Olej z orzechów laskowych RAFINOWANY

Dostępność: brak towaru
Cena: 5,20 zł 5.20
Cena netto: 4,23 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

INCI Corylus Avellana (Hazelnut) Seed Oil 

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

 

Postać
Olej o zabarwieniu złoto-żółtym i lekkim orzechowym zapachu otrzymywany z tłoczonych na zimno wyłuskanych orzechów. W niskich temperaturach ścina się i mętnieje. Posiada naturalny faktor ochronny 3-4. Jest olejem odpornym na ciepło.

Skład
- kwas oleinowy
- kwas linolowy,
- kwas palmitynowy,
- witaminy A, E
- składniki mineralne,
- białko

Zastosowanie
Używany jako czysty olejek do ciała lub do masażu (szczególnie do aromatycznych masaży), Dobrze i głęboko wnika w skórę, wzmacniając ściany naczyń krwionośnych oraz przyspiesza regenerację komórek naskórka. Przeznaczony dla skóry z popękanymi naczynkami krwionośnymi, bladej, ziemistej, zmęczonej i wrażliwej. Dla skóry suchej, mieszanej i dojrzałej.
Olej wykazuje działanie ochronne, pielęgnujące, odżywcze i lekko tonizujące. 

Liczba zmydlania 193 KOH / g oleju

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Opinie o produkcie (3)

17 marca 2012

ottimo prodotto

23 maja 2013

Polecam!

14 listopada 2013

Kupiłam olej zachwycona opiniami na forach, że działa takie a takie cuda. Stosuję go już wystarczająco długo, by móc oceniać działanie. A jakoś nie będzie ochów i achów. Olej nie jest zły, stosuję go na dzień i na noc, nadaje się nawet pod makijaż, jeśli lekko 'osuszymy' twarz ręcznikiem. Ale niestety nie zauważyłam, żeby zmniejszał zaczerwienienia, a po to go kupiłam. Ale w porządku nawilża, na pewno wydajny, warto spróbować, u innych może powodować zachwyt :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium