L-arginina

L-arginina
L-arginina

 

L-arginina

Skład: L-Arginine USP (spełnia wymogi Farmakopei Europejskiej oraz Farmakopei Amerykańskiej)

Arginina jest naturalnym aminokwasem, otrzymywanym z nieoczyszczonego cukru, który ma wielki wpływ na funkcjonowanie skóry. Działa nawilżająco nie tylko naskórek ale przede wszystkim głębsze warstwy skóry, a to za sprawą arginazy, która przekształca argininę w mocznik na poziomie komórkowym.
Jest drogocennym składnikiem w przypadku skóry bardzo suchej, odwodnionej, atopowej czy z osłabiona barierą skórną, gdyż intensywnie wzmacnia barierę lipidową skóry.
Jest rekomendowana po zabiegach kosmetycznych, jak peelingi chemiczne, czy mezoterapia mikroigłowa oraz w przypadku narażenia na niekorzystne działanie warunk
ów zewnętrznych. Arginina jest prekursorem produkcji tlenku azotu – substancji, która odpowiada za rozszerzanie naczyń krwionośnych. Tutaj znajduje zastosowanie w preparatach pobudzających wzrost włosów, lepsze przenikanie substancji aktywnych do mieszka włosa a tym samym jego lepsze odżywienie, co wzmacnia osłabione, wypadające włosy, ze skłonnością do łysienia. Maksymalne stężenie argininy w połączeniu z łagodnym kwasem, np. migdałowym, czy mlekowym delikatnie oczyszcza skórę, mieszanka taka nadaje się także dla wrażliwej skóry oraz w celu zwiększenia przenikania preparatów kosmetycznych np. przed zabiegami kosmetycznymi. W wyższych stężeniach działa jak peeling. Podnosi także pH formulacji, zmniejszając drażniące działanie kwasów bez zmniejszania ich skuteczności

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

L-cysteina

L-cysteina
L-cysteina

Naturalny aminokwas siarkowy w postaci chlorowodorku. Główny składnik keratyny - białka budującego włosy, paznokcie i skórę. Cysteina zastosowana w produktach do pielęgnacji włosów wzmacnia je, pogrubia, wbudowuje się w uszkodzone miejsca. W kosmetykach do pielęgnacji skóry - wykazuje działanie nawilżające i ochronne (przeciwutleniające oraz chroniące przed skutkami promieniowania UV) a także działa przeciwzapalnie.  Niedobory cysteiny prowadzą do łamliwości, kruchości włosów i paznokci, rozdwajania włosów oraz zaburzeń keratynizacji.  

INCI Cysteine

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

L-prolina

L-prolina
L-prolina

 

L-prolina

Prolina to aminokwas, które odgrywa istotną rolę w produkcji kolagenu.
Prolina to główny sk
ładnik budulcowy kolagenu, odpowiedzialnego za młody wygląd skóry. Ze względu na jej zdolność do odbudowy i regeneracji starzejących się komórek, jest stosowana w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Wykazuje także działanie wzmacniające na cebulki włosowe, dlatego znajduje zastosowanie w preparatach przeciw wypadaniu włosów. Warto łączyć ją z witaminą C dla najlepszej stymulacji syntezy kolagenu.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Lipoglicyna

Lipoglicyna
Lipoglicyna

Rozpuszczalna w tłuszczach postać glicyny - podstawowego aminokwasu budującego kolagen. Stosowana jest w preparatach antyaging – ułatwia transport substancji czynnych do wnętrza skóry oraz wzmacnia kolagen gdyż dostarcza glicyny. Znajduje zastosowanie także w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji cery trądzikowej - ze względu na swoje właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. 

INCI Capryloyl glycine 
 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,40 zł (netto: 10,08 zł )

Mentol

Mentol
Mentol

Mentol jest związkiem należącym do grupy alkoholi terpenowych pochodzenia naturalnego - wyodrębnia się go głównie z mięty pieprzowej. Posiada intensywny miętowy zapach, znajduje swoje zastosowanie w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym. Mentol jest substancją chłodzącą i orzeźwiającą.

INCI Menthol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,49 zł (netto: 4,46 zł )

Mleczko pszczele

Mleczko pszczele
Mleczko pszczele

Mleczko pszczele jest płynną wydzieliną produkowaną przez pszczoły robotnice, którą karmione są młode larwy pszczół podczas ich pierwszych dni życia oraz królowa przez całe życie. Mleczko pszczele wydzielane jest z gruczołów znajdujących się na głowach pszczół. Jest ono syntetyzowane z pyłku kwiatkowego, wody i miodu, zmieszane ze śliną, hormonami i witaminami. Mleczko pszczele jest produktem w całości produkowanym przez pszczoły. Oferowane przez nas surowiec jest ekstraktem z mleczka pszczelego zawieszonym w glicerynie łatwy w dozowaniu oraz trwały.

INCI: Glycerin,  Royal Jelly

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Niezmydlalna frakcja oleju sojowego

Niezmydlalna frakcja oleju sojowego
Niezmydlalna frakcja oleju sojowego

Niezmydlalna frakcja oleju sojowego to kompleks składników nieulegających hydrolizie zasadowej (w odróżnieniu od glicerydów i wosków). Mieszanina zawiera lipidy odpowiadające za nawilżenie, uelastycznienie i natłuszczenie skóry. Składnikami tego kompleksu są fitosterole, węglowodory i witaminy A, D, E i K. Surowiec polecany jest także do pielęgnacji cery osób posiadających nadmiernie przetłuszczającą się skórę - bardzo łatwo się wchłania. Może być stosowany bezpośrednio (do 95%) na skórę.   

INCI Glycine Soja (Soybean) Oil Unsaponifiables; Glycine Soja (Soybean) Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy
Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy

INCI: Cider Vinegar

Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.

Ocet jabłkowy delikatnie złuszcza, odświeża skórę, działa przeciwzapalnie, ściągająco na rozszerzone pory. Poprawia elastyczność i gładkość skóry. Pomaga w walce z łupieżem, dodaje włosom blasku, ożywia kolor.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )
szt.

Ocet jagodowy

Ocet jagodowy
Ocet jagodowy

Ocet jagodowy

INCI: Vaccinium Myrtillus Vinegar


Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.

Jagody zawierają mnóstwo minerałów, jak selen, cynk, mangan, czy miedź oraz witamin, np.: z grupy B, A, C, dzięki czemu działają antyoksydacyjnie. Pomagają w likwidacji stanów zapalnych. Ocet z jagód służący do tworzenia płukanek do włosów usuwa nadmiar sebum, osadów i pozostałości po innych kosmetykach. Pomaga w utrzymaniu odpowiedniego pH skóry. Sprawia, że włosy nabierają lekkości i blasku. Może służyć jako dodatek do kosmetyków, jak maseczki, czy toniki o działaniu antyoksydacyjnym, rozjaśniającym i odmładzającym.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
szt.

Ocet malinowy

Ocet malinowy
Ocet malinowy

Ocet malinowy

INCI: Rubus Idaeus Vinegar

Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.

Maliny zawierają antyoksydanty, są świetnym źródłem kwasu foliowego oraz witamin B i C. Skutecznie zapobiegają także uszkodzeniom tkanek poprzez redukcję wolnych rodników. Ocet z malin służący do tworzenia płukanek do włosów usuwa nadmiar sebum, osadów i pozostałości po innych kosmetykach. Pomaga w utrzymaniu odpowiedniego pH skóry. Sprawia, że włosy nabierają lekkości i blasku.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
szt.

Ocet truskawkowy

Ocet truskawkowy
Ocet truskawkowy

Ocet truskawkowy

Fragaria Ananassa Vinegar


Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.
Truskawki zawierają ogromne ilości witaminy C, flawonoidów i kwasu elagowego, dlatego nie bez przyczyny mówi się o ich właściwościach odmładzających.
Ocet z truskawek służący do tworzenia płukanek do włosów usuwa nadmiar sebum, osadów i pozostałości po innych kosmetykach. Pomaga w utrzymaniu odpowiedniego pH skóry. Sprawia, że włosy nabierają lekkości i blasku. Może służyć jako dodatek do kosmetyków, jak maseczki, czy toniki o działaniu antyoksydacyjnym, rozjaśniającym i odmładzającym.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
szt.

Olej lanolinowy NATURALNY

Olej lanolinowy NATURALNY
Olej lanolinowy NATURALNY

Olej lanolinowy jest pochodną lanoliny, o lepszych właściwościach kosmetycznychUzyskuje się go w procesie krystalizacji tłuszczów wełnianych. Frakcja płynna bogata jest w estry niskocząsteczkowe rozgałęzionych kwasów i alkoholi tłuszczowych.Olej lanolinowy ma bardzo dobre własności pielęgnacyjne, ze względu na podobny skład do warstwy lipidowej skóry ludzkiej. Dobrze przenika w głąb skóry reguluje gospodarkę wodną, zmiękcza naskórek oraz zmniejsza szorstkość skóry, wygładza i natłuszcza.

INCI Lanolin Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Oligofruktozany Cykorii

Oligofruktozany Cykorii
Oligofruktozany Cykorii

Oligofruktozany Cykorii to aktywny składnik restrukturyzacyjny, umożliwia dojrzałej skórze zachowanie optymalnej bariery naskórkowej bez ekspozycji na promieniowanie UV. Posiada zbliżone działanie do witaminy D, a tym samym odbudowuje wewnętrzną zdolność komórek do przywrócenia funkcjonalności receptora witaminy D, odnowy bariery skórnej, aktywizacji genów kontrolujących proces podziału komórek naskórka oraz ich procesu keratynizacji.

INCI Cichorium intybus (Chicory) Root Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Paradol

Paradol
Paradol

1 % roztwór paradolu identycznego z naturalnym w oleju neutralnym. Paradol w naturze występuje, m.in. w nasionach aframonu, zwanego rajskimi ziarnami. Wpływa na smak tej przyprawy z rodziny imbirowatych. Jest wysoce skutecznym antyoksydantem, potencjalnie bardziej aktywnym od tokoferolu. Działa także przeciwzapalnie i antybiotycznie. 

INCI Caprylic/Capric Triglyceride, Hydroxymethoxyphenyl Decanone 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Potrójny kwas hialuronowy 3 %

Potrójny kwas hialuronowy 3 %
Potrójny kwas hialuronowy 3 %

Mieszanina trzech kwasów hialuronowych o różnej masie cząsteczkowej. Zawiera 1% kwasu wielkocząsteczkowego o masie 0.85 - 1.15 MDa, 1% małocząsteczkowego kwasu hialuronowego o masie poniżej 500 kDa oraz 1 ultraniskocząsteczkowego kwasu hialuronowego o masie cząsteczkowej - poniżej 10 kDa.

INCI: Aqua and Hyaluronic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

PROPANEDIOL - glikol roślinny

PROPANEDIOL - glikol roślinny
PROPANEDIOL - glikol roślinny

 

PROPANEDIOL (roślinny rozpuszczalnik kwasów, ekstraktów)

INCI: PROPANEDIOL


Propanediol, inaczej “glikol roślinny” to całkowicie naturalny surowiec, który:

 

  • jest doskonałym nośnikiem substancji aktywnej (dzięki niemu kosmetyk będzie działał skuteczniej),

  • doskonale rozpuszcza składniki aktywne, jak np.: kwas salicylowy, ferulowy, alfa-liponowy, ekstrakty w proszku, alantionę,

  • intensywnie nawilża i zmiękcza skórę,

  • wykazuje działanie pianotwórcze w szamponach i żelach oczyszczających,

  • zwiększa skuteczność konserwantów- dodanie do formulacji propanediolu sprawia, że można zmniejszyć ilość konserwantu o połowę,

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Proteiny łubinu

Proteiny łubinu
Proteiny łubinu

Proteiny łubinu bogate są w peptydy, oligoelementy i witaminy. Regulują cykl wzrostu włosów poprawiając mikrokrążenie i stymulując metabolizm komórek. Są zatem polecane do wszystkich preparatów do pielęgnacji włosów, aby zapobiec ich wypadaniu, jak również przyspieszyć ich odrost. Inhibują aktywność 5-alfa reduktazy, ograniczają przekształcanie testosteronu do dihydrotestosteronu, który odpowiada za łysienie androgenowe.

INCI Hydrolyzed Lupine Protein

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Proteiny ryżu

Proteiny ryżu
Proteiny ryżu

Proteiny ryżu działają na skórę wyjątkowo odżywczo, dbają o zachowanie bariery naskórkowej wykazując działanie ochronne. Aktywują również mechanizmy obronne, aby poradzić sobie ze stresem oksydacyjnym.
Dzięki poprawie funkcjonowania bariery naskórkowej ogólna kondycja skóry ulega poprawie, oznaki starzenia są zredukowane, cera staje się bardziej jędrna, promienna i ukojona.

INCI Hydrolyzed Rice Protein

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium