NATURALNY OLEJ Z ŁUBINU

łubin.jpg
  • nowość
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 5,90 zł 5.90
Cena netto: 4,80 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

OLEJ Z ŁUBINU

 

INCI Lupine seed Oil



 

Dzięki bogatemu składowi substancji czynnych biologicznie olej z łubinu wykorzystywany jest przede wszystkich w przemyśle kosmetycznym- zwłaszcza jako przeciwutleniacz, a także środka chroniącego przed UVA i / lub B, środka chroniącego skórę przed uszkodzeniem , szczególnie uszkodzeniem oksydacyjnym. Sprzyja temu korzystny układ kwasów tłuszczowych 18:1 > 18:2  > 18:3  >  16:0  > 20:1  > 22:1  > 22:0  > 18:0 > 24:0  > 20:0.
Olej łubinowy, rozjaśnia i wybiela skórę, eliminuje piegi i plamy pigmentowe. Uspokaja podrażnioną skórę, wygładza zmarszczki i nawilża. Stosowany jest jako produkt do ochrony przed promieniowaniem UV i promieniowaniem podczerwonym. Używa się go również jako składnika kremów odżywczych, przeciwzmarszczkowych i ochronnych. Jak również jako kremu pod oczy i składnik pomadek do ust.

Zastosowanie: Znajduje zastosowanie w preparatach przeciwzmarszczkowych, ujędrniających, antyoksydacyjnych, na przebarwienia.

Stosowanie: w połączeniu z żelem hialuronowym lub jako dodatek do kosmetyków pielęgnacyjnych, np. kremów, czy serum.

Przechowywanie:
Surowiec przechowywać z w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium