Olej abisyński NATURALNY

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 9,90 zł 9.90
Cena netto: 8,05 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI  Crambe Abyssinica Seed Oil

Olej abisyński Crambe abyssinica otrzymuje się z nasion rośliny wywodzącej się z wschodniej Afryki i rejonów śródziemnomorskich. Jest to jednoroczna  roślina oleista z rodziny Cruciferae (krzyżowych). Nasiona Crambe abyssinica zawierają około 30% oleju o niezwykle wysokim poziomie nienasyconego kwasu erukowego. Ten kwas tłuszczowy stanowi ponad 50% całkowitej ilości kwasów tłuszczowych wchodzący w skład oleju abisyńskiego i to właśnie kwas erukowy decyduje o dobroczynnych właściwościach tego oleju w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Olej ten wykazuje wysoką stabilność oksydacyjną i nie jest wrażliwy na podgrzewanie.

Postać
Słomkowy lekki olej bez zapachu.Olej o gęstości 0.8 g / ml 

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.
Olej nie powoduje  podrażnień, nie powoduje alergii, nie jest toksyczny.

Zastosowanie w kosmetykach
Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry zapewnia intensywne nawilżenie nawet gdy skóra jest bardzo wysuszona i widoczne jest wiele zmarszczek. Poprawia kondycje skóry, redukuje zmarszczki. Pozostawia skórę gładszą, elastyczną i miękką w dotyku. Olej ten szybko i łatwo penetruje naskórek, co pomaga w uzupełnieniu utraconych lipidów i jednocześnie nie zostawia tłustego filmu.

Olej abisyński dzięki unikatowemu składowi kwasów tłuszczowych jest znakomitą substancją dyspergującą pigmenty, poprawia jakość kosmetyków kolorowych (pomadki, róże, tusze). Użyty do pomadek i błyszczyków pozostawia przyjemnie odczucie nawilżenia na ustach i jednocześnie dobrze rozprowadza pigment. Zastosowany podkładkach dobrze nawilża a przy tym nie zatyka porów skóry i nie pozostawia tłustej warstwy. W kosmetykach kolorowych zalecana doza 0.5-1%.

Olej abisyński znajduje także zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji włosów, szamponach, maskach i odżywkach. Pozostawia włosy miękkie, elastyczne przywraca im naturalny połysk.

 

Przykładowe receptury 

 

 

Przechowywanie
W lodówce, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Opinie o produkcie (5)

5 lutego 2013

Stosowany bezpośrednio na skórę (moja jest sucha i wrażliwa) świetnie nawilża, uspakaja cerę i wyrównuje jej koloryt. Nie ma zapachu i świetnie się wchłania, nie zostawia połysku. Jestem alergiczką i dla mnie jest świetny

26 marca 2013

skoro olej jest odporny na podgrzewanie i tężeje w niskich temperaturach to czy koniecznie trzeba go trzymać w lodówce?

7 maja 2014

Ten olej jest genialny! Moja chora,pokrzywkowa i przeczulona skóra bardzo dobrze na niego reaguje- a jest koszmarnie wymagająca! Polecam wszystkim alergikom i atopowcom

13 maja 2017

Świetny olejek. Moja skóra (mieszana) jest po nim idealna. Nawet przestały mi wyskakiwać niedoskonałości od kiedy go stosuję. Polecam go

13 marca 2019

Stosuję olej abisyński,od miesiąca, jestem zachwycona.Odstawiłam wszelkie kupione kremy.Co wieczór na oczyszczoną twarz, szyję dekold,rozprowadzam tylko olejek, dobrze sie wchłania,nie pozostawia tłustego filtra a rano skóra jest nawilżona i wypoczęta.Stosuję go także pod makijaż na dzień.Przez miesiąc moja skóra zmieniła się zdecydowanie na lepsze.Znikły zmarszczki,skóra jest wygładzona i delikatna w dotyku.Polecam go bardzo.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium