Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Kolagen morski

Peptydy
8.9
PLN
Kolagen morski
Kolagen morski 9 3.89064
in_stock
Dostępność:
średnia ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 8,90 zł
Cena netto: 7,24 zł
szt.
* - Pole wymagane

Kolagen w postaci rozpuszczalnej w wodzie, otrzymywany jest z ryb morskich. Dzięki właściwościom błonotwórczym na powierzchni skóry tworzony jest film z kolagenu - chroniący przed niekorzystnym wpływem otoczenia. Powstała warstwa ochronna utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia oraz skutecznie wygładza skórę - nadaje jej aksamitny dotyk. 

INCI Soluble Collagen

Wygląd i konsystencja:
Jednorodna, klarowna ciecz o barwie od bezbarwnej do bursztynowej.
Zapach - słaby, charakterystyczny.
pH wyrobu: 3,5 - 5,0
gęstość 1.0 g/ml 

Zastosowanie:
Kolagen to jedno z podstawowych białek tkanki łącznej skóry. Około 25% białek naszego ciała to własnie kolagen. Białko to utrzymuje odpowiednią wilgotność skóry, nadaje jej wytrzymałość i sprężystość. W czasie procesu starzenia się skóry, kolagen rozpuszczalny w wodzie ulega przekształceniu w kolagen usieciowany, w wodzie nierozpuszczalny, pozbawiony zdolności wiązania wody. W ramach tego procesu skóra przestaje produkować elastynę - skóra traci swoją elastyczność, staje się sucha. Surowiec polecany dla cery suchej, zniszczonej, dojrzałej, narażonej na długotrwałe opalanie. 
Kolagen morski znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji skóry o działaniu regenerującym i odmładzającym, przywraca świeżość, gładkość i sprężystość skóry.
Rozpuszczalny kolagen na powierzchni skóry tworzy cienką warstwę - film chroniący przed wpływem otoczenia, zabezpiecza przed nadmierną utratą wody oraz nadaje skórze aksamitny dotyk. 
W kosmetykach do pielęgnacji skóry po opalaniu kolagen spełnia rolę środka łagodzącego - wzmaga proces ziarnowania oraz gojenia się ran. 
 
Zalecane zastosowanie:
W emulsjach O/W i W/O od 1 do 10% 
Surowiec dodawany jest do gotowego kosmetyku, w temperaturze poniżej 34°C.
 
Uwaga!
Jeżeli surowiec ulegnie zżelowaniu należy go ogrzewać w temperaturze około 30°C aż nabierze płynnej konsystencji.
 
Przechowywanie 
Po otwarciu zalecamy przechowywać w lodówce. Produkt jest surowcem naturalnym, konserwowanym następującą mieszanką Phenoxethanol 1.00%, Metyl Paraben 0.20%, EDTA 0.10%, Propyl Paraben 0.05%.


Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (9)

AGNIESZKA.K.
5 czerwca 2013

KONKURENCJA DLA CAŁEJ MEDYCYNY ESTETYCZNEJ -OBY GO NIE ZABRAKŁO NIGDY ;)


Asia
17 lutego 2014

Dodalam go do kremu pod oczy (na GMS) w stezeniu 5% i mam wrazenie, ze to troche zbyt duzo bo krem lekko sie walkuje, co jest do opanowania. nastepnym razem dam go mniej 2-3% i mam nadzieje,ze nie bedzie efektu walkowania. To takie techniczne uwagi, a poza tym produkt jest ok.


Judka
11 sierpnia 2014

Mam pytanie, czy ktoś łączył kolagen morski z kwasem hialuronowym w maskach, serach czy kremach? Proszę o opinie


Aleksandra N.
22 lutego 2015

Kolagenu morskiego z ZSK jeszcze nie próbowałam, lecz z reguły krem/żel/serum wałkuje się jeśli ma w swym składzie zbyt dużo gumy. Oczywiście wpływ ma też ilość nałożonego produktu a czasami wałkuje się obumarły naskórek (no, ale przecież nie pod oczami). Ja bardzo dokładnie odważam gumę, polecam wagi z dwoma miejscami po przecinku, ponieważ jeżeli waga jest dokładna co do 1/10 grama, to wykaże Ci np. 0,5 g a produktu może być 0,59g, no a na konsystencję kremu ma wpływ każde 0,01g i gdy przesadzisz będzie właśnie efekt wałkowania. Winę może ponosić też przegrzane masło Karite`. W takim przypadku po wystygnięciu emulsji wyczuwalne są grudki i one mogą się wałkować. Wrzucaj Karite` jako ostatnie do ogrzewanej fazy olejowej.


iza zaleska
5 marca 2015

hej kupilam ten produkt nie wiem jak go uzywac i jaka miksture najlepiej przygotowac prosze o podpowiedz :)


Aleksandra N.
16 marca 2015

Do Izy: jeśli robisz sama kosmetyki, możesz dodać kalogen do serum, kremu czy mleczka nawilżającego, oczywiście zgodnie z zaleceniem ZSK do fazy C. Jeśli nie robisz, dodaj go do kosmetyku kupionego zachowując zalecane proporcje. Ponieważ surowiec ten ma dość niskie pH, po wymieszaniu go z kosmetykiem należy sprawdzić pH i jeżeli jest poniżej 5,5 trzeba je podwyższyć.


Beata Kubicka
26 kwietnia 2016

Wiatam czy ten produkt moze bys stosowany samodzielnie bezposrednio na skore pod oczy?


Dorota Pinek
6 września 2016

Ten produkt jest konserwowany taką mieszanką, i 2 parabenami?? A jest wersja bez tych dodatków??


X
18 marca 2017

Dobrze nawilża, zostawia lekki filtr na skórze, stosuję wraz z kolagenem i elastyną zamiast kremu.


* - Pole wymagane

Kosmetyki mineralne

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl