Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Brakuje 200,00zł do darmowej dostawy.

Koszt dostawy od:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Ekstrakty roslinne

Filtruj/Sortuj

ekstrakty roslinneRośliny są bogatym źródłem substancji aktywnych biologicznie, bardziej bliskich człowiekowi niż związki syntetyczne. Wynika to z faktu, że wiele składników roślinnych wykazuje chemiczną budowę analogiczną lub zbliżoną do związków występujących w organizmie ludzkim. Specyficzny sposób oddziaływania substancji roślinnych, będących mieszaninami wielu związków czynnych powoduje, że mają one doskonałe własciwości kosmetyczne.

 W tym dziale oferowane są standaryzowane ekstrakty roślinne w formie proszków, ekstrakty w postaci roztworów znajdą Państwo w dziale wyciągi roślinne. 

 

 


Ekstrakt z żeń-szenia

Ekstrakt z żeń-szenia
Ekstrakt z żeń-szenia
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: zen5
Ekstrakt z żeń-szenia

Standaryzowany ekstrakt z korzenia żeń-szenia prawdziwego Panax Ginseng o gwarantowanej zawartości ginsenozydów na poziomie 8%. Żeń-szeń działa cytotoksycznie w przypadku komórek nowotworowych, zwiększa odporność i syntezę białek, działa przeciwwirusowo. W kosmetykach ekstrakt znajduje zastosowanie ze względu na działanie antyoksydacyjne, antycellulitowe (aktywowanie rozkładu tłuszczy, hamuje syntezę kwasów tłuszczowych), rewitalizujące, regenerujące, poprawiające ukrwienie skóry, ułatwiające odnowę skóry i włosów. Ekstrakt z zeń-szenia jest składnikiem wielu renomowanych kosmetyków anty-aging - regenerujących i odmładzających. 

INCI Panax Ginseng Root Extract 

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Ekstrakt z ananasa (BROMELAINA 1200 GDU)

Ekstrakt z ananasa (BROMELAINA 1200 GDU)
Ekstrakt z ananasa (BROMELAINA 1200 GDU)
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ananasa5eko
Ekstrakt z ananasa (BROMELAINA 1200 GDU)

W owocach ananasa znajduje się enzym z grupy proteaz zwany bromelainą. Enzym ten hydrolizuje białka i z tego powodu stosowany jest do wykonywania enzymatycznego peelingu oraz w kremach antycelulitowych, środkach wspomagajacych gojenie ran, kremach na blizny, kremach ułatwiających wchłanienie krwiaków. W medycynie stosowany jest w urazach sportowych, stanach zapalnych stawów, skutecznością dorównuje niesteroidowym lekom przeciwzapalnym.

 
INCI Ananas Comosus Fruit Powder  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna

Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna
Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: TRO5
Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna

Perełkowiec japoński jest uważany za jedno z podstawowych ziół w medycynie chińskiej. Jest miododajną rośliną. Jego kwiaty i owoce zawierają blisko 30% flawonoidów, głównie rutynę. W medycynie ludowej jest używany głównie do sporządzania nalewek i odwarów, które mają za zadanie wzmacniać naczynia krwionośne. Oferowany przez nas ekstrakt sporządzono z kwiatów i pąków perełkowca japońskiego. Jest zatężony 12-krotnie. Zawiera do 20% hydroksyetylowych pochodnych rutyny, które są lepiej rozpuszczalne i przyswajalne niż rutyna. Do ich grupy należy trokserutyna. Oprócz bogactwa rutyny zawiera soforykozyd, sorabielazyd, glikozydy, olejki eteryczne.

INCI Troxerutin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Ekstrakt z ruszczyka kolczastego

Ekstrakt z ruszczyka kolczastego
Ekstrakt z ruszczyka kolczastego
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: rusz10
Ekstrakt z ruszczyka kolczastego

Ekstrakt z ruszczyka kolczastego

INCI: Ruscus Aculeatus Root Extract

Ekstrakt z ruszczyka jest wspaniały dla skóry naczynkowej, gdyż wzmacnia naczynka krwionośne, zmniejsza ich widoczność i poprawia ich elastyczność. Redukuje zaczerwienienia i objawy trądziku różowatego. Działa przeciwzapalnie i łagodzi obrzęki. Pobudza przepływ limfy, dlatego świetnie sprawdzi się przy preparatach antycellulitowych i ujędrniających. Dobrze łączyć jest z witaminą C.


 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Ekstrakt z bawełny

Ekstrakt z bawełny
Ekstrakt z bawełny
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 7FFE-99289
Ekstrakt z bawełny

Ekstrakt z bawełny

 

INCI: Gossypium Herbaceum (Cotton) Extract

 

Ekstrakt z bawełny, a zwłaszcza jego forma proszkowa, jest coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości ochronne, łagodzące i nawilżające. Pozyskiwany najczęściej z włókien, nasion lub kwiatów bawełny (Gossypium herbaceum), ekstrakt ten jest bogaty w cenne związki bioaktywne.

 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Ekstrakt z wąkrotki azjatyckiej

Ekstrakt z wąkrotki azjatyckiej
Ekstrakt z wąkrotki azjatyckiej
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: A54E-495DD
Ekstrakt z wąkrotki azjatyckiej

Ekstrakt z wąkrotki azjatyckiej

INCI: Centella Asiatica Extract

Ekstrakt z wąkrotki azjatyckiej znany jest z silnych właściwości regenerujących, przeciwzapalnych i wspierających procesy gojenia skóry. W kosmetyce stosowany jest jako składnik wzmacniający barierę ochronną, poprawiający elastyczność oraz łagodzący podrażnienia.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Ekstrakt z wierzby białej

Ekstrakt z wierzby białej
Ekstrakt z wierzby białej
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: DA75-92751
Ekstrakt z wierzby białej

Standaryzowany ekstrakt z kory wierzby białej Salix Alba o 15% zawartości salicyny (połączenia glukozy z alkoholem salicylowym). W ekstrakcie zawarte są również garbniki i inne związki salicylowe o działaniu przeciw-zapalnym, przeciw-gorączkowym, przeciw-reumatycznym, ściągającym, bakteriostatycznym i keratolitycznym. W porównaniu z kwasem salicylowym surowiec ten powoduje mniej podrażnień, jest rozpuszczalny w wodzie i nie ma potrzeby stosowania alkoholu by go rozpuścić. Od dawna ekstrakty z kory wierzby białej stosowane były do pielęgnacji cery przy trądziku i łuszczycy. 

INCI Salix Alba Bark Extract  

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt z papai (Papaina 6000 USP/MG)

Ekstrakt z papai (Papaina 6000 USP/MG)
Ekstrakt z papai (Papaina 6000 USP/MG)
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: papaina5eko
Ekstrakt z papai (Papaina 6000 USP/MG)

W liściach i owocach melonowca właściwego  - papai znajduje się wykorzystywany do pielęgnacji cery, browarnictwie i kosmetyce enzym z grupy proteaz zwany papainą. Enzym ten hydrolizuje białka i z tego powodu stosowany jest do wykonywania enzymatycznego peelingu oraz w kremach antycelulitowych, środkach wspomagajacych gojenie ran, kremach na blizny, kremach ułatwiających wchłanienie krwiaków.

 
INCI Carica Papaya Fruit Powder 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt z kasztanowca

Ekstrakt z kasztanowca
Ekstrakt z kasztanowca
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: kasz10
Ekstrakt z kasztanowca

Ekstrakt z kasztanowca

INCI: Aesculus hippocastanum seed extract

Ekstrakt z kasztanowca pobudza krążenie, likwiduje obrzęki, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Zawiera escynę, która poprawia elastyczność naczyń krwionośnych. W dodatku obfituje w związki kumarynowe, flawonoidy i garbniki. Świetnie sprawdza się w preparatach przeciwstarzeniowych, gdyż hamuje aktywność enzymu hialuronazy odpowiedzialnego za degradację kwasu hialuronowego.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt z bakopy

Ekstrakt z bakopy
Ekstrakt z bakopy
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 915E-5760A
Ekstrakt z bakopy

Ekstrakt z bakopy

INCI: Bacopa Monnieri Extract

Ekstrakt z bakopy wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, neuroprotekcyjne oraz przeciwzapalne. W kosmetyce wspiera regenerację i chroni komórki skóry przed stresem oksydacyjnym.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt z pomidorów

Ekstrakt z pomidorów
Ekstrakt z pomidorów
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 40FF-19867
Ekstrakt z pomidorów

Ekstrakt z pomidorów

INCI: Solanum Lycopersicum Fruit Extract

Bogaty w likopen i witaminy. Ceniony za silne działanie antyoksydacyjne i ochronne.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt z buraka

Ekstrakt z buraka
Ekstrakt z buraka
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: B9B1-89030
Ekstrakt z buraka

Ekstrakt z buraka

INCI: Beta Vulgaris Root Extract

Ekstrakt pozyskiwany z korzenia buraka, ceniony w kosmetologii za wyjątkową zdolność wią­za­nia wody, odbudowę bariery hydrolipidowej i silne działanie antyoksydacyjne. Zawiera wysokie stężenie betainy, naturalnych cukrów, minerałów i antocyjanów. W preparatach pielęgnacyjnych wykazuje działanie nawilżające natychmiastowo i długotrwale, jednocześnie łagodząc podrażnienia i wspierając regenerację skóry.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ashwagandha (żeń-szeń indyjski) – 1,5% witanolidów

Ashwagandha (żeń-szeń indyjski) – 1,5% witanolidów
Ashwagandha (żeń-szeń indyjski) – 1,5% witanolidów
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: BA55-92522
Ashwagandha (żeń-szeń indyjski) – 1,5% witanolidów

Ashwagandha (żeń-szeń indyjski) – 1,5% witanolidów

INCI: Withania Somnifera Root Extract

Ekstrakt z korzenia ashwagandhy jest jednym z najsilniejszych roślinnych adaptogenów, bogatym w witanolidy, alkaloidy i sitoindozydy. W kosmetyce stosowany dla poprawy odporności skóry na stres środowiskowy, redukcji stanów zapalnych i wzmocnienia funkcji bariery. Idealny do pielęgnacji skóry zestresowanej, zmęczonej i narażonej na smog.

Postać: proszek, rozpuszczalny w wodzie

Stosowanie: 0,1–2%

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt z nasion głożyny

Ekstrakt z nasion głożyny
Ekstrakt z nasion głożyny
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 1E98-707C9
Ekstrakt z nasion głożyny

INCI: Ziziphus Jujuba Seed Extract

Ekstrakt z nasion głożyny wykazuje silne właściwości kojące i antyoksydacyjne, dzięki dużej zawartości saponin i flawonoidów. Tradycyjnie stosowany do wyciszania skóry i wspierania jej naturalnej równowagi. Zmniejsza podrażnienia, poprawia komfort i wspomaga regenerację — doskonały dla cer, które reagują zaczerwienieniem na czynniki zewnętrzne.

Postać: proszek, rozpuszczalny w wodzie

Stosowanie: 0,5–3%

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt z Lakownicy żółtawej (Reishi)

Ekstrakt z Lakownicy żółtawej (Reishi)
Ekstrakt z Lakownicy żółtawej (Reishi)
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: B696-5252E
Ekstrakt z Lakownicy żółtawej (Reishi)

Ekstrakt z Lakownicy żółtawej (Reishi)

INCI: Ganoderma Lucidum Mushroom Powder

Lakownica żółtawa, czyli grzyb Reishi, nazywana „grzybem nieśmiertelności”, jest jednym z najsilniejszych naturalnych antyoksydantów. Zawiera wysoką ilość triterpenów i polisacharydów, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwzapalne, regenerujące i odmładzające. Wpływa na poprawę komfortu skóry, łagodzi podrażnienia, a także wspiera redukcję objawów AZS, nadreaktywności i przesuszenia.

Postać: proszek, rozpuszczalny w wodzie

Stosowanie: 0,5–2%

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt ze Soplówki jeżowatej (Hericium)

Ekstrakt ze Soplówki jeżowatej (Hericium)
Ekstrakt ze Soplówki jeżowatej (Hericium)
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 0959-39886
Ekstrakt ze Soplówki jeżowatej (Hericium)

Ekstrakt ze Soplówki jeżowatej (Hericium)

INCI: Hericium Erinaceus Extract

Grzyb Hericium — znany z właściwości neuroregeneracyjnych — w kosmetologii wyróżnia się zdolnością do intensywnej odbudowy skóry. Zawiera erinacyny, hericenony i polisacharydy, które wspierają procesy naprawcze, poprawiają nawilżenie i chronią przed oksydacją. Polecany zwłaszcza dla skóry wrażliwej, odwodnionej i wymagającej regeneracji.

Postać: proszek, rozpuszczalny w wodzie

Stosowanie: 0,5–2%

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt z owoców aceroli

Ekstrakt z owoców aceroli
Ekstrakt z owoców aceroli
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 407D-6569A
Ekstrakt z owoców aceroli

Ekstrakt z owoców aceroli

INCI: Malpighia Emarginata (Acerola Cherry) Fruit Extract

Acerola to jedno z najbogatszych naturalnych źródeł witaminy C, znane z silnego działania antyoksydacyjnego i rozjaśniającego. W kosmetologii ceniona za zdolność neutralizacji wolnych rodników, wspierania syntezy kolagenu i poprawy kolorytu skóry. Zawiera również polifenole i flawonoidy, które wzmacniają barierę naskórkową i działają przeciwzapalnie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt z jagód acai

Ekstrakt z jagód acai
Ekstrakt z jagód acai
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 1A33-2120B
Ekstrakt z jagód acai

Ekstrakt z jagód acai

INCI: Euterpe Oleracea Fruit Extract

Jagody acai są wyjątkowo bogate w antocyjany i nienasycone kwasy tłuszczowe, dzięki czemu wykazują silne działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne. W kosmetologii wspierają ochronę komórkową, poprawiają elastyczność skóry i przeciwdziałają degradacji kolagenu.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt z czyśćca bulwiastego

Ekstrakt z czyśćca bulwiastego
Ekstrakt z czyśćca bulwiastego
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 21F7-56342
Ekstrakt z czyśćca bulwiastego

Ekstrakt z czyśćca bulwiastego

INCI: Stachys Affinis Root Extract

Czyściec bulwiasty to roślina bogata w oligosacharydy i związki fenolowe, wykazujące działanie nawilżające i łagodzące. W kosmetologii wspiera mikrobiom skóry, poprawia poziom nawodnienia i działa kojąco na podrażnienia.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ekstrakt z kory brzozy

Ekstrakt z kory brzozy
Ekstrakt z kory brzozy
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: DBC6-127E1
Ekstrakt z kory brzozy

Ekstrakt z kory brzozy

INCI: Betula Pubescens Bark Extract

Ekstrakt z kory brzozy jest źródłem betuliny i triterpenów, znanych z działania przeciwzapalnego, regenerującego i ochronnego. W kosmetologii wspiera gojenie, wzmacnia barierę naskórkową i redukuje objawy podrażnienia.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium