POLYSORBATE-20

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 5,90 zł 5.90
Cena netto: 4,80 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

 POLYSORBATE-20

INCI: Polysorbate 20

Nowoczesny emulgator, który otrzymywany jest z oleju kokosowego. Emulguje i utrwala emulsje O/W. Jest bardzo łagodny dla skóry. Zapobiega rozwarstwianiu się faz w emulsji. Pełni funkcję solubilizatora, czyli daje możliwość wprowadzenia do roztworu wodnego składników nierozpuszczalnych lub słabo rozpuszczalnych w wodzie, np. kompozycje zapachowe, olejki eteryczne.

 

Postać: ciecz, rozpuszcza się w wodzie i rozprasza w oleju.

Zastosowanie:

Znajduje zastosowanie w wielu formulacjach kosmetycznych, np. tonikach, serum, olejkach myjących, mgiełkach zapachowych.

Dozowanie:
1-20%

Przykładowa receptura:
80% wybrany olej/macerat + 15% Polysorbate 20 + 5% witamina E


Przechowywanie:
Surowiec przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium