Coco-Caprylate/Caprate

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena brutto: 9,90 zł 9.90
Cena netto: 8,05 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Coco-Caprylate/Caprate

INCI: Coco-Caprylate/Caprate

Coco-Caprylate/Caprate to emolient otrzymywanym z alkoholi tłuszczowych z kokosa. Może zastępować silikony ze względu na swoje ochronne działanie na skórę, które chroni przed utratą wody i wzmacnia jej barierę hydrolipidową. Powoduje lepsze i przyjemniejsze wchłanianie się kosmetyku, ułatwia jego rozprowadzanie pozostawiając skórę aksamitną w dotyku. Intensywnie nawilża, wygładza i regeneruje skórę. Sprawdzi się świetnie do kosmetyków wszelkiego typu- zarówno kremów, mleczek, balsamów, serum, jak i tych do demakijażu. Zarówno do skóry twarzy (w tym problematycznej- tłustej, trądzikowej, naczynkowej itd.), ciała, jak i włosów (zapobiega ich puszeniu się, chroni i wygładza).

Postać: płynna

Zastosowanie:
Można stosować do 98%.
- w olejkach: 50% Coco-Caprylate/Caprate i 50% olejów/maceratów
- w kremach zazwyczaj do 10% (dodaj do fazy olejowej)
- w produktach myjących do 60%
- jako dodatek do receptury celem poprawy konsystencji, nadania jej aksamitności - 5%
- w produktach do włosów(maski, odżywki) do 3%
- w połączeniu z kwasem hialuronowym w proporcji 1:1
Można podgrzewać. Dodawać do fazy olejowej lub na koniec wykonywania kosmetyku.

Przechowywanie:
W temperaturze pokojowej.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium