthus Angolensis (Kombo) Seed Butter

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Olejek imbirowy NATURALNY

Olejek imbirowy NATURALNY
Olejek imbirowy NATURALNY

Imbir jest przyprawą znaną od wieków używaną szczególnie w kuchni chińskiej i indyjskiej. Olejek imbirowy ma ostry, intensywny zapach korzenny, ze słodką nutą balsamiczną nieco cytrynową i palący smak. Ma działanie rozgrzewające; zastosowany w zbyt dużym stężeniu może wywołać podrażnienie skóry. Działa odkażająco, bakteriobójczo i odświeżająco. W masażach stosowany przy pielęgnacji cellulitu oraz zmian żylakowych ponieważ zapobiega nadmiernej krzepliwości krwi. Także przy urazach, bólach reumatycznych, zakwasach - rozgrzewa, poprawia ukrwienie i łagodzi ból. Przeciwzapalne, antyseptyczne  właściwości tego olejku wykorzystuje się przy kaszlu, grypie, zapaleniu oskrzeli, katarze. Jest przeciwutleniaczem. 

INCI: Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Azeloglicyna

Azeloglicyna
Azeloglicyna

Azeloglicyna posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Pochodna kwasu azelainowego stosowana jest przy: rozjaśnieniu przebarwień, w kosmetykach o działaniu przeciwtrądzikowym.  Zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego.   

INCI Potassium Azeloyl Diglycinate

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Różowa sól himalajska

Różowa sól himalajska
Różowa sól himalajska

Różowa sól himalajska jest solą wyjątkową. Ze względu na czystość i zawartość minerałów najlepsze gatunki tej soli nie mają sobie równych. Wychwalana przez specjalistów z zakresu zdrowia i żywienia. Dostarcza organizmowi wiele korzyści zdrowotnych, działa terapeutycznie, w tym obniża ciśnienie, poprawia krążenie i pomaga w detoksykacji organizmu z metali ciężkich. Z powodu zawartości minerałów kryształki soli mienią się odcieniami czerwieni, różu i bieli. Sól ta zawiera wapń, magnez, potas, miedź, żelazo i wiele innych bardzo istotnych dla organizmu minerałów i pierwiastków śladowych.

INCI Sodium Chloride

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

LBF naturalny konserwant (Leucidal)

LBF naturalny konserwant (Leucidal)
LBF naturalny konserwant (Leucidal)

LBF – naturalny konserwant o szerokim spectrum działania
Lactobacillus Ferment jest rodzajem bakterii, który naturalnie stosuje się do fermentacji takich produktów, jak jogurty, kefiry, czy kiszona kapusta. W kosmetyce działa jako naturalny środek przeciwdrobnoustrojowy zapewniając szerokie spektrum działania przeciwbakteryjnego. Jest bezpieczną alternatywną dla innych kontrowersyjnych konserwantów. Konserwant ten wykazuje również działanie nawilżające.

Zakres pH 3-8
Stabilny w temperaturze poniżej 70°C
Zalecane stężenie 2-4%

INCI: Lactobacillus Ferment

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Suszone pąki róż

Suszone pąki róż
Suszone pąki róż

Suszone pąki róży  - dodatek do mydeł, soli do kąpieli, kul kąpielowych, woreczków zapachowych do szaf.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Kombucha

Kombucha
Kombucha

 

Kombucha

INCI: Saccharomyces/Xylinum/Black Tea Ferment

Kombucha to fermentowany napój z czarnej herbaty, który zawiera kwasy organiczne oraz wiele witamin, szczególnie z grupy B, probiotyki oraz enzymy. To prawdziwy “eliksir” i probiotyczny i detoksykujący dla skóry.
Wykazuje silne właściwości przeciwutleniające (“wymiata” wolne rodniki) i przeciwzapalne. Jest doskonała w pielęgnacji każdego rodzaju skóry i nadaje się do uniwersalnych kosmetyków. Właściwości antyoksydacyjne sprawiają, że z dobroczynnych właściwości skorzysta dosłownie każda cera, zaś właściwości przeciwzapalne sprawią, że wpłynie ona pozytywnie na skóry problematyczne- trądzikowe, z rozszerzonymi naczynkami, atopią, ŁZS itd.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium