L-seryna

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena brutto: 13,90 zł 13.90
Cena netto: 11,30 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

 

L-seryna

 

INCI: L-serine

 

Seryna to organiczny aminokwas białkowy endogenny, czyli taki, który ciało człowieka może wytwarzać samodzielnie. Należy do 22 aminokwasów, które tworzą kod genetyczny człowieka. Seryna przede wszystkim wchodzi w skład naturalnego czynnika nawilżającego (ang. natural moisturizing factor). NMF to grupa rozpuszczalnych w wodzie związków, które występują w warstwie rogowej naskórka. Jej zadaniem jest utrzymanie odpowiedniego nawilżenia oraz ochrona przed wysuszaniem. Seryna jest surowcem przeznaczonym do kosmetyków dla każdego typu cery, ale najlepiej sprawdzi się w pielęgnacji skóry dojrzałej i wymagającej nawilżenia- odwodnionej lub szczególnej ochrony przed czynnikami środowiskowymi. Działa antystatycznie na włosy.

Postać: biały proszek rozpuszczalny w wodzie.

Stosowanie: Do kosmetyków dla skóry odwodnionej, bardzo suchej, z AZS, dojrzałej, ze zmarszczkami, z utratą jędrności, wymagającej ochrony przed niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych, podczas wysuszających kuracji, do preparatów na włosy, szczególnie o działaniu antystatycznym.
Dozowanie do 2%.

Przechowywanie:
Surowiec przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Receptury:

PEELING DO SKÓRY GŁOWY

 

 

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium