Wyciąg z kwiatu fiołka trójbarwnego

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 3,90 zł 3.90
Cena netto: 3,17 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Wyciąg z kwiatu fiołka trójbarwnego

INCI: Glycerin, Aqua, Viola Tricolor Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Fiołek trójbarwny zawiera m.in:, duże ilości śluzów, soli mineralnych i garbników, kwas salicylowy i salicylan metylu, witaminę C, kwasy organiczne, karotenoidy, cukry, niewielkie ilości olejku eterycznego, dzięki czemu jest bardzo ceniony w kosmetologii i medycynie. Łagodzi objawy trądziku i innych chorób skórnych. Herbatka z bratka działa oczyszczająco i moczopędnie, uszczelnia ściany naczyń włosowatych i działa napotnie.

Postać: wyciąg wodno-glicerynowy o żółtozielonej barwie

Zastosowanie: Znajduje zastosowanie w preparatach dla skóry z problemami, np.: trądzikowej, czy z egzemą.

Stosowanie: do 5%, można podgrzewać do 50 stopni Celsjusza, dodawać do fazy wodnej lub końcowego kosmetyku z fazą wodną.
Przechowywanie:
Surowiec przechowywać z w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Chronić przed dostępem wilgoci.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium