Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Brakuje 200,00zł do darmowej dostawy.

Koszt dostawy od:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Ekstrakty roslinne

Filtruj/Sortuj

Ekstrakt z maczużnika chińskiego

Ekstrakt z maczużnika chińskiego
Ekstrakt z maczużnika chińskiego
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 08E2-88839
Ekstrakt z maczużnika chińskiego

Ekstrakt z maczużnika chińskiego

INCI: Cordyceps Sinensis Extract

Cordyceps sinensis to grzyb adaptogenny, ceniony za zdolność poprawy metabolizmu komórkowego i odporności skóry na stres. W kosmetologii wspiera regenerację, poprawia witalność skóry i wykazuje działanie przeciwstarzeniowe.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt z huby brzozowej (Chaga)

Ekstrakt z huby brzozowej (Chaga)
Ekstrakt z huby brzozowej (Chaga)
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: C049-28270
Ekstrakt z huby brzozowej (Chaga)

Ekstrakt z huby brzozowej

INCI: Inonotus Obliquus Extract

Chaga to grzyb o bardzo wysokiej zawartości polifenoli i melaniny, wykazujący silne działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne. W kosmetologii stosowany w celu ochrony skóry przed stresem środowiskowym, redukcji rumienia i wsparcia regeneracji.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt z zielonej herbaty

Ekstrakt z zielonej herbaty
Ekstrakt z zielonej herbaty
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: herbaty5
Ekstrakt z zielonej herbaty

Standaryzowany ekstrakt z liści herbaty zielonej Camellia Sinensis o zawartości polifenoli na poziomie przynajmniej 95%. Ekstrakt z zielonej herbaty bogaty jest w garbniki, alkaloidy, witaminy z grupy B, witaminy K, C, P oraz sole mineralne.W kosmetyce ekstrakt z zielonej herbaty stosowany jest do pielęgnacji cery zanieczyszczonej suchej, tłustej i trądzikowej. Sprawdza się znakomicie przy problemach z kruchością naczyń, podrażnieniach i poparzeniach słonecznych. Działa regenerująco, tonizująco, hamuje rozwój stanów zapalnych.

INCI Camellia Sinensis Leaf (Green Tea) Extract 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,95 zł (netto: 8,09 zł )

Ekstrakt z nasion ostropestu

Ekstrakt z nasion ostropestu
Ekstrakt z nasion ostropestu
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ost5
Ekstrakt z nasion ostropestu

Standaryzowany ekstrakt z nasion ostropestu plamistego o minimalnej zawartości sylimaryny powyżej 80%. Ostropest plamisty jest niezwykle popularny przy wszelkich dolegliwościach związanych z zaburzeniami pracy wątroby. Posiada bardzo skuteczne działanie przeciwrodnikowe, chroniące przed wpływem promieniowania UV oraz przeciwzapalne. Ekstrakt polecany jest do skóry tłustej, mieszanej, ze skłonnością do trądziku, przy egzemach oraz łuszczycy.

INCI Silybum Marianum Seed Extract  

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Ekstrakt z czerwonego wina

Ekstrakt z czerwonego wina
Ekstrakt z czerwonego wina
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: wino5
Ekstrakt z czerwonego wina

 

Dobroczynne wlaściwości czerwonego wina znane są juz od czasów starożytnych. Ekstrakt z czerwonego wina jest źródłem resweratrolu oraz innych polifenoli i proantycyjanidyn. Ekstrakt posiada silne właściwości antyutleniające, chroni przed wpływem promieniowania UV, dziala przeciwzapalnie, przeciwzmarszczkowo, chroni naczynia krwionośne, zmniejsza tempo rozpadu włókien kolagenowych oraz hamuje rozwój bakterii wywołujacych trądzik. Surowiec polecany jest do pielegnacji cery dojrzałej, starzejącej się, zniszczonej słońcem, szarej i zmęczonej oraz cery trądzikowej. 

 

INCI Vitis Vinifera (Grape) Wine Extract 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Ekstrakt z owsa

Ekstrakt z owsa
Ekstrakt z owsa
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 8598-44198
Ekstrakt z owsa

Ekstrakt z owsa
INCI: Avena Sativa Extract
Ekstrakt wykazuje działanie antyalergiczne, wzmacniające, łagodzące, kojące, wykorzystywany jest szczególnie w kosmetykach do skóry wrażliwej i alergicznej, atopowej i podrażnionej. Kosmetyki z owsa działają gojąco, wygładzająco i nawilżająco,i łagodzą podrażnienia, świąd, egzemy, trądzik, oparzenia słoneczne, regenerują. Składnik działa także antyoksydacyjnie, zatem zapobiega zmarszczkom i utracie jędrności. Poprawia kondycję włosów. Nadaje się do stosowania w produkcji każdego rodzaju kosmetyków- żelach, serum, szamponach, kremach, maseczkach, odżywkach i balsamach, a nawet w materiałach opatrunkowych.. Pomaga także w przypadku wirusowych zmian skórnych, np.w opryszczce. Stosuje się go także do kremów z filtrami przeciwsłonecznymi, udowodniono, że wykazuje działanie blokujące wpływ promieniowania ultrafioletowego synergistycznie z dwutlenkiem tytanu.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Ekstrakt z liści bluszczu

Ekstrakt z liści bluszczu
Ekstrakt z liści bluszczu
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: bl10
Ekstrakt z liści bluszczu

Ekstrakt z liści bluszczu

INCI: Hedera helix leaf Extract

Ekstrakt z bluszczu (Hedera helix) wykazuje działanie przeciwobrzękowe, przeciwzapalne, rozkurczowe, przeciwbólowe. Ma ogromną zdolność przenikania w głębsze warstwy skóry, drenuje tkanki, aktywizując przepływ limfy. Hedragenina, czyli flawonoid zawarty w wyciągu powoduje nadaktywność komórek, co oznacza zwiększenie zapotrzebowania na energię a co za tym idzie spalanie nadmiaru tłuszczu. Saponiny z kolei przyspieszają usuwanie tłuszczu i toksyn nagromadzonych w tkance skórnej. Surowiec ten poprawia wchłanianie innych składników zawartych w kosmetykach. Stosuje się go głównie w kosmetykach odchudzających i antycellulitowych. Sprawdza się także przy skórach z ŁZS i trądzikiem, gdyż działa przeciwzapalnie. Wpływa pozytywnie na porost włosów.


 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Ekstrakt z kłącza imbiru

Ekstrakt z kłącza imbiru
Ekstrakt z kłącza imbiru
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: im10
Ekstrakt z kłącza imbiru

 

Ekstrakt z kłącza imbiru

INCI: Zingiber Officinale Root Extract

Ekstrakt z kłącza imbiru ma mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dzięki zawartości wapnia, cynku, żelaza, sodu, fosforu i witamin z grupy B, A, C i E. Dzięki ogromnej zawartości przeciwutleniaczy neutralizuje działanie wolnych rodników przyczyniając się do opóźnienia procesów starzenia skóry, Wywiera silne działanie odmładzające, dodaje blasku, wyrównuje koloryt, pobudza włosy do wzrostu, działa ujędrniająco i antycellulitowo. Dodatkowo wykazuje działanie przeciwłupieżowe.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Ekstrakt z aloesu 10:1

Ekstrakt z aloesu 10:1
Ekstrakt z aloesu 10:1
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 993F-28945
Ekstrakt z aloesu 10:1
INCI:  Aloe vera

Aloes znany był w Afryce jako środek leczniczy już 3000 lat p.n.e. W starożytnym Egipcie żywicy z aloesu (alona) używano do balsamowania zwłok. Do Europy żywica została sprowadzona przez Alberta Wielkiego w XIII w.

Aloes pochodzi z krajów śródziemnomorskich, występuje na wschodzie Afryki, na Półwyspie Arabskim, w Indiach i Chinach. Z powodzeniem uprawiany jest w szklarniach i w domach jako roślina doniczkowa.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Ekstrakt z żeń-szenia syberyjskiego

Ekstrakt z żeń-szenia syberyjskiego
Ekstrakt z żeń-szenia syberyjskiego
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 64BE-70413
Ekstrakt z żeń-szenia syberyjskiego

Ekstrakt z żeń-szenia syberyjskiego

INCI: Eleutherococcus Senticosus Root Extract

Ekstrakt z żeń-szenia syberyjskiego znany jest z właściwości adaptogennych, antyoksydacyjnych i pobudzających mikrokrążenie skóry. W kosmetyce wykorzystywany jest jako składnik poprawiający witalność, jędrność oraz odporność skóry na stres oksydacyjny i środowiskowy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Ekstrakt z marchwi

Ekstrakt z marchwi
Ekstrakt z marchwi
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: D1C2-50526
Ekstrakt z marchwi

Ekstrakt z marchwi

INCI: Daucus Carota Root Extract

Znany z wysokiej zawartości karotenoidów i witamin. W kosmetyce stosowany do pielęgnacji skóry suchej, zmęczonej i dojrzałej.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Ekstrakt z czarnej porzeczki

Ekstrakt z czarnej porzeczki
Ekstrakt z czarnej porzeczki
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: E3CC-435E5
Ekstrakt z czarnej porzeczki

Ekstrakt z czarnej porzeczki

INCI: Ribes Nigrum Fruit Extract

Znany z wysokiej zawartości antocyjanów i witaminy C. W kosmetyce wykorzystywany do pielęgnacji skóry wrażliwej i naczyniowej.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Ekstrakt z części naziemnej owsa

Ekstrakt z części naziemnej owsa
Ekstrakt z części naziemnej owsa
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 6AE6-2667B
Ekstrakt z części naziemnej owsa

Ekstrakt z części naziemnej owsa

INCI: Avena Sativa Herb Extract

Znany ze swojego działania kojącego i nawilżającego. Idealny dla skóry wrażliwej, suchej i podrażnionej.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Ekstrakt z nasion soi

Ekstrakt z nasion soi
Ekstrakt z nasion soi
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: soja5
Ekstrakt z nasion soi

Standaryzowany ekstrakt z nasion soi Glycine max o 42% zawartości flawonoidów (fitoestrogenów - genisteiny i daidzeiny). Fitoestrogeny są to roślinne związki budową przypominające naturalne ludzkie hormony i wykazujące działanie podobne do naturalnych estrogenów (których ilość w organizmie spada wraz z wiekiem). Ekstrakt z nasion soi zastosowany w kosmetykach powoduje wzrost grubości skóry, wzmacnia ją, uelastycznia między innymi poprzez ułatwienie syntezy kolagenu. Genisteina jest ponadto silnym przeciwutleniaczem chroniącym przed uszkodzeniem lipidów przez wolne rodniki. 

 INCI Glycine Max Seed Extract 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,40 zł (netto: 7,64 zł )

Ekstrakt z soku młodego jęczmienia

Ekstrakt z soku młodego jęczmienia
Ekstrakt z soku młodego jęczmienia
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: jecz10
Ekstrakt z soku młodego jęczmienia

Sok z młodego jęczmienia ma podobne zastosowanie jak sok z młodej pszenicy, zawiera te same związki ale w innych proporcjach. Stosowany zewnętrznie działa odżywczo, antyoksydacyjnie, wygładza, rozjaśnia, ujędrnia suchą, zwiotczałą cerę. Wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę i spłyca zmarszczki. Doskonale nawilża, spowalnia procesy starzenia się skóry, dostarcza naturalnych witamin i mikroelementów, wzmacnia odporność immunologiczną skóry.  Zalecany jest  do wszystkich typów cery.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Ekstrakt z aloesu zatężony 200-krotnie

Ekstrakt z aloesu zatężony 200-krotnie
Ekstrakt z aloesu zatężony 200-krotnie
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS423
Ekstrakt z aloesu zatężony 200-krotnie

Aloes (Aloe vera) jest prawdopodobnie najczęściej stosowanym dodatkiem roślinnym o działaniu kojącym na skórę. Aloes jest składnikiem kremów, toników, balsamów i maseczek, wnika głęboko w skórę wraz z innymi substancjami czynnym. Regeneruje i ujędrnia skórę, łagodzi jej podrażnienia, dlatego wskazany jest dla cery suchej, trądzikowej dojrzałej i z problemami dermatologicznymi. Nawilża, uelastycznia i wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu, likwiduje łupież. Posiada właściwości filtrujące promienie słoneczne.

INCI:  Aloe vera

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Ekstrakt z lukrecji gładkiej

Ekstrakt z lukrecji gładkiej
Ekstrakt z lukrecji gładkiej
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: lukrecja10
Ekstrakt z lukrecji gładkiej

Ekstrakt z korzenia lukrecji gładkiej  Glycyrrhiza glabra Ekstrakt z lukrecji działa przeciwutleniająco, bakteriostatycznie, przeciwalergicznie, przeciwzapalnie oraz chroni przed promieniowaniem UV. Ekstrakt zawiera przynajmniej 15% kwasu glicyryzynowego. 

INCI Glycyrrhiza Glabra Root Extract

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Ekstrakt z aksamitki

Ekstrakt z aksamitki
Ekstrakt z aksamitki
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ak5
Ekstrakt z aksamitki

 

 Ekstrakt z aksamitki

 

INCI: Tagetes patula flower extract

Aksamitka posiada cenne właściwości lecznicze. Ekstrakty z kwiatów i nasion aksamitki są źródłem luteiny i zeaksantyny, przez co wywierają pozytywny wpływ na wzrok i zmniejszają uczucie zmęczenia oczu. Aksamitka poprawia elastyczność naczyń krwionośnych, działa antyoksydacyjnie, antybakteryjnie i przeciwzapalnie, chroni przed starzeniem się skóry.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Ekstrakt z pędów bambusa

Ekstrakt z pędów bambusa
Ekstrakt z pędów bambusa
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: bam10
Ekstrakt z pędów bambusa

Ekstrakt z pędów bambusa

INCI: Bambusa Vulgaris Extract


Ekstrakt z pędów bambusa to bogate źródło krzemu, naturalnych przeciwutleniaczy i witamin. Doskonale wpływa na stan skóry i włosów, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny. Redukuje poziom wolnych rodników, które przyczyniają się do starzenia skóry. Zmniejsza przepuszczalność i kruchość naczyń krwionośnych, przez co wzmacnia je, dlatego świetnie nadaje się także dla skóry naczynkowej. Flawoinoidy wspierają także ochronę przed promieniowaniem UVA i UVB.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Ekstrakt z aronii

Ekstrakt z aronii
Ekstrakt z aronii
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: DF44-608CA
Ekstrakt z aronii

Ekstrakt z aronii

INCI: Aronia Melanocarpa Fruit Extract

Ekstrakt z aronii to bogate źródło polifenoli i witamin o bardzo silnym działaniu antyoksydacyjnym. W kosmetyce stosowany jest do ochrony skóry przed starzeniem i czynnikami środowiskowymi.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium