Kwas pirogronowy

Kwas pirogronowy
Kwas pirogronowy

Kwas naturalnie występujący w jabłkach, occie i sfermentowanych owocach. Posiada silne właściwości sebostatyczne, dermoplastyczne i antymikrobowe. Tym samym reguluje wydzielanie sebum, działa antybakteryjnie i stymuluje syntezę kolagenu. Polecany jest zatem zarówno do kuracji przeciwtrądzikowych, jak i odmładzających. 

INCI Pyruvic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

SAP - Witamina C

SAP - Witamina C
SAP - Witamina C

Sól sodowa monofosforanu kwasu askorbinowego (SAP) - stabilna postać witaminy C, odporna na utlenianie i działanie promieni UV.  W porówaniu ze zwykłym kwasem askorbinowym jest trwała w roztworach obojętnych - pH powyżej 6. Pod wzgledem biologicznym w skórze działa tak samo jak zwykła witamina C.

Rozpuszczalna w wodzie.

INCI Sodium Ascorbyl Phosphate

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,40 zł (netto: 9,27 zł )

Kwas alfa-liponowy

Kwas alfa-liponowy
Kwas alfa-liponowy

Kwas α-liponowy jest bardzo silnym antyoksydantem, około sto razy silniejszym niż kwas askorbinowy - witamina C. Skutecznie chroni przed wpływem promieniowania UV i przed działaniem wolnych rodników tlenowych, rozjaśnia skórę, działa przeciwzapalnie oraz przeciwzmarszczkowo. Ze względu na swoją budowę bardzo łatwo przenika do wnętrza skóry. Kwas α-liponowy znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej, cery trądzikowej, dla osób narażonych na działanie promieniowania UV. 

INCI Alpha Lipoic Acid 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,20 zł (netto: 9,11 zł )

Azeloglicyna

Azeloglicyna
Azeloglicyna

Azeloglicyna posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Pochodna kwasu azelainowego stosowana jest przy: rozjaśnieniu przebarwień, w kosmetykach o działaniu przeciwtrądzikowym.  Zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego.   

INCI Potassium Azeloyl Diglycinate

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Potrójny kwas hialuronowy 3 %

Potrójny kwas hialuronowy 3 %
Potrójny kwas hialuronowy 3 %

Mieszanina trzech kwasów hialuronowych o różnej masie cząsteczkowej. Zawiera 1% kwasu wielkocząsteczkowego o masie 0.85 - 1.15 MDa, 1% małocząsteczkowego kwasu hialuronowego o masie poniżej 500 kDa oraz 1 ultraniskocząsteczkowego kwasu hialuronowego o masie cząsteczkowej - poniżej 10 kDa.

INCI: Aqua and Hyaluronic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Oligofruktozany Cykorii

Oligofruktozany Cykorii
Oligofruktozany Cykorii

Oligofruktozany Cykorii to aktywny składnik restrukturyzacyjny, umożliwia dojrzałej skórze zachowanie optymalnej bariery naskórkowej bez ekspozycji na promieniowanie UV. Posiada zbliżone działanie do witaminy D, a tym samym odbudowuje wewnętrzną zdolność komórek do przywrócenia funkcjonalności receptora witaminy D, odnowy bariery skórnej, aktywizacji genów kontrolujących proces podziału komórek naskórka oraz ich procesu keratynizacji.

INCI Cichorium intybus (Chicory) Root Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Alfa-bisabolol

Alfa-bisabolol
Alfa-bisabolol

Oferowany α-bisabolol jest naturalnym składnikiem ekstraktu z rumianku rzymskiego. Bisabolol jest główną substancją czynną w kwiecie rumianku rzymskiego odpowiedzialną za działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i łagodzące podrażnienia. Składnik ten jest polecany do stosowania w kosmetykach przeznaczonych dla niemowląt, osób o cerze wrażliwej, alergicznej, łuszczycy. 

INCI Bisabolol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Tetraizopalmitynian askorbylu - Witamina C

Tetraizopalmitynian askorbylu - Witamina C
Tetraizopalmitynian askorbylu - Witamina C

Innowacyjna, rozpuszczalna w tłuszczach, olejowa, trwała postać witaminy C – tetraizopalmitynian askorbylu. Jest to nowoczesna estrowa pochodna kwasu askorbinowego. W skórze łatwo ulega przekształceniu do biologicznie czynnej postaci. Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę a także wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych. 

INCI Tetrahexyldecyl Ascorbate 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Koenzym Q10

Koenzym Q10
Koenzym Q10

Koenzym Q10 Ubiquinone - "eliksir młodości" - naturalny składnik skóry. Ubichinion powstrzymuje utratę kwasu hialuronowego, opóźnia objawy starzenia się skóry. Koenzym Q10 powoduje wzrost stężenia glikozaminoglikanu oraz przyśpiesza podziały komórkowe. Ubichinion chroni też przed rozpadem kolagenu wywołanym przez UVA. Miejscowo podany ubichinion łatwo penetruje warstwę rogową naskórka wnikając do głębszych warstw skóry.

INCI Ubiquinone

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Paradol

Paradol
Paradol

1 % roztwór paradolu identycznego z naturalnym w oleju neutralnym. Paradol w naturze występuje, m.in. w nasionach aframonu, zwanego rajskimi ziarnami. Wpływa na smak tej przyprawy z rodziny imbirowatych. Jest wysoce skutecznym antyoksydantem, potencjalnie bardziej aktywnym od tokoferolu. Działa także przeciwzapalnie i antybiotycznie. 

INCI Caprylic/Capric Triglyceride, Hydroxymethoxyphenyl Decanone 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Niezmydlalna frakcja oleju sojowego

Niezmydlalna frakcja oleju sojowego
Niezmydlalna frakcja oleju sojowego

Niezmydlalna frakcja oleju sojowego to kompleks składników nieulegających hydrolizie zasadowej (w odróżnieniu od glicerydów i wosków). Mieszanina zawiera lipidy odpowiadające za nawilżenie, uelastycznienie i natłuszczenie skóry. Składnikami tego kompleksu są fitosterole, węglowodory i witaminy A, D, E i K. Surowiec polecany jest także do pielęgnacji cery osób posiadających nadmiernie przetłuszczającą się skórę - bardzo łatwo się wchłania. Może być stosowany bezpośrednio (do 95%) na skórę.   

INCI Glycine Soja (Soybean) Oil Unsaponifiables; Glycine Soja (Soybean) Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Kwas ferulowy

Kwas ferulowy
Kwas ferulowy

Kwas ferulowy jest naturalnym składnikiem wielu roślin, znajduje się np. w nasionach kawy, ryżu, pszenicy, owsa. Nazwa pochodzi od kopru olbrzymiego - Ferula communis. Kwas ferulowy jest odpowiedzialny za eliminowanie wolnych rodników, chroni komórkę przed wpływem aktywnych form tlenowych, przeciwdziała starzeniu się komórek na skutek uszkodzenia przez rodniki. Znajduje zastosowanie w kosmetykach anty-aging i chroniących przed działaniem promieniowania UV.

INCI Ferulic Acid

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,50 zł (netto: 7,72 zł )

Glukozyd ketonu malinowego

Glukozyd ketonu malinowego
Glukozyd ketonu malinowego

Glukozyd ketonu malinowego jest czynnikiem rozjaśniającym, skuteczniejszym w działaniu niż arbutyna. Badana naukowe dowodzą, że skutecznie obniża poziom tlenku azotu w organizmie, a także hamuje melanogenezę – tworzenie pigmentów w skórze. Ze względu na podobieństwo budowy do kapsaicyny polecany jest także do stosowania w produktach antycellulitowych i ujędrniających. 

INCI:Raspberry Ketone Glucoside 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,40 zł (netto: 7,64 zł )

Witamina E

Witamina E
Witamina E

Witaminę E można spotkać w recepturze niemal każdego kosmetyku. Spełnia ona bowiem dwa zadania. Po pierwsze witamina E i jej pochodne wykazują korzystne oddziaływanie na skórę i włosy. Po drugie pełni ona funkcję naturalnego i skutecznego przeciwutleniacza lipidowych składników kosmetyków. Jest doskonałym naturalnym konserwantem, który zapewnia stabilność preparatu kosmetycznego chroniąc jego składniki przed zniszczeniem i rozkładem.

INCI Tocopherol Acetate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Skwalan z oliwy z oliwek

Skwalan z oliwy z oliwek
Skwalan z oliwy z oliwek

Dopuszczony przez EcoCert surowiec w 100% otrzymywany z oliwy z oliwek. Skwalan - wyjątkowy olej jest składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy tłuszczowej naszej skóry. Zalecany do pielęgnacji skóry suchej, odwodnionej, delikatnej, wrażliwej, alergicznej. Olej jest bardzo lekki, po aplikacji szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości tylko nawilżenia i wygładzenia. Uzupełnia braki w warstwie lipidowej naskórka. 

INCI Squalane

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Witamina C rozpuszczalna w olejach

Witamina C rozpuszczalna w olejach
Witamina C rozpuszczalna w olejach

Rozpuszczalna w olejach, trwała postać witaminy C - palmitynian kwasu askorbinowego. W skórze łatwo ulega przekształceniu do biologicznie czynnej postaci - kwasu askorbinowego. Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę, i wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych. 

INCI Ascorbyl Palmitate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

L-prolina

L-prolina
L-prolina

 

L-prolina

Prolina to aminokwas, które odgrywa istotną rolę w produkcji kolagenu.
Prolina to główny sk
ładnik budulcowy kolagenu, odpowiedzialnego za młody wygląd skóry. Ze względu na jej zdolność do odbudowy i regeneracji starzejących się komórek, jest stosowana w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Wykazuje także działanie wzmacniające na cebulki włosowe, dlatego znajduje zastosowanie w preparatach przeciw wypadaniu włosów. Warto łączyć ją z witaminą C dla najlepszej stymulacji syntezy kolagenu.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

DEO ZR adsorbent zapachów

DEO ZR adsorbent zapachów
DEO ZR adsorbent zapachów

DEO ZR - pochłaniacz nieprzyjemnych zapachów do zastosowań kosmetycznych. Substancja dezodorująca o wysokiej skuteczności na bazie soli cynkowej kwasu rycynolowego. Polecana do zastosowań w recepturach dezodoryzujących typu emulsyjnego. 

INCI Zinc Ricinoleate

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium