DEO ZR adsorbent zapachów

DEO ZR adsorbent zapachów
DEO ZR adsorbent zapachów

DEO ZR - pochłaniacz nieprzyjemnych zapachów do zastosowań kosmetycznych. Substancja dezodorująca o wysokiej skuteczności na bazie soli cynkowej kwasu rycynolowego. Polecana do zastosowań w recepturach dezodoryzujących typu emulsyjnego. 

INCI Zinc Ricinoleate

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Witamina C rozpuszczalna w olejach

Witamina C rozpuszczalna w olejach
Witamina C rozpuszczalna w olejach

Rozpuszczalna w olejach, trwała postać witaminy C - palmitynian kwasu askorbinowego. W skórze łatwo ulega przekształceniu do biologicznie czynnej postaci - kwasu askorbinowego. Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę, i wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych. 

INCI Ascorbyl Palmitate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Skwalan z oliwy z oliwek

Skwalan z oliwy z oliwek
Skwalan z oliwy z oliwek

Dopuszczony przez EcoCert surowiec w 100% otrzymywany z oliwy z oliwek. Skwalan - wyjątkowy olej jest składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy tłuszczowej naszej skóry. Zalecany do pielęgnacji skóry suchej, odwodnionej, delikatnej, wrażliwej, alergicznej. Olej jest bardzo lekki, po aplikacji szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości tylko nawilżenia i wygładzenia. Uzupełnia braki w warstwie lipidowej naskórka. 

INCI Squalane

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Kwas azelainowy

Kwas azelainowy
Kwas azelainowy

Kwas azelainowy posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Kwas azelainowy stosowany jest przy: rozjaśnieniu przebarwień, w kosmetykach o działaniu przeciwtrądzikowym, regulacjacych procesy keratynizacji. Zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego.   

INCI Azelaic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,50 zł (netto: 6,91 zł )

Karagenian - silikon roślinny

Karagenian - silikon roślinny
Karagenian - silikon roślinny

Ekstrakt z alg - krasnorostu Chrząstnicy kędzierzawej  Chondrus Crispus zawierający karagenian oraz sole mineralne. Surowiec zastosowany w kosmetykach działa nawilżająco (zmniejsza transepidermalną utratę wody, tworzy polisacharydowy film na powierzchni skóry), wygładza ją, ułatwia jej regenerowanie. Ekstrakt znajduje także zastosowanie w produktach do pielęgnacji włosów.

INCI Aqua/Water - Chondrus Crispus (Carrageenan) extract

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,50 zł (netto: 6,91 zł )

L-arginina

L-arginina
L-arginina

 

L-arginina

Skład: L-Arginine USP (spełnia wymogi Farmakopei Europejskiej oraz Farmakopei Amerykańskiej)

Arginina jest naturalnym aminokwasem, otrzymywanym z nieoczyszczonego cukru, który ma wielki wpływ na funkcjonowanie skóry. Działa nawilżająco nie tylko naskórek ale przede wszystkim głębsze warstwy skóry, a to za sprawą arginazy, która przekształca argininę w mocznik na poziomie komórkowym.
Jest drogocennym składnikiem w przypadku skóry bardzo suchej, odwodnionej, atopowej czy z osłabiona barierą skórną, gdyż intensywnie wzmacnia barierę lipidową skóry.
Jest rekomendowana po zabiegach kosmetycznych, jak peelingi chemiczne, czy mezoterapia mikroigłowa oraz w przypadku narażenia na niekorzystne działanie warunk
ów zewnętrznych. Arginina jest prekursorem produkcji tlenku azotu – substancji, która odpowiada za rozszerzanie naczyń krwionośnych. Tutaj znajduje zastosowanie w preparatach pobudzających wzrost włosów, lepsze przenikanie substancji aktywnych do mieszka włosa a tym samym jego lepsze odżywienie, co wzmacnia osłabione, wypadające włosy, ze skłonnością do łysienia. Maksymalne stężenie argininy w połączeniu z łagodnym kwasem, np. migdałowym, czy mlekowym delikatnie oczyszcza skórę, mieszanka taka nadaje się także dla wrażliwej skóry oraz w celu zwiększenia przenikania preparatów kosmetycznych np. przed zabiegami kosmetycznymi. W wyższych stężeniach działa jak peeling. Podnosi także pH formulacji, zmniejszając drażniące działanie kwasów bez zmniejszania ich skuteczności

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Mleczko pszczele

Mleczko pszczele
Mleczko pszczele

Mleczko pszczele jest płynną wydzieliną produkowaną przez pszczoły robotnice, którą karmione są młode larwy pszczół podczas ich pierwszych dni życia oraz królowa przez całe życie. Mleczko pszczele wydzielane jest z gruczołów znajdujących się na głowach pszczół. Jest ono syntetyzowane z pyłku kwiatkowego, wody i miodu, zmieszane ze śliną, hormonami i witaminami. Mleczko pszczele jest produktem w całości produkowanym przez pszczoły. Oferowane przez nas surowiec jest ekstraktem z mleczka pszczelego zawieszonym w glicerynie łatwy w dozowaniu oraz trwały.

INCI: Glycerin,  Royal Jelly

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna

Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna
Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna

Perełkowiec japoński jest uważany za jedno z podstawowych ziół w medycynie chińskiej. Jest miododajną rośliną. Jego kwiaty i owoce zawierają blisko 30% flawonoidów, głównie rutynę. W medycynie ludowej jest używany głównie do sporządzania nalewek i odwarów, które mają za zadanie wzmacniać naczynia krwionośne. Oferowany przez nas ekstrakt sporządzono z kwiatów i pąków perełkowca japońskiego. Jest zatężony 12-krotnie. Zawiera do 20% hydroksyetylowych pochodnych rutyny, które są lepiej rozpuszczalne i przyswajalne niż rutyna. Do ich grupy należy trokserutyna. Oprócz bogactwa rutyny zawiera soforykozyd, sorabielazyd, glikozydy, olejki eteryczne.

INCI Troxerutin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,40 zł (netto: 6,02 zł )

Kompozycja Witaminowa All-in-one

Kompozycja Witaminowa All-in-one
Kompozycja Witaminowa All-in-one

Gotowa kompozycja, łatwa do zastosowania. Optymalne połączenie aktywnych składników  witamina E, witamina C,witamina B3, witamina B5, witamina B6. Bez konserwantów. Pomaga chronić i dotlenić skórę, zapewnia dodatkowy efekt zmiękczający i nawilżający, stymuluje wzrost komórkowy i regenerację tkanki, zapobiega stanom zapalnym skóry i wspomaga odbudowę uszkodzonej tkanki, zapewnia delikatne działanie przeciwbakteryjne. Przy każdym aktywnym składniku podana jest orientacyjna zawartość witaminy w kompozycji. Nie możemy podać dokładnego składu gdyż jest zastrzeżony.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,40 zł (netto: 6,02 zł )

Ocet truskawkowy

Ocet truskawkowy
Ocet truskawkowy

Ocet truskawkowy

Fragaria Ananassa Vinegar


Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.
Truskawki zawierają ogromne ilości witaminy C, flawonoidów i kwasu elagowego, dlatego nie bez przyczyny mówi się o ich właściwościach odmładzających.
Ocet z truskawek służący do tworzenia płukanek do włosów usuwa nadmiar sebum, osadów i pozostałości po innych kosmetykach. Pomaga w utrzymaniu odpowiedniego pH skóry. Sprawia, że włosy nabierają lekkości i blasku. Może służyć jako dodatek do kosmetyków, jak maseczki, czy toniki o działaniu antyoksydacyjnym, rozjaśniającym i odmładzającym.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
szt.

Ocet jagodowy

Ocet jagodowy
Ocet jagodowy

Ocet jagodowy

INCI: Vaccinium Myrtillus Vinegar


Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.

Jagody zawierają mnóstwo minerałów, jak selen, cynk, mangan, czy miedź oraz witamin, np.: z grupy B, A, C, dzięki czemu działają antyoksydacyjnie. Pomagają w likwidacji stanów zapalnych. Ocet z jagód służący do tworzenia płukanek do włosów usuwa nadmiar sebum, osadów i pozostałości po innych kosmetykach. Pomaga w utrzymaniu odpowiedniego pH skóry. Sprawia, że włosy nabierają lekkości i blasku. Może służyć jako dodatek do kosmetyków, jak maseczki, czy toniki o działaniu antyoksydacyjnym, rozjaśniającym i odmładzającym.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
szt.

Ocet malinowy

Ocet malinowy
Ocet malinowy

Ocet malinowy

INCI: Rubus Idaeus Vinegar

Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.

Maliny zawierają antyoksydanty, są świetnym źródłem kwasu foliowego oraz witamin B i C. Skutecznie zapobiegają także uszkodzeniom tkanek poprzez redukcję wolnych rodników. Ocet z malin służący do tworzenia płukanek do włosów usuwa nadmiar sebum, osadów i pozostałości po innych kosmetykach. Pomaga w utrzymaniu odpowiedniego pH skóry. Sprawia, że włosy nabierają lekkości i blasku.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
szt.

Ałun potasowy

Ałun potasowy
Ałun potasowy

 

Ałun potasowy

INCI: Potassium Alum

Ałun to minerał pozyskiwany z kryształu formującego się na skutek wietrzenia skał granitowych w ciepłym i wilgotnym klimacie.Mimo, iż jest związkiem glinu to w przeciwieństwie do związków glinu wykorzystywanych w antyperspirantach (np. Aluminum Chloride, Aluminum Zirconium Tricholorohydrex Glycine, Aluminum Chlorohydrate) nie przenika przez ściany komórek w gruczołach, a działa na powierzchni skóry. Wykazuje działanie dezodorujące, zapobiegając rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za powstawanie przykrego zapachu. Tworzy na powierzchni skóry niewodoczny "film" chroniący przed rozwojem bakterii.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej lanolinowy NATURALNY

Olej lanolinowy NATURALNY
Olej lanolinowy NATURALNY

Olej lanolinowy jest pochodną lanoliny, o lepszych właściwościach kosmetycznychUzyskuje się go w procesie krystalizacji tłuszczów wełnianych. Frakcja płynna bogata jest w estry niskocząsteczkowe rozgałęzionych kwasów i alkoholi tłuszczowych.Olej lanolinowy ma bardzo dobre własności pielęgnacyjne, ze względu na podobny skład do warstwy lipidowej skóry ludzkiej. Dobrze przenika w głąb skóry reguluje gospodarkę wodną, zmiękcza naskórek oraz zmniejsza szorstkość skóry, wygładza i natłuszcza.

INCI Lanolin Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

L-cysteina

L-cysteina
L-cysteina

Naturalny aminokwas siarkowy w postaci chlorowodorku. Główny składnik keratyny - białka budującego włosy, paznokcie i skórę. Cysteina zastosowana w produktach do pielęgnacji włosów wzmacnia je, pogrubia, wbudowuje się w uszkodzone miejsca. W kosmetykach do pielęgnacji skóry - wykazuje działanie nawilżające i ochronne (przeciwutleniające oraz chroniące przed skutkami promieniowania UV) a także działa przeciwzapalnie.  Niedobory cysteiny prowadzą do łamliwości, kruchości włosów i paznokci, rozdwajania włosów oraz zaburzeń keratynizacji.  

INCI Cysteine

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Kwas kojowy

Kwas kojowy
Kwas kojowy

Kwas kojowy jest inhibitorem tyrozynazy (uczestniczy w wielu etapach tworzenia melaniny), pochodzącym z różnych rodzajów grzybów, takich jak Aspergillus iPenicillum. Stosuje się go także w produkcji żywności, aby zapobiec ciemnieniu żywności. Jest powszechnie używany w Azji jako czynnik rozjaśniający skórę. 

INCI: Kojic Acid

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,50 zł (netto: 5,28 zł )

PROPANEDIOL - glikol roślinny

PROPANEDIOL - glikol roślinny
PROPANEDIOL - glikol roślinny

 

PROPANEDIOL (roślinny rozpuszczalnik kwasów, ekstraktów)

INCI: PROPANEDIOL


Propanediol, inaczej “glikol roślinny” to całkowicie naturalny surowiec, który:

 

  • jest doskonałym nośnikiem substancji aktywnej (dzięki niemu kosmetyk będzie działał skuteczniej),

  • doskonale rozpuszcza składniki aktywne, jak np.: kwas salicylowy, ferulowy, alfa-liponowy, ekstrakty w proszku, alantionę,

  • intensywnie nawilża i zmiękcza skórę,

  • wykazuje działanie pianotwórcze w szamponach i żelach oczyszczających,

  • zwiększa skuteczność konserwantów- dodanie do formulacji propanediolu sprawia, że można zmniejszyć ilość konserwantu o połowę,

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Stabilna forma witaminy C

Stabilna forma witaminy C
Stabilna forma witaminy C

Kwas 3-O-etylo-L-askorbinowy (3-O-Ethyl-L-ascorbic acid) - stabilna forma witaminy C, lipofilowa i hydrofilowa pochodna witaminy C. Obecnie najefektywniejsza i najstabilniejsza forma witaminy C, rozpuszczalna w wodzie.
Łatwo przyswajalna przez skórę, dobrze tolerowana nawet przez osoby o skórze wrażliwej. 

INCI: 3-O-Ethyl-L-ascorbic acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium