Olej z nasion bawełny RAFINOWANY

Olej z nasion bawełny RAFINOWANY
Olej z nasion bawełny RAFINOWANY

O znakomitej przydatności oleju z nasion bawełny jako surowca kosmetycznego decyduje jego skład - wysoka zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie kwasu olejowego i linolowego. Dzięki podwójnym wiązaniom w budowie wyżej wymienionych kwasów, mają zdolność eliminowania wolnych rodników. NNKT charakteryzują się szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę, dobrze się wchłania. Działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnoszą odporność na zakażenia, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej.

INCI: Gossypium (Cotton) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,69 zł (netto: 4,63 zł )

Olej z nasion brokuła NATURALNY

Olej z nasion brokuła NATURALNY
Olej z nasion brokuła NATURALNY

Olej z pestek brokuła jest unikalny ze względu na profil kwasów tłuszczowych. Łatwo się wchłania i pozostawia na skórze/włosach film. Olej zalecany jest w produktach do pielęgnacji włosów i kosmetykach przeznaczonych cery suchej, normalnej.
Opakowania 15 ml

INCI: Brassica oleraceae italica (Broccoli) Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )
szt.

Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY

Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY
Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY

Olej o wysokiej jakości, znajdujący zastosowanie w produktach dla dzieci, osób o skórze wrażliwej, zniszczonej, w kosmetykach po opalaniu. Wysoka zawartość kwasu GLA - ponad 13%

INCI Ribes Nigrum Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,60 zł (netto: 6,18 zł )

Olej z nasion herbaty ORGANICZNY

Olej z nasion herbaty ORGANICZNY
Olej z nasion herbaty ORGANICZNY

Bardzo lekki olej, łatwowchłaniający się. Zawiera do 88% jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, ponadto jest cennym źródłem kwasów omega 3, 6 i 9, witaminy E oraz polifenoli. Substancje te są efektywnymi wymiataczami wolnych rodników. Chronią przed promieniowaniem UV. Wzmacniają tkankę łączną skóry i ściany naczyń krwionośnych. Chętnie stosowany w preparatach przeciw starzeniowych.

INCI: Camellia oleifera seed oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,40 zł (netto: 5,20 zł )

Olej z nasion malin NATURALNY

Olej z nasion malin NATURALNY
Olej z nasion malin NATURALNY

Olej z pestek malin jest unikalny ze względu na wysoką zawartość witaminy E (w postaci α i γ-tokoferolu). Zawarte karetonoidy (witamina A) nadają mu właściwości pielęgnacyjnych.  Kwasy tłuszczowe omega-3 (ALA) i omega-6 (LA) pozwalają zmniejszyć skutki stresu oksydacyjnego w skórze. Wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększa elastyczność i jędrność skóry oraz redukuje zmarszczki. Posiada unikalne właściwości przeciwzapalne. Potwierdzono właściwości absorbowania promieniowania UV (na poziomie SPF 28 - 50 – tak jak czysty tlenek tytanu).

 INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z nasion papai RAFINOWANY

Olej z nasion papai RAFINOWANY
Olej z nasion papai RAFINOWANY

Przedstawiamy Państwu kolejny egzotyczny olej tym razem pochodzący z Kenii. Olej z papai jest bogaty w niezbędne kwasy tłuszczowe. Dobrze się wchłania, wygladza, uelastycznia, zapobiega nadmiernej utracie wody przez skórę. 

INCI: Carica papaya (Papaya) Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,50 zł (netto: 6,10 zł )

Olej z nasion truskawki NATURALNY

Olej z nasion truskawki NATURALNY
Olej z nasion truskawki NATURALNY

Olej z nasion truskawki jest znaczącym źródłem anty-oksydantów i gamma-tokoferolu, jest cennym źródłem podstawowych nienasyconych kwasów tłuszczowych linolowego, alfa-linolenowego i kwasu oleinowego. Olej z pestek truskawki stosowany jest w pielęgnacji skóry suchej uszkodzonej i dojrzałej. Także polecany w preparatach Anti-Aging. Jest łatwo wchłaniany przez skórę, działa nawilżająco, ochronnie i odżywczo i lekko ściągająco.

INCI: Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,97 zł (netto: 8,11 zł )

Olej z ogórecznika lekarskiego NATURALNY

Olej z ogórecznika lekarskiego NATURALNY
Olej z ogórecznika lekarskiego NATURALNY

Polecany jest skórze bardzo suchej, popękanej, wrażliwej i łuszczącej się. Polecany do skóry dojrzałej, zniszczonej opalaniem. Działa regenerująco i odmładzająco, poprawia elastyczność skóry, ujędrnia. Olej ten reguluje wilgotność skóry, regeneruje ją, łagodzi swędzenie. Kwas gammalinolenowy zapewnia skórze właściwą odporność.

INCI: Borago Officinalis Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej z orzecha włoskiego NATURALNY

Olej z orzecha włoskiego NATURALNY
Olej z orzecha włoskiego NATURALNY

Olej z orzecha włoskiego zimnotłoczony i nierafinowany, bogaty jest w NNKT. Kwas linolowy który pomaga w regeneracji, tonizowaniu nawilżaniu zniszczonej lub suchej skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek. Działa przeciwzapalnie, normalizująco, kojąco, przeciwstarzeniowo. Przeznaczony do skóry dojrzałej i wrażliwej. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.

INCI: Juglans regia (Walnut) Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,80 zł (netto: 7,15 zł )

Olej z orzecha włoskiego RAFINOWANY

Olej z orzecha włoskiego RAFINOWANY
Olej z orzecha włoskiego RAFINOWANY

Olej z orzecha włoskiego jest bogaty w NNKT. Kwas linolowy który pomaga w regeneracji, tonizowaniu nawilżaniu zniszczonej lub suchej skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek. Działa przeciwzapalnie, normalizująco, kojąco, przeciwstarzeniowo. Przeznaczony do skóry dojrzałej i wrażliwej. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.

INCI: Juglans regia (Walnut) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,37 zł (netto: 4,37 zł )

Olej z orzechów laskowych NATURALNY

Olej z orzechów laskowych NATURALNY
Olej z orzechów laskowych NATURALNY

Olej z orzechów laskowych, zimnotłoczony i nierafinowany, jest bogaty w witaminy A i E oraz kwas oleinowy. Używany jako czysty olejek do ciała lub do masażu (szczególnie do aromatycznych masaży), Dobrze i głęboko wnika w skórę, wzmacniając ściany naczyń krwionośnych oraz przyspiesza regenerację komórek naskórka. Przeznaczony dla skóry z popękanymi naczynkami krwionośnymi, bladej, ziemistej, zmęczonej i wrażliwej. Ma właściwości stabilizujące i ściągające z tego względu także odpowiedni do pielęgnacji skóry tłustej i łojotokowej oraz z popękanymi naczynkami włosowatymi.


INCI Corylus Avellana (Hazelnut) Seed Oil

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,50 zł (netto: 6,91 zł )

Olej z orzechów laskowych RAFINOWANY

Olej z orzechów laskowych RAFINOWANY
Olej z orzechów laskowych RAFINOWANY

Używany jako czysty olejek do ciała lub do masażu (szczególnie do aromatycznych masaży), Dobrze i głęboko wnika w skórę, wzmacniając ściany naczyń krwionośnych oraz przyspiesza regenerację komórek naskórka. Przeznaczony dla skóry z popękanymi naczynkami krwionośnymi, bladej, ziemistej, zmęczonej i wrażliwej.


INCI Corylus Avellana (Hazelnut) Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,20 zł (netto: 4,23 zł )

Olej z owoców róży RAFINOWANY

Olej z owoców róży RAFINOWANY
Olej z owoców róży RAFINOWANY

Olej z owoców róży znajduje zastosowanie w produktach do pielegnacji skóry dojrzałej, wrażliwej i uszkodzonej (także przez opalanie) - wspomaga proces łuszczenia się skóry, hamuje proces starzenia.

INCI Rosa Canina (Fruit) Oil

Dostępność: brak towaru

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,05 zł (netto: 5,73 zł )

Olej z pachnotki ORGANICZNY

Olej z pachnotki ORGANICZNY
Olej z pachnotki ORGANICZNY

Olej z pachnotki działa łagodząco na podrażnioną i swędzącą skórę. Nawilża skórę, podnosi jej elastyczność i regeneruje ją. Zwiększa zdolności obronne skóry. Ułatwia przebieg egzemy atopowej. Badania wykazały, że olej z pachnotki działa hamująco na rozwój Propionibacterium acnes - bakterii wywołującej trądzik młodzieńczy. 

INCI: Perilla Frutescens (Perilla) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z pestek arbuza RAFINOWANY

Olej z pestek arbuza RAFINOWANY
Olej z pestek arbuza RAFINOWANY

Zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy ( typu omega-9) i kwas α-linolenowy (typu omega-3). Szczególnie polecany w formulacjach kosmetyków dla dzieci. Olej z nasion arbuza nie jest komedogenny (nie zatyka porów) i nie hamuje wydzielania toksyn przez skórę. Bogata kompozycja niezbędnych kwasów tłuszczowych zawartych w tym oleju pomaga przywrócić i utrzymać odpowiednią elastyczność skóry.

INCI: Citrullus vulgaris (Watermelon) Seed Oil 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,75 zł (netto: 5,49 zł )

Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY

Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY
Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY

Olej ten jest lekki zawiera wysoką koncentrację NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy ( typu omega-9). Jest podobny w odczuciu, składzie i zastosowaniu do oleju ze słodkich migdałów i oleju z pestek moreli. Także cechą tych trzech olei jest szybka wchłanialność bez uczucia tłustości. 

INCI: Prunus Persica (Peach) Kernel Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,50 zł (netto: 3,66 zł )

Olej z pestek bzu czarnego NATURALNY

Olej z pestek bzu czarnego NATURALNY
Olej z pestek bzu czarnego NATURALNY

Olej z nasion bzu czarnego stosowany jest z powodzeniem zarówno przy skórze suchej, łuszczącej się, atopowej, wrażliwej, dojrzałej (w kremach przeciwzmarszczkowych) jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń. Olej z bzu czarnego jest bogaty w NNKT. Kwas linolowy pomaga w regeneracji, tonizowaniu, nawilżaniu zniszczonej lub suchej skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek. Działa przeciwzapalnie, normalizująco, kojąco, przeciwstarzeniowo.

INCI Sambucus Nigra Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )
szt.

Olej z pestek granatu NATURALNY

Olej z pestek granatu NATURALNY
Olej z pestek granatu NATURALNY

Olej z pestek granatu o działaniu silnie przeciwutleniającym i wspomagającym odnawianie komórkowe, odżywia i rewitalizuje skórę. Pomocny w walce z trądzikiem różowatym. Zwalcza wolne rodniki, które powodują starzenie się skóry. 

INCI: Punica Granatum Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium