Olej z nasion czarnej porzeczki SUROWY

Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena brutto: 11,90 zł 11.90
Cena netto: 9,67 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI Ribes Nigrum Seed Oil

Surowy olej zimnotłoczony, nierafinowany, otrzymany z nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

Postać
Mętny i gęsty, surowy, ciemnobrązowy olej o charakterystycznym zapachu, ponieważ olej jest niefiltrowany możliwy jest osad. 

Skład
W oleju z nasion czarnej porzeczki znajduje się dość dużo kwasu GLA - γ-linolenowego dochodząca do 20%. W porównaniu z olejem z wiesiołka olej z czarnej porzeczki zawiera przynajmniej tyle samo kwasu GLA lub więcej. Oprócz tego zawiera on inne cenne kwasy tłuszczowe: linolowy (LA), α-linolenowy (ALA), a co najważniejsze − rzadki kwas stearydynowy (SDA).

Zastosowanie
Polecamy do stosowania w produktach do skóry dojrzałej, wrażliwej, zniszczonej i suchej. Nadaje się do produktów dla dzieci oraz dla osób ze schorzeniami skóry takimi jak łuszczyca czy egzema. Olej z czarnej porzeczki wzmaga nasz system immunologiczny, działa jako środek przeciwzapalny, znajduje zastosowanie w kremach i maściach dla osób uprawiających sport. Doskonale sprawdza się w w kremach i balsamach po opalaniu, produktach do pielęgnacji włosów, kosmetykach dla dzieci.

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium