Znaleziono produktów: 654

Olej kokosowy RAFINOWANY

Olej kokosowy RAFINOWANY
Olej kokosowy RAFINOWANY

Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do surowców kosmetycznych przy bardzo suchej i pękającej skórze, przeznaczony również dla dojrzalej, uszkodzonej przez słońce skóry, przy atopowym zapaleniu skóry. Do surowców kosmetycznych do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych.

INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,99 zł (netto: 4,06 zł )

Gliceryna roślinna

Gliceryna roślinna
Gliceryna roślinna

Działanie nawilżające gliceryny związane jest z bardzo silnymi właściwościami higroskopijnymi. Ma doskonałe właściwości łagodzące, skutecznie nawilża przesuszoną skórę ze skłonnościami do pierzchnięcia, nadmiernie wysuszoną.

INCI: Glycerin

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,99 zł (netto: 4,06 zł )

Glikol propylenowy

Glikol propylenowy
Glikol propylenowy

Glikol propylenowy – powszechnie używany w kosmetyce i farmacji. Stosowany jest jako podłoże czyli surowiec, który sam nie ma istotnego wpływu, działania dla organizmu ale ze względu na swoje właściwości umożliwia przenikanie substancji czynnej przez warstwy skóry.

INCI: Propylene Glycol

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,99 zł (netto: 4,06 zł )

Kompozycja zapachowa zielona herbata

Kompozycja zapachowa zielona herbata
Kompozycja zapachowa zielona herbata

Kompozycja  o zapachu zielonej herbaty.

Dostępność: brak towaru

Cena: 4,99 zł (netto: 4,06 zł )

Kwas foliowy

Kwas foliowy
Kwas foliowy

Kwas foliowy (folacyna, witamina B9) - witamina niezbędna do prawidłowego podziału komórkowego, bierze udział w syntezie DNA, jej niedobór w organizmie powoduje zahamowanie wzrostu tkanek. Od wielu lat stosowana jest jej suplemantacja w czasie ciąży, tak by zapewnić prawidłowy rozwój płodu. Folacyna wpływa także na prawidłową regenerację skóry i w związku z tym polecana jest w kosmetykach dla cery dojrzałej, narażonej na stresujące warunki środowiskowe (promieniowanie UV, zanieczyszczenie powietrza).

INCI Folic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,95 zł (netto: 4,02 zł )

Macerat z kasztanów

Macerat z kasztanów
Macerat z kasztanów

 

Macerat z kasztanów wytwarzany jest metodą maceracji nasion kasztanowca zwyczajnego w oleju słonecznikowym (Helianthus annuus). Olej z kasztanowca zaleca się szczególnie w formulacji kosmetyków o działaniu nawilżającym, przeciwzapalnym, kondycjonującym, wzmacniającym ścianki naczyń włosowatych.

INCI:  Helianthus Annuus Seed Oil, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Ascorbyl Palmitate, BHT

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Kompozycja zapachowa brzoskwinia

Kompozycja zapachowa brzoskwinia
Kompozycja zapachowa brzoskwinia

Kompozycja  o zapachu brzoskwini.

Kompozycje zapachowe to specjalne mieszanki substancji chemicznych, które mają na celu zaperfumowanie produktu kosmetycznego (kremu, balsamu, mleczka, mydła a także świecy czy soli kąpielowych). Kompozycje są powszechnie stosowane w produktach kosmetycznych. Zazwyczaj są stosowane w ilościach od 0.1 do 0.5%.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Macerat z jagód goji NATURALNY

Macerat z jagód goji NATURALNY
Macerat z jagód goji NATURALNY

Jagody goji doskonale wpływają na spowolnienie procesu starzenia się skóry – nadają skórze jędrność, elastyczność oraz nawilżenie. Dzięki zawartości przeciwutleniaczy, chroni przed działaniem wolnych rodników, powodujących uszkodzenia w skórze. Witaminę C, witaminy z grupy B, składniki mineralne: żelazo, wapń, cynk, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy oraz wiele innych.

INCI: Hellianthus Annuus Seed Oil,  Lycium Barbarum Fruit Extract, Tocopherol Acetate

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Macerat z marchwi

Macerat z marchwi
Macerat z marchwi

Preparaty z tym wyciągiem zwiększają (uaktywniają) fizjologiczne funkcje skóry, przywracając jej elastyczność, miękkość i gładkość. Brązuje skórę. Olej z marchwi możemy polecić też w przypadku łagodzenia skutków poparzeń słonecznych. Wykazuje działanie przeciwrodnikowe, zapobiega szorstkości naskórka, zwiększa stopień jego nawodnienia, polepsza podział komórek, zapobiega zagłębianiu się zmarszczek.

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil & Daucus carota sativa

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

GSB - ekologiczny konserwant w proszku

GSB - ekologiczny konserwant w proszku
GSB - ekologiczny konserwant w proszku

GSB - ekologiczny konserwant bazujący na dwoch składnikach aktywnych - glukonolaktonie oraz soli sodowej kwasu benzoesowego. Oferowany układ konserwujący posiada akceptację Ecocertu do stosowania w kosmetykach organicznych.

Zakres pH  od 3 do 6
Stabilny w podwyższonej temperaturze (można dodawać do fazy wodnej jeszcze przed zmieszaniem z fazą olejową)
Zalecane stężenie od 0,75 - 2,0%

INCI Gluconolactone (and) Sodium Benzoate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Szklany słoiczek 50 ml

Szklany słoiczek 50 ml
Szklany słoiczek 50 ml

Szklany słoiczek o pojemności 50 ml.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Kompozycja zapachowa winogrono

Kompozycja zapachowa winogrono
Kompozycja zapachowa winogrono

Kompozycja  o zapachu winogron.

Kompozycje zapachowe to specjalne mieszanki substancji chemicznych, które mają na celu zaperfumowanie produktu kosmetycznego (kremu, balsamu, mleczka, mydła a także świecy czy soli kąpielowych). Kompozycje są powszechnie stosowane w produktach kosmetycznych. Zazwyczaj są stosowane w ilościach od 0.1 do 0.5%.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego

Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego
Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego

Oferowana przez nas witamina B3 jest to specjalna forma stworzona dla przemysłu kosmetycznego. Amid kwasu nikotynowego nie rozszerza naczyń krwionośnych. Amid kwasu nikotynowego stosowany miejscowo prowadzi do zmiejszenia przezskórnej utraty wody. Zwiększa wytwarzanie skórnego kolagenu. Zmniejsza zaburzenia pigmentacji i żółtawy, ziemisty odcień skóry. Zmniejsza nasilenie trądziku i wytwarzanie sebum. Jest silnym antyoksydantem.

INCI: Niacinamide 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Macerat z młodego jęczmienia NATURALNY

Macerat z  młodego jęczmienia NATURALNY
Macerat z młodego jęczmienia NATURALNY

Produkt można stosować do 95%, zalecamy stopić masło z innymi olejami. na skórę. Zalecane stężenie w produktach kosmetycznych do 10%. Surowiec można stosować jako dodatek przy robieniu kremów, serów do twarzy i okolic oczu, balsamów do ciała oraz produktów do pielęgnacji włosów np. odżywek. Macerat z młodego jęczmienia przeznaczony jest do pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, wrażliwej i łuszczącej się. Także do pielęgnacji delikatnych okolic oczu.

NCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hordeum Vulgare  Extract, Tocopherol Acetate.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Plastikowa butelka 100 ml z dozownikiem

Plastikowa butelka 100 ml z dozownikiem
Plastikowa butelka 100 ml z dozownikiem

Plastikowa, biała butelka o pojemności 100 ml z dozownikiem.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )
szt.

Olej sojowy ORGANICZNY

Olej sojowy ORGANICZNY
Olej sojowy ORGANICZNY

Przeznaczony dla skóry tłustej, mieszanej, ze skłonnościami do łojotoku, zanieczyszczonej i wrażliwej. Stosowany jako olejek do kąpieli, olejkach do ciała i w emulsjach. Dobrze wchłaniany przez skórę, chroni przed utratą wilgoci. 

INCI
: Glycine Soja (Soybean) Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Kompozycja zapachowa waniliowa

Kompozycja zapachowa waniliowa
Kompozycja zapachowa waniliowa

Kompozycja  o zapachu wanilii.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Plastikowa butelka 100 ml z atomizerem

Plastikowa butelka 100 ml z atomizerem
Plastikowa butelka 100 ml z atomizerem

Plastikowa butelka o pojemności 100 ml z atomizerem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium