Macerat z banana NATURALNY





Opis
INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Musa × paradisiaca Fruit Extract, Tocopherol Acetate.
Postać:
Klarowny olejowy macerat o żółtym zabarwieniu, charakterystycznym, nie drażniącym zapachu.
Gęstość: 0,9 g/ml
Skład:
Macerat z bana wytwarzany jest metodą maceracji owoców bananowca (Musa × paradisiaca) w oleju słonecznikowym (Helianthus annuus), tłoczonym na zimno w stosunku 1:1. Macerat zawiera 2% octanu witaminy E.
Zalecane stężenie w produktach kosmetycznych do 95%. Surowiec można stosować jako dodatek przy robieniu kremów, serów do twarzy i okolic oczu, balsamów do ciała oraz produktów do pielęgnacji włosów np. odżywek. Macerat z banana przeznaczony jest do pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, wrażliwej i łuszczącej się. Także do pielęgnacji delikatnych okolic oczu.
Zastosowanie / wkrótce /
Przechowywanie:
Macerat z banana należy przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Receptury:
Bananowy mus do twarzy i ciała