Lnianka siewna (Gold of pleasure) NATURALNA

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 5,90 zł 5.90
Cena netto: 4,80 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI Camelina Sativa Seed Oil

Otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno nasion Lnianki siewnej. 

Koncentracja w surowcu kosmetycznym
 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.
Postać
Olej z Lnianki to z wyglądu klarowny, przejrzysty, oleisty płyn z niewielką ilością osadu na dnie. Jego barwa waha się od złocistej (słomkowej) do czerwono-brunatnej. Barwa oleju zależy od stosowanej jarej lub ozimej odmiany lnianki (Camelina sativa). Olej ten charakteryzuje przyjemnym mocny soczysty aromat. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać powyżej 38º Celsjusza
Skład
Zawartość kwasów nasyconych jest niewielka i wynosi 10-11%, zaś kwasów nienasyconych w granicach 90% w tym: jednonienasyconych (monoenowych) jest około 36%, a kwasów wielonienasyconych (polienowych) jest około 55% w tym kwasów omega 3 – ok. 40% i omega 6 – ok. 15%.Jest bardzo bogaty w naturalne antyoksydanty z grupy tokoferoli (wit. E) 17-18 g/ kg oleju. 
Zastosowanie
O znakomitej przydatności oleju z Lnianki siewnej decyduje wyjątkowo wysoka zawartość NNKT (dochodząca do 90%). Olej ten ma właściwości odżywcze i pomaga przy schorzeniach skórnych takich jak egzema i łuszczyca. Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w oleju z Lnianki siewnej pomagają w naprawie uszkodzonych komórek, dzięki temu skóra nabiera elastyczności. Polecamy stosowanie oleju z linianki w produktach przeznaczonych dla skóry dojrzałej i delikatnej. Ponieważ olej ten ochrania mieszki włosowe - stosowany jest również w produktach do pielęgnacji włosów. 
Ze względu na wysoka zawartość naturalnych tokoferoli jest bardzo skutecznym wymiataczem wolnych rodników i zaliczany do środków ''anti-aging'', zwiększa barierową funkcje skóry, zmniejsza utratę wody przez naskórek oraz zwiększa elastyczność skóry. Tak jak i inne oleje może być stosowany jako emolient zmiękczający skórę i chroniący ja przez wpływem zewnętrznego środowiska.
 
Krem pod oczy 
Do produkcji mydeł tylko przy procesie uszlachetniania – ze względu na niską odporność na temperaturę.
 
Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce. 

Opinie o produkcie (4)

12 września 2012

Olejek ma charakterystyczny ziołowy zapach, ale bardzo dobrze działa na moją skórę. Stosuję go naprzemiennie (wieczorem)z olejkiem arganowym i kwasem hialuronowym na noc. Zauważyłam, że skóra po nim stała się miękka, naczynka krwionośne lekko się skurczyły a skóra pojaśniała. Polecam :)

7 października 2014

Olejek rewelacyjny. Cera po jego stosowaniu jest gładka jak u niemowlaka. Potwierdzam fakt kurczenia sie naczynek krwionośnych na twarzy. Gorąco polecam.

4 maja 2015

Olej rewelacyjny na schorzenia i alergiczne zmiany skórne, wydajny. Łagodzi, zdecydowanie przyspiesza gojenie, wygładza skórę. Ma charakterystyczny, ziołowy zapach, który mi się nawet podoba, ale przyznam, że część rodziny kręci na niego nosem;) Polecam osobom o wrażliwej skórze.

11 września 2018

Olej jest naprawdę świetny tylko jedna sprawa mnie zastanawia. Wyliczyłam szybko ile kosztuje 1 mililitr przy każdej pojemności i okazało się, że przy największej pojemności mililitr jest najdroższy (30ml - 0,196, 60ml - 0,189, 115ml - 0,197). Z czego to wynika? Serdecznie pozdrawiam.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium