Ekstrakt z kadzidłowca indyjskiego
Ekstrakt z kadzidłowca indyjskiego
INCI: Boswellia Serrata Extract
Ekstrakt z kadzidłowca indyjskiego znany jest z silnych właściwości przeciwzapalnych i kojących. Ceniony w kosmetyce naturalnej ze względu na działanie łagodzące oraz wspomaganie regeneracji skóry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z gorczycy białej
Ekstrakt z gorczycy białej
INCI: Sinapis Alba Seed Extract
Ekstrakt z gorczycy białej wykazuje działanie rozgrzewające, pobudzające mikrokrążenie oraz przeciwbakteryjne. W kosmetyce stosowany jest głównie w preparatach stymulujących i wzmacniających.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z kawy arabskiej
Ekstrakt z kawy arabskiej
INCI: Coffea Arabica Seed Extract
Ekstrakt z kawy arabskiej ceniony jest za właściwości pobudzające mikrokrążenie, antyoksydacyjne i ujędrniające. W kosmetyce stosowany jest w preparatach antycellulitowych, przeciwstarzeniowych i rewitalizujących.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z cynamonowca wonnego
Ekstrakt z cynamonowca wonnego
INCI: Cinnamomum Verum Bark Extract
Ekstrakt z cynamonowca wonnego znany jest z właściwości antybakteryjnych, rozgrzewających i antyoksydacyjnych. W kosmetyce stosowany jest w preparatach o działaniu stymulującym, oczyszczającym i wzmacniającym, a także w produktach przeciwstarzeniowych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z liści herbaty
Ekstrakt z liści herbaty
INCI: Camellia Sinensis Leaf Extract
Ekstrakt z liści herbaty jest ceniony za silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i ochronne. W kosmetyce stosowany jest w preparatach przeciwstarzeniowych, łagodzących i oczyszczających, a także w produktach do skóry wrażliwej i trądzikowej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z kurkumy
Ekstrakt z kurkumy
INCI: Curcuma Longa Root Extract
Ekstrakt z kurkumy jest ceniony za właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i rozjaśniające. W kosmetyce stosowany jest głównie w preparatach na przebarwienia, do pielęgnacji cery problematycznej i dojrzałej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z owoców mangostanu
Ekstrakt z owoców mangostanu
INCI: Garcinia Mangostana Fruit Extract
Znany z wyjątkowo wysokiej zawartości przeciwutleniaczy, zwłaszcza ksantonów. Ceniony w kosmetyce za działanie ochronne, łagodzące i wspierające młody wygląd skóry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z korzenia puerarii
Ekstrakt z korzenia puerarii
INCI: Pueraria Lobata Root Extract
Bogaty w izoflawony o działaniu fitoestrogenowym. W kosmetyce znany z właściwości ujędrniających, antyoksydacyjnych i wzmacniających.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z korzenia maca
Ekstrakt z korzenia maca
INCI: Lepidium Meyenii Root Extract
Ekstrakt z maca znany jest z działania energetyzującego i wzmacniającego. W kosmetyce ceniony jako składnik poprawiający witalność skóry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z korzenia sarsaparilli
Ekstrakt z korzenia sarsaparilli
INCI: Smilax Aristolochiifolia Root Extract
Ekstrakt tradycyjnie stosowany w ziołolecznictwie, bogaty w saponiny. W kosmetyce wykorzystywany do pielęgnacji skóry problematycznej i zmęczonej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z liści ostrokrzewu
Ekstrakt z liści ostrokrzewu
INCI: Ilex Paraguariensis Leaf Extract (yerba mate)
Bogaty w kofeinę i polifenole, ceniony za działanie pobudzające i antyoksydacyjne.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z owoców koli
Ekstrakt z owoców koli
INCI: Cola Nitida Seed Extract
Znany z wysokiej zawartości kofeiny. W kosmetyce stosowany głównie w preparatach pobudzających i antycellulitowych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z miłorzębu japońskiego
Standaryzowany ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego Ginkgo Biloba L. o gwarantowanej zawartości flawonoidów na poziomie 24% i 6% terpenowych laktonów. Ekstrakt działa pobudzająco i wzmacniająco na układ krążenia, polepsza ukrwienie, wzmacnia system naczyń krwionośnych, jest bardzo silnym antyoksydantem. Jest stosowany głównie ze względu na wzmacnianie tkanki łącznej skóry - hamuje proces starzenia się skóry. Poza produktami anty-aging jest on powszechnie stosowany w preparatach antycellulitowych, ujędrniających, rozjaśniających cienie pod oczami, do pielęgnacji cery naczynkowej.
INCI Ginkgo Biloba Leaf Extract
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z dzikiego pochrzynu
Standaryzowany ekstrakt z korzenia dzikiego pochrzynu (Wild Yam) o gwarantowanej ilości diosgeniny (fito-DHEA) na poziomie 16%. Estrogeny są naturalnymi hormonami, których ilość spada wraz z wiekiem, co skutkuje obniżeniem elastyczności skóry, wzrostem jej suchości. Aby temu zapobiec można stosować łagodne zamienniki estrogenów - fitohormony.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z nagietka
Od bardzo dawna nagietek ceniony jest za swoje doskonałe właściwości lecznicze, Ekstrakt z z nagietka jest bogaty we flawonoidy oraz karoteny. Przyśpiesza gojenie się ran, łagodzi podrażnienia, przeciwdziała łuszczeniu się. Posiada działanie przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Ekstrakt zawiera 5% luteiny.
INCI: Calendula Officinalis Extract
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z liścia karczocha z 5% cynaryną
Ekstrakt z liścia karczocha z 5% cynaryną
INCI: Cynara scolymus leaf (artichoke extract)
Ekstrakt z karczocha w kosmetyce wykorzystuje się do produkcji kosmetyków pielęgnacyjnych do twarzy, ciała, a nawet włosów. Karczochy działają przeciwzapalnie i antybakteryjnie, dlatego warto dodawać je do kosmetyków do cery mieszanej, trądzikowej, problematycznej. Wykazują również działanie antyoksydacyjne, tak więc świetnie sprawdzą się w pielęgnacji zapobiegającej procesom starzenia, jak i będą służyć skórze z oznakami starzenia, z nierównym kolorytem, pozbawionej blasku celem jej rewitalizacji. W pielęgnacji włosów ekstrakt ten zwiększa ich objętość, nadaje blask, zapobiega łamaniu oraz regeneruje uszkodzenia.
Karczochy zawierają witaminy: E, A, C, a także inne cenne pierwiastki dla skóry i włosów, jak: żelazo, magnez oraz fosfor.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z owoców malin 10:1
Ekstrakt z owoców malin 10:1. Ekstrakt z owoców malin odświeża, łagodzi podrażnienia, poprawia wygląd skóry, wzmacnia ją. Kosmetyki z ekstraktem z malin działają wygładzająco, zapobiegają nadmiernemu wydzielaniu łoju, zapewniają skórze zdrowy wygląd. Polecane przy cerze tłustej i mieszanej.
INCI Rubus Idaeus (Raspberry) Extract Powder
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z nasion winogron
Standaryzowany ekstrakt z nasion winogron o minimalnej zawartości proantycyjanidyn powyżej 95%. Ekstrakt z pestek winorośli Vitis vinifera zawiera głównie polifenole, spośród nich należy wymienić grupę proantycyjanidyn, które są jednymi z najskuteczniej działających antyoksydantów.
INCI Vitis Vinifera Seed Extract
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z winnika (dihydromirycetyna)
Standaryzowany ekstrakt z winnika Ampelopsis grossedentata. Surowiec zawiera powyżej 98% dihydromirycetyny (ampelopsyny) - flawonoidu hamującego wzrost włosów. Regularne i długotrwałe stosowanie pozwala zmniejszyć ilość rosnących włosów oraz je osłabić.
INCI Ampelopsis Grossedentata Extract
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Ekstrakt z zielonej kawy
Kosmetyki z zieloną kawą są pomocne w walce z cellulitem, ujędrniają i wygładzają skórę poprawiając wygląd skóry. To wszystko za sprawą kofeiny, która przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej oraz usprawnia odpływ limfy. Zielona kawa działa antyoksydacyjnie, starannie wymiatając wolne rodniki spowalniając przez to procesy starzenia się skóry, oczyszcza i usuwa toksyny, które zalegają w komórkach. Chroni skórę przed podrażnieniami wynikającymi z działania szkodliwego promieniowania UV i obniża ryzyko powstawania nowotworów indukowanych promieniowaniem.
INCI: Green Coffee Bean Extract
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
