Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Olej avocado ORGANICZNY

Oleje zimnotłoczone
6.49
PLN
Olej avocado ORGANICZNY
Olej avocado ORGANICZNY 4 4.30566
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 6,49 zł
Cena netto: 5,28 zł
szt.
INCI Persea Gratissima (Avocado) Oil

Otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu dojrzałego owocu awokado - smaczliwki, Persea americana (P. gratissima) to wiecznie zielone drzewo z rodziny wawrzynowatych; zw. gruszką awokado; pochodzi z Ameryki Środkowej. uprawiane w całej strefie międzyzwrotnikowej.Produkt posiada Certyfikat organizacji Soil Association. 

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

Postać
Jasno- do ciemnozielonego, mętny olej. Posiada naturalny faktor ochronny 3-4. Olej awokado twardnieje w niskich temperaturach. Jest olejem odpornym na ciepło.

Skład
- kwas oleinowy,
- kwas linolowy, 
- kwas palmitynowy,
- kwas stearynowy, 
- kwas linolenowy,
- lecytynę,
- sole mineralne,
- fitosterole,
- skwalen,
- witaminy: A, B, D, E, H, K, PP.

Zastosowanie
Olej z awokado łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Używany jako czysty olej lub jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych dla skóry suchej, dojrzałej , starzejącej się i wrażliwej, nie ma działania drażniącego ani uczulającego. Bardzo dobry jako olej do masażu. Ponieważ jest olejem gęstym zaleca się przy masażu mieszać z innymi olejami (olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron, olejem z pestek moreli). Podnosi wytrzymałość, uspokaja, wygładza, regeneruje, pielęgnuje, ochroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych. Kosmetyki z dodatkiem oleju awokado otrzymują odpowiednią konsystencję dopiero po kilku dniach.
Ponieważ wykazuje on działanie lekko emulgujące( zawiera lecytynę), można w fazie tłuszczowej zredukować ilość emulgatorów o ok. 0,5-1%. 

Do produkcji mydeł metodą na gorąco i transparentnych. Dodawany do mydła nadaje mu lekko zielony kolor. W celach pielęgnacyjnych 5-10% oleju awokado w mydle jest wystarczające. Otrzymane mydła są miękkie i mają zwartą pianę 


Liczba zmydlania: 139 mg NaOH / g oleju

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Opinie o produkcie (4)

Magdalena L
25 maja 2012

Swietny olej, gesty i ciemno zielony, nakladam go bezposrednio na skore albo mieszam z kwasem hialuronowych i maslem shea, nakladam jak krem - skora jest po tym nawilzona i nie przetluszczona, a olej z avokado pomaga w walce z wypryskami.


Sevia
18 września 2012

Naprawdę świetnie się sprawdza w połączeniu z masłem shea i kwasem hialuronowym. Używam jako kremu na noc.


Kasia
22 grudnia 2012

To jest mój absolutny numer 1!:) nie wyobrażam sobie bez niego życia, dodaje go wszędzie. na noc zamiast kremu z kwasem hialuronowym, rano w delikatnym mleczku, w maseczkach, dodatkowo ma genialne działanie na moje stopy. Ich kondycja poprawiła się bardzo już po kliku dniach stosowania. Ma go też kilka moich koleżanek, wszystkie zakochane bez opamiętania.


Marta
28 stycznia 2014

Genialny! Zamowilam tez mnóstwo innych olejków, łącze je i nakladam na twarz i wlosy razem z algami i wodą różaną. Tak sie ciesze,ze odkrylam ten sklep. Wreszcie wiem co nakladam na skore i widze efekty.


Kosmetyki mineralne

Sklep internetowy Shoper.pl