Ekstrakt z dzikiego pochrzynu

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 6,70 zł 6.70
Cena netto: 5,45 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Standaryzowany ekstrakt z korzenia dzikiego pochrzynu (Wild Yam) o gwarantowanej ilości diosgeniny (fito-DHEA) na poziomie 16%. Estrogeny są naturalnymi hormonami, których ilość spada wraz z wiekiem, co skutkuje obniżeniem elastyczności skóry, wzrostem jej suchości. Aby temu zapobiec można stosować łagodne zamienniki estrogenów - fitohormony. 
 INCI Dioscorea Opposita Thumb Root Extract
 

Ekstrakt w postaci jasnobrązowego drobnego proszku bardzo łatwo rozpuszczalnego w wodzie. Gęstość nasypowa około 0.5 g / ml (płaska łyżeczka 5.0 ml wazy około 2.5 g)

Zalecane zastosowanie w produktach typu kremy, toniki, maseczki, żele do 5%.  

Standaryzowany ekstrakt z dzikiego pochrzynu zawiera saponiny sterydowe, wśród nich znajduje się diosgenina. Ponieważ budowa diosgeniny jest zbliżona do dehydroepiandrosteronu (DHEA), główna substancja czynna dzikiego pochrzynu zwana jest fito-DHEA. Związek ten jest cennym surowcem kosmetycznym wspomagającym procesy metaboliczne w komórkach skóry. Badania in vitro potwierdziły, że stymuluje on podziały komórek skóry właściwej dzięki czemu skóra zachowuje kształt typowy dla młodych struktur. 

Ekstrakt z dzikiego pochrzynu wskazany jest do stosowania w preparatach pielęgnacyjnych dla cery dojrzałej, suchej, wiotkiej.

Przechowywanie
Surowiec należy przechowywać w suchym miejscu (produkt higroskopijny), chroniąc przed wpływem bezpośredniego światła słonecznego.   

Przykładowe receptury 

 

Opinie o produkcie (1)

20 stycznia 2014

Ma miły, lekko orzechowy zapach oraz brunatny kolor, czym absolutnie się nie należy zrażać. U mnie świetnie ściąga zwiotczałą skórę, wspomaga procesy gojenia.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium