Olej z nasion brokuła NATURALNY

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 11,90 zł 11.90
Cena netto: 9,67 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.74075
Producent: -
Kod produktu: Olej z nasion brokuła

Opis

INCI: Brassica oleraceae italica (Broccoli) Seed Oil

Olej z nasion brokuła pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion brokuła Brassica oleraceae, bez rafinacji. Oferowany olej pochodzi z Polski. Opakowanie 15 ml. 

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Olej z nasion brokuła szybko się wchłania, pozostawia na skórze/włosach film. Ze względu na zapach polecamy stosować go w produktach kosmetycznych w ilości 5-20%. Można stosować w ilości do 95% (mieszając z innymi olejami).

Postać

Olej złoty, ciemno żółty o zapachu ziołowym - jest to olej surowy więc niefiltrowany, naturalnie mętny, może posiadać resztki pestek z których jest tłoczony. 

Zastosowanie

W kosmetykach stosowany jako emolient, środek nawilżający, kondycjonujący, wzmacniający lipidową barierę w naskórku (chroniący przed utratą wody). Olej zalecany jest w produktach do pielęgnacji włosów (nadaje im połysk) oraz kosmetykach do pielęgnacji skóry suchej lub normalnej. 

Ze względu na wysoka zawartość naturalnych tokoferoli jest bardzo skutecznym wymiataczem wolnych rodników i zaliczany do środków ''anti-aging'', zwiększa barierową funkcje skóry, zmniejsza utratę wody przez naskórek oraz zwiększa elastyczność skóry. Tak jak i inne oleje może być stosowany jako emolient zmiękczający skórę i chroniący ja przez wpływem zewnętrznego środowiska. 

Przechowywanie

Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium