Ekstrakt z owsa

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 6,45 zł 6.45
Cena netto: 5,24 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Ekstrakt z owsa

INCI: Avena Sativa Extract


Ekstrakt wykazuje działanie antyalergiczne, wzmacniające, łagodzące, kojące, wykorzystywany jest szczególnie w kosmetykach do skóry wrażliwej i alergicznej, atopowej i podrażnionej. Kosmetyki z owsa działają gojąco, wygładzająco i nawilżająco, i łagodzą podrażnienia, świąd, egzemy, trądzik, oparzenia słoneczne, regenerują. Składnik działa także antyoksydacyjnie, zatem zapobiega zmarszczkom i utracie jędrności. Poprawia kondycję włosów. Nadaje się do stosowania w produkcji każdego rodzaju kosmetyków- żelach, serum, szamponach, kremach, maseczkach, odżywkach i balsamach, a nawet w materiałach opatrunkowych. Pomaga także w przypadku wirusowych zmian skórnych, np. w opryszczce. Stosuje się go także do kremów z filtrami przeciwsłonecznymi, udowodniono, że wykazuje działanie blokujące wpływ promieniowania ultrafioletowego synergistycznie z dwutlenkiem tytanu.

Postać: proszek

Stosowanie: do 3%, rozpuszcza się w wodzie, można podgrzewać.

Zastosowanie: w preparatach do skóry wrażliwej i alergicznej, atopowej i podrażnionej, trądzikowej, dojrzałej, z widocznymi oznakami starzenia, jak i zapobiegających starzeniu, do skóry wiotkiej, z utratą jędrności, wrażliwej, naczynkowej, zmęczonej, wymagającej silnego nawilżenia.

Przechowywanie: Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.


Receptury:
MALINOWY TONIK-ESENCJA PRZECIWZMARSZCZKOWY

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium