Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Wersenian dwusodowy EDTA

Różne
5.9
PLN
Wersenian dwusodowy EDTA
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 5,90 zł
Cena netto: 4,80 zł
szt.
* - Pole wymagane

EDTA - inaczej kwas wersenowy to substancja pochodzenia syntetycznego, w kosmetyce pełni funkcje konserwantu oraz stabilizatora. Posiada właściwości przeciwgrzybicze, antybakteryjne i zmiękczające, zapobiega zmianom zapachu, konsystencji i wyglądu kosmetyków. Poprawia także lepkość kosmetyku. Wspomaga swoim działaniem inne konserwanty. EDTA jest substancją chelatującą - kompleksującą jony metali. Dzięki temu spowalnia procesy utleniania kosmetyków w świetle dziennym. 

INCI Disodium EDTA

Zastosowanie:
EDTA stosowane jest w kosmetykach o odczynie kwaśnym i neutralnym. Polecamy do stosowania w produktach z witaminą C, emulsjach, tonikach zawierających kwasy AHA, szamponach. 
Zazwyczaj EDTA stosuje się w stężeniu od 0.01% do 0.1%

Postać:
Proszek rozpuszczalny w wodzie.
Ciężar nasypowy - 0.8 g / ml (płaska łyżeczka 5 ml waży około 4 g)

UWAGA!
Składnika nie należy stosować na uszkodzoną skórę, w preparatach dla dzieci, kobiet w ciąży oraz dla matek karmiących. W dużych ilościach jest substancją drażniącą skórę i błony śluzowe.

Przechowywanie:
Surowiec przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Chronić przed dostępem wilgoci.

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

* - Pole wymagane

Kosmetyki mineralne

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl