Ekstrakt z czerwonego wina

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 6,90 zł 6.90
Cena netto: 5,61 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Dobroczynne wlaściwości czerwonego wina znane są juz od czasów starożytnych. Ekstrakt z czerwonego wina jest źródłem resweratrolu oraz innych polifenoli i proantycyjanidyn. Ekstrakt posiada silne właściwości antyutleniające, chroni przed wpływem promieniowania UV, dziala przeciwzapalnie, przeciwzmarszczkowo, chroni naczynia krwionośne, zmniejsza tempo rozpadu włókien kolagenowych oraz hamuje rozwój bakterii wywołujacych trądzik. Surowiec polecany jest do pielegnacji cery dojrzałej, starzejącej się, zniszczonej słońcem, szarej i zmęczonej oraz cery trądzikowej.  

INCI Vitis Vinifera (Grape) Wine Extract 
CAS 91082-91-6

 

Postać

Proszek o kolorze brązowo żółtym, o charakterystycznym zapachu, bardzo łatwo rozpuszczalny w wodzie.

Łyżeczka 5 ml waży 2.3 g 

 

Skład

Ekstrakt z czerwonego wina zawiera:

przynajmniej 30% proantycyjanidyn

przynajmniej 30% resweratrolu oraz innych polifenoli 

 

Zastosowanie w kosmetykach

Zalecane zastosowanie w kosmetykach (w produktach typu kremy, toniki, maseczki, żele) do 3%. 

 

Ekstrakt z wina zawiera przynajmniej 60% polifenol: flawonoidy, taniny, stylberyny (np resweratrol) oraz oligomeryczne proantycyjanidy (OPC). Oferowany ekstrakt został oczyszczony i standaryzowany tak by zawierał przynajmniej 30% protoantycyjanidyn i 30% innych polifenoli. Ekstrakt stosowany jest w kosmetykach do pielęgnacji skóry i włosów ze względu na następujące właściwości:

 

  • poprzez aktywację enzymów SIRT1 regulujących odporność komórek na stresy resweratrol zwiększa odporność komórek skóry na działanie niekorzystnych czynników środowiskowych
  • hamowanie przez resweratrol procesów glikacji białek, naturalnego procesu zwiazanego ze starzeniem się komórek skóry w wyniku, którego skora traci swą elastyczność
  • antyoksydacyjne - chroni przed działaniem wolnych rodników oraz skutkami narażenia na promieniowanie UV, resweratrol jest jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów
  • hamowanie rozwoju bakteri Propionibactreium Acnes wywołujacych trądzik
  • przeciwzapalne
  • przeciwhistaminowe 
  • stabilizację kolagenu i elastyny
  • ułatwia regenerację uszkodzonej skóry (np. po poparzeniach słonecznych, po peelingach)
  • nawilżające

 

Surowiec polecany jest do pielegnacji cery dojrzałej, starzejącej się, zniszczonej słońcem, szarej i zmęczonej oraz cery trądzikowej. 

  

Przechowywanie

Surowiec należy przechowywać w suchym miejscu, chroniąc przed wpływem bezpośredniego światła słonecznego. 

 

Opinie o produkcie (3)

4 lipca 2013

"Zalecane zastosowanie do 3%" - to stanowczo za dużo. Dużo za dużo. Dodałam ten ekstrakt w ilosci 3% i krem mocno barwi skóre. Zasugerowałam sie przeczytana gdzies opinia ze wszystko sie wchłonie w skore i nic nie bedzie widac ale to nie prawda. Mysle ze wykorzystam w przyszlosci jeszcze raz ten ekstrakt ale max 1%.

29 grudnia 2013

Produkt stanowczo wart polecenia. To fakt, że jest naturalnym barwnikiem i nie należy przesadzać z jego ilością. Mi nie zaszkodził a raczej go nie żałowałam do produkcji żelu nawilżającego, który mieszam z kilkoma kroplami oleju arbuzowego. Taka mieszanka doskonale koi i nawilża moją skórę. Jestem zdecydowanie na tak. Ten ekstrakt na pewno już na długi czas u mnie zagości.

15 lutego 2015

Zrobiłam sobie krem z ekstraktem z czerwonego wina w stężeniu ok. 1.5%, z olejami z pestek arbuza, z nasion czarnej porzeczki i jojoba, z żelem hialuronowym, hydomanilem i D-pantenolem. Używam go na noc, bo rzeczywiście barwi skórę, ale rano ładnie się wszystko zmywa. Mała niewygoda, którą rekompensują duże korzyści, efekty widać już po kilku dniach. Polecam kieliszek czerwonego wina dla buźki na noc, na pewno się odwdzięczy ładnym wyglądem i większą odpornością.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium