Olej z aronii NATURALNY

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 9,80 zł 9.80
Cena netto: 7,97 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.17764
Producent: -
Kod produktu: olej z aronii

Opis

 INCI Aronia melanocarpa Seed Oil

Olej  pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion aronii czarnej Aronia melanocarpa. 

Z nasion aronii uzyskuje się olej bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (około 39% kwas linolowy LA, około 8% kwas α-linolenowy ALA i około 31% kwasu Ω-9 - oleinowego). Olej ten charakteryzuje się szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę, dobrze się wchłania. Działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnosi odporność na zakażenia, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej. Przyśpiesza gojenie ran, oparzeń, odmrożeń, hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych, zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych, działa przeciwzaskórnikowo.  

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Ze względu na wysoką zawartość kwasów nienasyconych polecamy stosować go w produktach kosmetycznych jako substancję czynną w ilości 10-20%. 

Postać 
Olej o ciemnożółtym zabarwieniu i charakterystycznym nie drażniącym zapachu. 

Zastosowanie
Olej z aronii stosowany jako przeciwutleniacz, jest przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, stosowany jako dodatek do olejów do masażu, wygładza skórę, odświeża. W produktach kosmetycznych stosowany jest jako emolient, środek nawilżający, kondycjonujący, zmniejszający przeznaskórkową utratę wody (TEWL) poprzez wzmacnianie bariery lipidowej skóry. 

Zawarte w oleju kwasy tłuszczowe Ω-3 (ALA) i Ω-6 (LA) pozwalają zmniejszyć skutki stresu oksydacyjnego w skórze. Kwasy tłuszczowe ALA i LA charakteryzują się szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę. Działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnoszą odporność na zakażenia, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej.

Właściwości oleju z aronii:

- przyśpiesza gojenie oparzeń, odrożeń i innych ran,

- działa przeciwzaskórnikowo, spowalnia zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych

- zwiększa elastyczność, jedrność skóry, redukuje zmarszczki,

-równoważy zaburzenia w metabolzmie kwasów tłuszczowych zwiaząne z niedoborem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Olej z nasion aronii stosowany jest w produktach anty-aging, przeciwzmarszczkowych, w preparatach po opalaniu, po zabiegach kosmetycznych, peelingach, woskowaniu. Ze względu na właściwości przeciwzapalne olej chroni przed schorzeniami skóry między innymi takimi jak pokrzywka czy egzema.

 Przechowywanie: Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (3)

9 lipca 2014

Byłam z niego bardzo zadowolona i napewno jeszcze go kupię, na razie testuję inne. Wszystko zgodnie z opisem i jak dla mnie bardzo fajny zapach, olej świetny na lato.

12 sierpnia 2015

Polecam.

10 sierpnia 2018

G e n i a l n y ! Mam cere tradzikowa. Olej ten nie tylko goi, ale takze pomaga zalagodzic wszelkiego rodzaju "paprzace sie" wykwinty na skorze - nawet ropne, bolace stany zapalne. Czytalam ze ma wlasciwosci antyzakazeniowe, wiec moze dlatego

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium