Paradol

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 9,90 zł 9.90
Cena netto: 8,05 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

1 % roztwór paradolu identycznego z naturalnym w oleju neutralnym. Paradol w naturze występuje, m.in. w nasionach aframonu, zwanego rajskimi ziarnami. Wpływa na smak tej przyprawy z rodziny imbirowatych. Jest wysoce skutecznym antyoksydantem, potencjalnie bardziej aktywnym od tokoferolu. Działa także przeciwzapalnie i antybiotycznie. 

INCI Caprylic/Capric Triglyceride, Hydroxymethoxyphenyl Decanone

Postać

Bezbarwna lub jasnożółta, bezzapachowa ciecz, łatwo rozpuszczalna w olejach. Nie rozpuszcza się w wodzie.

1 ml produktu waży około 0,94 g, łyżeczka 5 ml waży około 4,7 g
 
Zastosowanie

 

Produkt jest łatwy w zastosowaniu. Jest w formie cieczy, która dobrze rozpuszcza się w olejach. Jest wrażliwy na temperaturę. Nie podgrzewać. Dodawać do fazy olejowej przy produkcji kosmetyków metodą na zimno lub w fazie C - do schłodzonego, gotowego kosmetyku. Stosuje się go w emulsjach, kremach, balsamach, serum olejowych, maseczkach.

 

Działanie

  • Jest antyoksydantem miejscowym. Zabezpiecza przed degradacją formulacje kosmetyczne i labilne surowce aktywne (np. Retinol). Chroni przed niepożądanymi zmianami koloru, zapachu kosmetyków, jełczeniem olejów i lipidów.
  • Jako antyoksydant komórkowy bardzo silnie wymiata reaktywne formy tlenu w skórze i naskórku. Zmniejsza ich indukcję. Aktywnie oczyszcza wolne rodniki, powoduje supresję nadtlenku wodoru H2O2, który ma znaczny wpływ na starzenie organizmu. Chroni przed uszkodzeniami wywołanymi stresem oksydacyjnym. Aktywnie działa przeciw starzeniu i zanieczyszczeniom.
  • Zapobiega podrażnieniom we wczesnym stadium procesu zapalnego. Hamuje aktywność markerów związanych ze stanami zapalnymi. Przeciwdziała zaczerwienieniom i zmniejsza już istniejące. Zapobiega uwalnianiu dinoprostonu i kacheksyny.
  • Stymuluje syntezę kwasu hialuronowego w skórze i naskórku. Badania ex vivo potwierdzają, że 0,01 % stężenie produktu wzmaga tempo syntezy w skórze o 259 % a w naskórku o 198 %.

 Zalecany poziom aplikacji: od 1 % do 2 %.   

 
Przechowywanie 

Najlepiej przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce, chroniąc przed nasłonecznieniem.

 

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (1)

20 sierpnia 2017

Szkoda, że w trójglicerydach, przy mojej skórze nawet nie ma sensu próbować bo zapcha na amen... :(

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium