Sodium Cocoyl Isethionate

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena brutto: 20,90 zł 20.90
Cena netto: 16,99 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Sodium Cocoyl Isethionate - SCI (do tworzenia szamponów w kostce itp.)


INCI: Sodium Cocoyl Isethionate

Anionowy środek powierzchniowo czynny, biodegradowalny, przyjazny dla środowiska. Jest bardzo łagodny dla skóry i włosów. Daje przyjemną, gęstą pianę. Doskonale, ale i delikatnie oczyszcza skórę i włosy dając przyjemne uczucie wygładzenia, nie powoduje uczucia ściągnięcia, podrażnień i przesuszenia.

Postać: stała (pałeczki, granulki)

Zastosowania:

Delikatne preparaty myjące w formie stałej, np. szampony w kostce, kostki do mycia, kostki peelingujące.

Receptury:
KOSTKA DO MYCIA TWARZY 

Przechowywanie:
Surowiec przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła

 

Opinie o produkcie (5)

27 sierpnia 2021

Świetny towar. Robię mydło w płynie z dodatkiem 4% tej substancji i bez innych środków powierzchniowo czynnych.

4 stycznia 2024

Uwielbiam SCI. Robię z niego szampony w kosce, kostki peelingujące, żele myjące, pianki myjące. Można wykorzystać na wiele różnych sposobów :) a jest naprawdę łagodny w działaniu.

5 stycznia 2024

Dziękujemy za cudowną opinię

13 stycznia 2024

Mam pytanie, w związku też z poprzednimi wypowiedziami, czyli można go tez rozpuścić i przygotować w formie płynnej, na przyklad dodać do bazy szamponów, żeby się lepiej pieniła ? Pozdrawiam

15 stycznia 2024

Dzień dobry, można, ale ze względu na postać należy długo rozpuszczać w wodzie. Pozdrawiamy ciepło!!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium