Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Brakuje 200,00zł do darmowej dostawy.

Koszt dostawy od:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Substancje czynne w kosmetykach

Filtruj/Sortuj

Tripeptyd miedziowy - proszek

Tripeptyd miedziowy - proszek
Tripeptyd miedziowy - proszek
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 0DE7-5683E
Tripeptyd miedziowy - proszek

INCI: Copper Tripeptide-1

 

Tripeptyd miedziowy GHK-Cu (Glycyl-L-histidyl-L-lysine:copper) to kompleks peptydu GHK (trójpeptyd naturalnie występujący w organizmach ssaków) i jonów miedzi. Po raz pierwszy został odkryty w ludzkiej osoczu w latach 70. XX wieku i szybko wzbudził zainteresowanie ze względu na swoje silne właściwości regenerujące, przeciwzapalne i przeciwstarzeniowe.

 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 56,90 zł (netto: 46,26 zł )

Smocza krew

Smocza krew
Smocza krew
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ED25-93037
Smocza krew

Smocza krew

INC : Propanediol, Aqua (Water), Croton Lechleri Resin Powder.
Ekstrakt pozyskany z żywicy drzewa Croton lechleri.

Żywica z drzewa Croton lechleri wykazuje bardzo silne właściwości antyoksydacyjne, stymuluje produkcję kolagenu, działa przeciwzapalnie, redukuje widoczność blizn i rozstępów. Doskonale nadaje się w preparatach dla skór dojrzałych, z utratą jędrności, potrzebujących intensywnego nawilżenia, wyrównania kolorytu, z bliznami i rozstępami. Surowiec dba o barierę naskórkową, intensywnie nawilża, zapewnia “anti-pollution”, czyli ochronę przed zanieczyszczeniami.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 37,90 zł (netto: 30,81 zł )

Retinoinian hydroksypinakolonu (HPR)

Retinoinian hydroksypinakolonu (HPR)
Retinoinian hydroksypinakolonu (HPR)
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: inia1
Retinoinian hydroksypinakolonu (HPR)

 

Retinoinian hydroksypinakolonu

NAJNOWSZY CZŁONEK RODZINY RETINOIDÓW

INCI: Hydroxypinacolone Retinoate, Polyquaternium-51, Dicaprylyl Carbonate, Octyldodecyl Isostearate, Caprylic/Capric Glycerides, Tocopheryl Acetate

Postać: żółta ciecz o oleistej konsystencji

Dozowanie: 0,1-3%, dodawać do fazy olejowej, gotowy produkt powinien mieć pH 4,5-6,5, można podgrzewać aż do 85st.C.

To zaawansowany retinoid nowej generacji, który wykazuje silną aktywność w głębszych warstwach skóry bez przekształcenia się w kwas retinowy. Może wiązać się bezpośrednio z receptorami komórek skóry, dzięki czemu działa szybko i intensywnie bez wywoływania silnych podrażnień.

Retinoat hydroksypinakolonu wykazuje podobną aktywność jak kwas retinowy, ale nie powoduje podrażnień. Retinoat hydroksypinakolonu (HPR), będący kosmetycznym estrem kwasu all-trans retinowego (ATRA), to niezwykle obiecująca wschodząca gwiazda w rodzinie retinoidów.W surowcu, który oferujemy zastosowano technologię modyfikującą fosfolipidy, która zapewnia lepsze wchłanianie transdermalne i większą skuteczność. To łagodny preparat o silnym działaniu, wiążący się bezpośrednio z receptorem RA bez przemian metabolicznych. Spośród powszechnie stosowanych retinoidów stabilność nowszego retinoinianu hydroksypinakolonu (HPR) była największa, a kosmetyki zawierające go charakteryzowały się dłuższym okresem przydatności do użycia. Może być stosowany w produktach przeciwstarzeniowych, przeciwtrądzikowych, rozjaśniających i innych produktach do codziennej pielęgnacji.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 32,90 zł (netto: 26,75 zł )

Retinol 10%

Retinol 10%
Retinol 10%
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ret105
Retinol 10%

Retinol 10%

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride, Phospholipids, Retinol

Retinol to pochodna witaminy A. Jeden z najskuteczniejszych składników przeciwzmarszczkowych, rozjaśniających przebarwienia i antytrądzikowych. Retinol złuszcza skórę, przenika do skóry właściwej wykazując silne działanie złuszczające, przez co zmniejsza zmarszczki, ujędrnia skórę, redukuje trądzik i rozjaśnia przebarwienia. Zapobiega powstawaniu zaskórników.
UWAGA!
Preparat, który oferujemy zawiera 10% czystego retinolu. Pod żadnym pozorem nie stosuj bezpośrednio na skórę, grozi to trwałym uszkodzeniem skóry. Nie stosuj w ciąży i podczas karmienia piersią.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 26,90 zł (netto: 21,87 zł )

Ektoina

Ektoina
Ektoina
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 74F2-76354
Ektoina

Ektoina

 

INCI: ectoin

 

Ektoina (ang. ectoine) to naturalny aminokwas cykliczny produkowany przez ekstremofile – mikroorganizmy żyjące w warunkach skrajnych (np. w solankach, na pustyniach czy w gorących źródłach). Została po raz pierwszy wyizolowana w 1985 roku z bakterii Halomonas elongata. Jej podstawową funkcją w naturze jest ochrona komórek przed stresem środowiskowym – m.in. przed promieniowaniem UV, wysoką temperaturą, odwodnieniem, zasoleniem i oksydacją.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 23,90 zł (netto: 19,43 zł )

Śluz ślimaka

Śluz ślimaka
Śluz ślimaka
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID861
Śluz ślimaka

 

Śluz ślimaka

 

INCI: Snail secretion filtrate, Phenoxyethanol

 

Naturalny ekstrakt z wydzieliny odnóży ślimaków hodowlanych.
W swoim składzie zawiera m.in. alantoinę, kwas glikolowi, witaminy A,C i E, mukopolisacharydy, kolagen, i elastynę.
Wykazuje działanie:
- złuszczające,
- przeciwtrądzikowe,

- stymuluje produkcję kolagenu i elastyny,
- ochronne przeciw promieniowaniu UV i wolnych rodników,

- poprawia elastyczność skóry.

Dzięki swojemu wielokierunkowemu działaniu znajduje zastosowanie w produktach przeciwzmarszczkowych, przeciwtrądzikowych, na przebarwienia, cellulit, blizny, rozstępy i utratę jędrności.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 21,90 zł (netto: 17,80 zł )

HPR+DMI

HPR+DMI
HPR+DMI
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: BB42-21472
HPR+DMI

HPR+DMI

 

INCI: Dimethyl Isosorbide(90%),Hydroxypinacolone Retinoate(10%)

 

Postać: ciecz

Dozowanie: 0,1-3%, dodawać do fazy olejowej, gotowy produkt powinien mieć pH 4,5-6,5, można podgrzewać do 40 st.C. Najlepiej dodawać na samym końcu tworzenia kosmetyku lub bezpośrednio do naszej bazy 113 lub kremobazy kosmetycznej.

 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 21,90 zł (netto: 17,80 zł )

Witamina A - palmitynian retinylu

Witamina A - palmitynian retinylu
Witamina A - palmitynian retinylu
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS228
Witamina A - palmitynian retinylu

Witamina A w postaci proretinolu. W skórze ulega przekształceniom z wydzieleniem retinolu - podstawowej formy witaminy A. Odmładza skórę, ujędrnia, rozjaśnia i regeneruje naskórek. Przy dłuższym stosowaniu ujędrnia skórę właściwą, wzmacnia włókna kolagenowe, dzięki czemu przywracana jest jej sprężystość.

INCI Retinyl Palmitate (and) Arachis Hypogaea (Peanut) Oil (and) Tocopherol

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 20,90 zł (netto: 16,99 zł )

Bakuchiol - roślinny retinoid

Bakuchiol - roślinny retinoid
Bakuchiol - roślinny retinoid
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: baku1
Bakuchiol - roślinny retinoid

 

Bakuchiol - roślinny retinoid

INCI: BAKUCHIOL

Bakuchiol jest pozyskiwany z liści i nasion rosnących w Azji, Afryce i w Środkowej Europie - Bakuchi (Psoralea) oraz Otholobium pubescens. Używany był od wieków w Chinach i Indiach do leczenia różnych chorób zapalnych skóry. Bakuchiol leczy trądzik, ujędrnia skórę i opóźnia procesy starzenia się skóry. Wykazuje właściwości normalizujące i lekko złuszczające. Poprawia koloryt skóry, redukuje przebarwienia. Skutecznością dorównuje retinolowi, ale jest od niego zdecydowanie łagodniejszy. Nie ma też właściwości fotouczulających, a wręcz łagodzi szkodliwe działanie promieniowanie słonecznego na skórę.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

Glukozyd askorbylu - witamina C

Glukozyd askorbylu - witamina C
Glukozyd askorbylu - witamina C
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: D816-83364
Glukozyd askorbylu - witamina C

Glukozyd askorbylu - witamina C

INCI: Ascorbyl Glucoside

Glukozyd askorbylu jest pochodną kwasu askorbinowego połączona z cukrem- glukozą. Po zaaplikowaniu na skórę, wnika w głębsze warstwy, a dzięki obecności enzymów powoli rozkładają wiązanie pomiędzy cukrem a witaminą C uwalniając ją. Spowolnione uwalnianie witaminy C ma mnóstwo zalet- ograniczone działanie drażniące , dodatkowe działanie nawilżające , niższe stężenie niż w przypadku kwasu askorbinowego przy dobrych efektach.

Wykazuje działanie rozjaśniające przebarwienia , rozświetlające , przeciwzmarszczkowe i antyoksydacyjne, wzmacnia naczynka krwionośne.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

Lipoglicyna

Lipoglicyna
Lipoglicyna
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: lipo5
Lipoglicyna

Rozpuszczalna w tłuszczach postać glicyny - podstawowego aminokwasu budującego kolagen. Stosowana jest w preparatach antyaging – ułatwia transport substancji czynnych do wnętrza skóry oraz wzmacnia kolagen gdyż dostarcza glicyny. Znajduje zastosowanie także w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji cery trądzikowej - ze względu na swoje właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. 

INCI Capryloyl glycine 
 

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 18,90 zł (netto: 15,37 zł )

Retinol roślinny BIO

Retinol roślinny BIO
Retinol roślinny BIO
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS258
Retinol roślinny BIO

Ekstrakt z lucerny stymuluje metabolizm komórek skóry, wydajnie niweluje zmarszczki, podobnie jak retinol bierze udział w utrzymaniu funkcji macierzy pozakomórkowej. Wzmaga syntezę kolagenu I oraz hamuje działanie metaloproteinaz odpowiedzialnych za degradację kolagenu. Odżywiona skóra staje się promienna a zmarszczki się spłycają. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 18,90 zł (netto: 15,37 zł )

BioPeptide HOI

BioPeptide HOI
BioPeptide HOI
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 6445-18799
BioPeptide HOI

BioPeptide HOI pomaga przywrócić równowagę flory bakteryjnej skóry dojrzałej, dzięki zjawisku Nectarobiota® – naturalnej zdolności kwiatów do regulacji mikrobioty nektaru kwiatowego. jest bogaty w peptydy z drożdży Metschnikowia reukaufii wyizolowanych z nektaru „porcelanowych kwiatów” hoi (Hoya carnosa). Ze względu na swoje działanie równoważące i chroniące mikrobiotę naskórkową  jest polecany do wszystkich kosmetyków stworzonych z myślą o zdrowej i pięknej dojrzałej cerze.

INCI Yeast Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 18,90 zł (netto: 15,37 zł )

Mikroigły

Mikroigły
Mikroigły
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: B4CC-283F2
Mikroigły

Mikroigły

INCI: Hydrolized Sponge

Czym są? 

Mikroigly to mikroskopowe igiełkowe struktury pozyskiwane z gąbek słodkowodnych .

Ich rozmiar wynosi od 20 do 200um. Badania wykazują aż 3000% wzrost penetracji składników aktywnych.

Dzięki tak mocnemu działaniu wprowadzającym składniki aktywne wgłąb skóry wpływają na stan skóry trądzikowej oczyszczając pory , redukując zaskórniki i ograniczając wydzielanie sebum . Doskonale sprawdzają się przy cerach dojrzałych , z brakiem jędrności , jak i dla tych , którym zależy na zapobieganiu procesom starzenia . Są w stanie redukować także blizny i rozstępy .

Im wyższe stężenie tego produktu użyjesz w formulacji, tym większe będzie uczucie mrowienia, ponieważ mikronakłucia będą pracować na Twojej skórze . Im wyższe stężenie tym silniejsze działanie .

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 18,90 zł (netto: 15,37 zł )

Erytruloza - naturalny samoopalacz

Erytruloza - naturalny samoopalacz
Erytruloza - naturalny samoopalacz
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: A688-3092D
Erytruloza - naturalny samoopalacz

Erytruloza jest naturalnym związkiem cukrowym, który może zastąpić DHA. W składzie chemicznym jest podobna do DHA i wykazuje podobne właściwości.Charakteryzuje się przy tym dużo większą stabilnością. Właściwość ta jest przez niektórych uważana za wadę tego związku, ponieważ na pierwsze efekty przebarwienia skóry trzeba czekać około doby. Jednakże dzięki wolniejszemu przenikaniu przez warstwę rogową naskórka możliwe jest równomierne rozprowadzenie preparatu i uzyskanie ładniejszej opalenizny niż w przypadku zastosowania DHA. Wolniejsze, łagodniejsze działanie erytrulozy pozwala na stosowanie jej w kosmetykach naturalnych.

INCI L-erythrulose

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 18,81 zł 20,90 zł (netto: 15,29 zł 16,99 zł )
  • promocja

Kwas Fitowy

Kwas Fitowy
Kwas Fitowy
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 20170506124143
Kwas Fitowy

Kwas fitowy stosuje się jako składnik kosmetyków, przeznaczonych do cery suchej, wrażliwej, z przebarwieniami, rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi, cienkiej, także do ciała. Zazwyczaj używa się go jako składnik toników, serum, kremów, balsamów. Doskonale sprawdza się jako składnik serum z witaminą C ze względu na właściwości chelatujące i synergię działania. Stosuje się go jako dodatek do preparatów z kwasami AHA/BHA. Zwiększa przenikanie składników aktywnych.

INCI Phytic Acid

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 17,90 zł (netto: 14,55 zł )

Bioferment z Aceroli

Bioferment z Aceroli
Bioferment z Aceroli
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS453
Bioferment z Aceroli

Acerola, znana również pod nazwą wiśni z Barbados, wiśni antylskiej (Barbados Cherries, Wild Crype Myrtles), jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżajaco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

INCI Lacobacillus / Acerola Cherry Ferment

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 16,90 zł (netto: 13,74 zł )

Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)

Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)
Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: owal10
Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)

 

INCI: Simmondsia chinensis Seed Extract

Szyja i dekolt od bardzo dawna są jednym z symboli kobiecości. Obszar ten jest wyjątkowo narażony na upływ czasu, grawitację i czynniki zewnętrzne. W związku z tym często dochodzi do przedwczesnych oznak starzenia. Warto zatroszczyć się również o ten obszar podczas codziennej pielęgnacji.

Matrisom skórny jest złożonym i heterogonicznym zbiorem macierzy pozakomórkowej i białek z nią związanych, odgrywa istotną funkcję w rozwoju tkanek i utrzymania homeostazy. . Kompozycja do skóry zwiotczałej zawiera aktywny składnik, który skupia się na niekorzystnych modyfikacjach funkcjonalnych i molekularnych wpływających na skórę właściwą oraz połączenie skórno-naskórkowe (DEJ), zachodzących w zwiotczałej skórze. Pomaga przywrócić gęstość i jędrność skóry. Jest szczególnie zalecany do kosmetyków ujędrniających na okolicę szyi, dekoltu i konturu twarzy.

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 16,90 zł (netto: 13,74 zł )

Bioferment z pomidora

Bioferment z pomidora
Bioferment z pomidora
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 9F7B-845D8
Bioferment z pomidora

Bioferment z pomidora

INCI: Lactobacillus/Tomato Fruit Ferment Extract

Pomidory zawierają węglowodany, kwasy: jabłkowy, cytrynowy, mrówkowy oraz mlekowy. Pomidor jest także głównym źródłem minerałów, takich jak potas i magnez i witamin: witamina C, tiamina (witamina B1) i kwas nikotynowy (witamina B3). Podstawowym jego składnikiem są karotenoidy (likopen) oraz flawonoidy i polifenole (kwercetyna i naringenina). Likopen chroni kolor włosów, dlatego świetnie nada się do szamponów i odżywek do farbowanych, rozjaśnianych włosów. Bioferment z pomidora wykazuje właściwości przeciwstarzeniowe (anti-aging), kojące, przeciwzapalne, rewitalizujące, kondycjonujące, redukujące łojotok, silnie antyoksydacyjne (wymiata wolne rodniki), dlatego doskonale sprawdzi się przy: pielęgnacji skóry trądzikowej, mieszanej, tłustej, z oznakami starzenia, poszarzałej, zmęczonej, przy workach i cieniach pod oczami, przy problematycznej-tłustej/łojotokowej skórze głowy i do pielęgnacji włosów.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 16,90 zł (netto: 13,74 zł )

Cynkowy kwas hialuronowy

Cynkowy kwas hialuronowy
Cynkowy kwas hialuronowy
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: A790-8689B
Cynkowy kwas hialuronowy

Cynkowy kwas hialuronowy

INCI: Zinc Hydrolyzed Hyaluronate

Zinc Hydrolyzed Hyaluronate to zaawansowany kompleks biotechnologiczny, który łączy głębokie właściwości nawilżające małocząsteczkowego kwasu hialuronowego z przeciwzapalnymi, antybakteryjnymi i regenerującymi właściwościami cynku. Dzięki hydrolizie (rozbiciu cząsteczki na mniejsze fragmenty) składnik ten posiada wysoką zdolność penetracji naskórka, co czyni go wysoce efektywnym w pielęgnacji cery wymagającej.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 16,90 zł (netto: 13,74 zł )
  • nowość

Substancje czynne w kosmetykach to składniki, które decydują o skuteczności produktów pielęgnacyjnych. Dzięki nim kosmetyki mogą działać na głębsze warstwy skóry, dostarczając jej niezbędnych składników odżywczych i wspomagając procesy regeneracyjne. W tej kategorii znajdziesz szeroką gamę składników aktywnych, które odpowiadają na różnorodne potrzeby skóry, pomagając w walce z problemami skórnymi oraz wspierając codzienną pielęgnację.

Czym są substancje aktywne?

Substancje czynne w kosmetyce to składniki, które mają bezpośredni wpływ na stan skóry. Są to m.in. witaminy, minerały, ekstrakty roślinne i inne związki chemiczne, które mogą przenikać w głąb skóry, wywołując określone efekty. Charakteryzują się wysoką skutecznością i są niezbędne w nowoczesnej kosmetologii, pozwalając na tworzenie zaawansowanych formuł kosmetycznych.

Substancje czynne w kosmetykach – nasza oferta

W sklepie Zrób Sobie Krem znajdziesz szeroki wybór substancji czynnych, które można dodawać do domowych kosmetyków, aby wzmocnić ich działanie. Zamówisz, m.in.:

  • D-pantenol – znany ze swoich właściwości nawilżających i łagodzących, idealny do pielęgnacji skóry suchej i podrażnionej.
  • Alantoina – działa regenerująco i kojąco, wspomaga gojenie się drobnych uszkodzeń skóry.
  • Arbutyna – pomaga w rozjaśnianiu przebarwień i wyrównywaniu kolorytu skóry.
  • Karagenian – naturalny polisacharyd o właściwościach nawilżających i wygładzających.
  • Koenzym Q10 – silny antyoksydant, który wspomaga regenerację skóry i opóźnia procesy starzenia.
  • Kolagen naturalny – zwiększa elastyczność i jędrność skóry, idealny dla cery dojrzałej.
  • Kompozycja witaminowa All-In-One – kompleks witamin wspierających zdrowie i wygląd skóry.
  • Kwas foliowy – wspomaga regenerację komórek skóry, działa przeciwstarzeniowo.
  • Mentol – zapewnia uczucie chłodzenia, idealny do kosmetyków odświeżających.
  • Retinol 10% – silnie działający składnik przeciwstarzeniowy, wspomaga odnowę komórek skóry.

Składniki aktywne - zastosowanie

Substancje aktywne w kosmetykach DIY to niezastąpione składniki, które pozwalają na tworzenie spersonalizowanych produktów do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów. Dzięki nim możesz uzyskać pożądane efekty pielęgnacyjne, dostosowane do indywidualnych potrzeb Twojej skóry i włosów.

  • Kosmetyki do twarzy – dodawaj substancje czynne do baz kremowych, serum, toników i maseczek, aby stworzyć produkty, które nawilżają, regenerują i odżywiają skórę twarzy. Na przykład, retinol 10% świetnie sprawdzi się w serum przeciwstarzeniowym, podczas gdy alantoina będzie idealna w kremach łagodzących.
  • Kosmetyki do ciała – wzbogacaj balsamy, masła do ciała i peelingi składnikami aktywnymi, które poprawiają elastyczność skóry, nawilżają ją i regenerują. D-pantenol i kolagen naturalny są doskonałe do produktów nawilżających i ujędrniających, które możesz stosować na całe ciało.
  • Kosmetyki do włosów – twórz odżywki, szampony i maski do włosów, dodając substancje aktywne, które wzmacniają włosy, zapobiegają ich wypadaniu i nadają im blask. Olejki kosmetyczne, takie jak olej arganowy czy jojoba, można dodawać do masek, aby intensywnie nawilżyć i odżywić włosy, podczas gdy mentol doda im świeżości i uczucia chłodzenia.

Stosowanie substancji aktywnych w kosmetykach DIY pozwala na pełną kontrolę nad składem produktów, co jest szczególnie ważne dla osób z wrażliwą skórą lub specyficznymi problemami dermatologicznymi. Dzięki wysokiej jakości składnikom możesz tworzyć kosmetyki, które naprawdę działają i są dostosowane do Twoich potrzeb.

Substancje czynne – sklep zrobsobiekrem.pl

W sklepie Zrób Sobie Krem oferujemy tylko najwyższej jakości składniki aktywne, które zostały starannie wyselekcjonowane, aby zapewnić skuteczność i bezpieczeństwo stosowania. Nasze produkty pochodzą od renomowanych dostawców i są przetestowane pod kątem skuteczności. Dzięki nam możesz tworzyć własne, spersonalizowane kosmetyki, które w pełni odpowiadają potrzebom Twojej skóry. Jeśli potrzebujesz pomocy w wyborze substancji, skontaktuj się z nami, a otrzymasz fachowe wsparcie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium