Ekstrakt z pędów bambusa

Ekstrakt z pędów bambusa
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 6,45 zł 6.45
Cena netto: 5,24 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Ekstrakt z pędów bambusa

INCI: Bambusa Vulgaris Extract


Ekstrakt z pędów bambusa to bogate źródło krzemu, naturalnych przeciwutleniaczy i witamin. Doskonale wpływa na stan skóry i włosów, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny. Redukuje poziom wolnych rodników, które przyczyniają się do starzenia skóry. Zmniejsza przepuszczalność i kruchość naczyń krwionośnych, przez co wzmacnia je, dlatego świetnie nadaje się także dla skóry naczynkowej. Flawoinoidy wspierają także ochronę przed promieniowaniem UVA i UVB.

Postać: proszek

Stosowanie: do 5%, rozpuszcza się w wodzie, można podgrzewać

Zastosowanie: w preparatach do skóry dojrzałej, z widocznymi oznakami starzenia, jak i zapobiegających starzeniu, do skóry wiotkiej, z utratą jędrności, wrażliwej, naczynkowej, zmęczonej, wymagającej silnego nawilżenia, w preparatach na nadmierne wypadanie włosów.

Przechowywanie: Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium