Olej z amarantusa

amarantus.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 10,90 zł 10.90
Cena netto: 8,86 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

 

Olej z amarantusa

 

INCI: Amaranthus cruentus seed oil

Olej z amarantusa powstaje w procesie tłoczenia w niskiej temperaturze, nie przekraczającej 40
oC. Temperatura kontrolowana jest podczas całego procesu tłoczenia. .Jest to w pełni wegański odpowiednik oleju z wątroby rekina, cennego z uwagi na zawartość skwalenu. Biorąc pod uwagę, że rocznie miliony rekinów giną w celach przemysłowych ten produkt ma nie tylko wyjątkowy wymiar kosmetyczny, ale i etyczny.

Olej zawiera:

  • najwyższe stężenie skwalenu wśród dostępnych olejów na rynku (nie mniej niż 5%), dzięki czemu chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi i utratą wody, przyspiesza przenikanie substancji aktywnych, działa przeciwzapalne, przeciwbakteryjnie, odmładzająco i regenerująco, wymiata wolne rodniki,

  • wysoką zawartością wit. E, która wykazuje działanie przeciwstarzeniowe, przeciwzapalne, chroni ściany naczyń krwionośnych,

  • kwas linolowy(Omega 6) - zastosowanie kwasu linolowego do cery tłustej i problematycznej powoduje poprawę pracy gruczołów łojowych, odblokowanie porów oraz zmniejszenie ilości zaskórników,

  • kwas oleinowy(Omega 9) zaliczany jest do emolientów, co oznacza, że jest doskonałym składnikiem natłuszczającym skórę, tworzy film na powierzchni skóry, przez co ogranicza odparowywanie wody z naskórka

 

Postać:

Olej o złotej barwie i przyjemnym, charakterystycznym, delikatnym zapachu.

Zastosowanie:

Znajduje zastosowanie w preparatach do każdego typu skóry, szczególnie dojrzałej, atopowej, problematycznej, nadaje się również do stosowania na włosy i paznokcie. Doskonały jako dodatek do produktów na łuszczącą się, zrogowaciałą skórę np. pięt, czy kolan.

Stosowanie: do 100%, można stosować bezpośrednio na skórę przed nałożeniem kremu, w połączeniu z żelem hialuronowym lub jako dodatek do kremu i serum w fazie C- oleju nie podgrzewamy!

Przechowywanie:
Olej może być przechowywany w temperaturze nie przekraczającej 20
oC

Receptury:
ZAAWANSOWANY KREM ANTYOKSYDACYJNO-PRZECIWZMARSZCZKOWY NA TWARZ, SZYJĘ I DEKOLT
Krem na naczynka z trokserutyną

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium