zrobsobiekrem.pl

Węgiel aktywny

Węgiel aktywny
Węgiel aktywny

Węgiel aktywny w kosmetyce posiada właściwości antybakteryjne, oczyszczające, ściągające. Doskonale oczyszcza skórę z wszelkich nagromadzonych zanieczyszczeń, a przede wszystkim z sebum. Węgiel jest najsilniejszym naturalnym adsorbentem. Polecany szczególnie dla skóry tłustej, zanieczyszczonej, trądzikowej.

INCI: Carbon

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

4,90 zł

Cena netto: 3,98 zł

Witamina A - palmitynian retinylu

Witamina A - palmitynian retinylu
Witamina A - palmitynian retinylu

Witamina A w postaci proretinolu. W skórze ulega przekształceniom z wydzieleniem retinolu - podstawowej formy witaminy A. Odmładza skórę, ujędrnia, rozjaśnia i regeneruje naskórek. Przy dłuższym stosowaniu ujędrnia skórę właściwą, wzmacnia włókna kolagenowe, dzięki czemu przywracana jest jej sprężystość.

INCI Retinyl Palmitate (and) Arachis Hypogaea (Peanut) Oil (and) Tocopherol

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

20,90 zł

Cena netto: 16,99 zł

Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego NIACYNAMID

Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego NIACYNAMID
Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego NIACYNAMID

Oferowana przez nas witamina B3 jest to specjalna forma stworzona dla przemysłu kosmetycznego. Amid kwasu nikotynowego nie rozszerza naczyń krwionośnych. Amid kwasu nikotynowego stosowany miejscowo prowadzi do zmiejszenia przezskórnej utraty wody. Zwiększa wytwarzanie skórnego kolagenu. Zmniejsza zaburzenia pigmentacji i żółtawy, ziemisty odcień skóry. Zmniejsza nasilenie trądziku i wytwarzanie sebum. Jest silnym antyoksydantem.

INCI: Niacinamide 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

6,90 zł

Cena netto: 5,61 zł

Witamina C rozpuszczalna w olejach

Witamina C rozpuszczalna w olejach
Witamina C rozpuszczalna w olejach

Rozpuszczalna w olejach, trwała postać witaminy C - palmitynian kwasu askorbinowego. W skórze łatwo ulega przekształceniu do biologicznie czynnej postaci - kwasu askorbinowego. Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę, i wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych. 

INCI Ascorbyl Palmitate

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Witamina E

Witamina E
Witamina E

Witaminę E można spotkać w recepturze niemal każdego kosmetyku. Spełnia ona bowiem dwa zadania. Po pierwsze witamina E i jej pochodne wykazują korzystne oddziaływanie na skórę i włosy. Po drugie pełni ona funkcję naturalnego i skutecznego przeciwutleniacza lipidowych składników kosmetyków. Jest doskonałym naturalnym konserwantem, który zapewnia stabilność preparatu kosmetycznego chroniąc jego składniki przed zniszczeniem i rozkładem.

INCI Tocopherol Acetate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

10,90 zł

Cena netto: 8,86 zł

Woda demineralizowana

Woda demineralizowana
Woda demineralizowana

Podstawą każdego kremu, kosmetyku jest woda - oferujemy Państwu wodę demineralizowaną o przewodności poniżej 3 μS/cm (woda destylowana ma przewodność rzędu 7-10 μS/cm, im czystsza woda tym niższą ma przewodność).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

3,99 zł

Cena netto: 3,24 zł

Woda micelarna dla cery wrażliwej 50ml.

Woda micelarna dla cery wrażliwej 50ml.
Woda micelarna dla cery wrażliwej 50ml.

Zestaw surowców do samodzielnego wykonania. Woda micelarna z 5 % zawartością ekocertowanego solubilizatora P-4C, bardzo dobrze zmywa wodoodporny makijaż. Zachowuje płaszcz hydrolipidowy skóry.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

10,99 zł

Cena netto: 8,93 zł

szt.

Wodorowęglan sodu

Wodorowęglan sodu
Wodorowęglan sodu

Wodorowęglan sodu bezwodny, spożywczy. Roztwory wodorowęglanu sodu działają na skórę łagodnie przeciwzapalnie. W naszych recepturach jest używany przede wszystkim do kul kąpielowych dla dzieci, kul kąpielowych SPA oraz jako związek regulujący pH.

INCI Sodium Bicarbonate 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

1,99 zł

Cena netto: 1,62 zł

Wosk Candelilla

Wosk Candelilla
Wosk Candelilla

Dobrze natłuszcza, pielęgnuje skórę, wygładza. W recepturach kosmetycznych może być stosowany zamiast wosku pszczelego jako regulator konsystencji. Wosk Candelilla szczególnie nadaje się do balsamów pielęgnacyjnych do ust, ponieważ jest najbardziej błyszczącym z wosków.

 INCI: Euphorbia Cerifa (Candelilla) Wax.  

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Wosk pszczeli biały

Wosk pszczeli biały
Wosk pszczeli biały

Wosk pszczeli uelastycznia i zmiękcza skórę. Ponieważ emulguje się bardzo łatwo, nadaje kremom ładny, jedwabisty połysk oraz sprawia, że wyroby zawierające go w swoim składzie dobrze się rozsmarowują.

 

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,90 zł

Cena netto: 6,42 zł

Wosk pszczeli bielony 100%

Wosk pszczeli bielony 100%
Wosk pszczeli bielony 100%

Wosk biały Cera alba jest to wybielony  za pomocą substancji utleniających wosk żółty. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

11,90 zł

Cena netto: 9,67 zł

Wosk pszczeli żółty

Wosk pszczeli żółty
Wosk pszczeli żółty

Wosk pszczeli uelastycznia i zmiękcza skórę. Ponieważ emulguje się bardzo łatwo, nadaje kremom ładny, jedwabisty połysk oraz sprawia, że wyroby zawierające go w swoim składzie dobrze się rozsmarowują.

 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

Wyciąg z aceroli

Wyciąg z aceroli
Wyciąg z aceroli

 

Wyciąg z aceroli

 

Dzięki zawartości dużej dawki witaminy C acerola działa na skórę wielokierunkowo- antyoksydacyjnie, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, uszczelnia naczynia krwionośne. W związku z tym świetnie sprawdzi się w pielęgnacji skóry z oznakami starzenia i zmęczenia, z utratą jędrności, naczyniowej i z przebarwieniami.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

5,90 zł

Cena netto: 4,80 zł

Wyciąg z alg brunatnych

Wyciąg z alg brunatnych
Wyciąg z alg brunatnych

 

Wyciąg z alg brunatnych

Algi brunatne Ascophyllum nodosum pochodzą z czystych, głębokich wód oceanicznych. Organizmy te zawierają pełną gamę składników odżywczych, soli mineralnych i witamin. Algi brunatne dostarczają makro i mikroelementy (m.in. wapń, magnez, sód, potas, siarka, fosfor, jod, miedź, cynk, selen), polisacharydy, tłuszcze (wraz z niezbędnymi nienasyconymi kwasami tłuszczowymi NNKT), witaminę C, E, K, witaminy z grupy B, prowitaminę A. Ascophyllum nodosum znajdują zastosowanie między innymi w produktach anty-aging, łagodzących podrażnienia, do pielęgnacji po kąpielach słonecznych.

 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

5,90 zł

Cena netto: 4,80 zł

Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie

Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie
Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie

Aloes (Aloe vera) jest prawdopodobnie najczęściej stosowanym dodatkiem roślinnym o działaniu kojącym na skórę. Aloes jest składnikiem kremów, toników, balsamów i maseczek, wnika głęboko w skórę wraz z innymi substancjami czynnymi, zawartymi w produktach kosmetycznych. Regeneruje i ujędrnia skórę, łagodzi jej podrażnienia, dlatego wskazany jest dla cery suchej, trądzikowej dojrzałej i z problemami dermatologicznymi. Nawilża, uelastycznia i wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu, likwiduje łupież. Posiada właściwości filtrujące promienie słoneczne.

INCI:  Aloe vera

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Wyciąg z amli

Wyciąg z amli
Wyciąg z amli

 

Wyciąg z amli

Owoce amli wykazują działanie antywirusowe, antybakteryjne i ściągajace. Są naturalnym, bardzo skutecznym antyoksydantem, bogatym w witaminę C. Zawierają także cytokininy (najwięcej zeatyny)., dzięki czemu poprawiają jędrność i elastyczność skóry. Amla wzmacnia też włosy zapobiegając ich wypadaniu i stymulując ich wzrost. Doskonale wpisuje się w pielęgnacji cery dojrzałej, zmęczonej, pozbawionej blasku, jak i włosów z tendencją do nadmiernego wypadania.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

6,90 zł

Cena netto: 5,61 zł

Wyciąg z ananasa

Wyciąg z ananasa
Wyciąg z ananasa

 

 

Wyciąg z ananasa

 

Ananas wykazuje działanie przeciwzapalne, przyśpiesza gojenie zmian trądzikowych, rozjaśnia skórę i redukuje przebarwienia. Zawarta w nim bromelaina wykazuje działanie złuszczające. Wyciąg z ananasa jest doskonały dla każdego typu skóry wymagającej delikatnego złuszczenia, odnowy, odświeżenia.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

Wyciąg z bluszczu

Wyciąg z bluszczu
Wyciąg z bluszczu

 

INCI: Glycerin, Aqua, Hedera helix Extract, benzyl alcohol, ethylhexylglycerin

Wyciąg z bluszczu (Hedera helix) wykazuje działanie przeciwobrzękowe, przeciwzapalne, rozkurczowe, przeciwbólowe. Ma ogromną zdolność przenikania w głębsze warstwy skóry, drenuje tkanki, aktywizując przepływ limfy. Hedragenina, czyli flawonoid zawarty w wyciągu powoduje nadaktywność komórek, co oznacza zwiększenie zapotrzebowania na energię a co za tym idzie spalanie nadmiaru tłuszczu. Saponiny z kolei przyspieszają usuwanie tłuszczu i toksyn nagromadzonych w tkance skórnej. Surowiec ten poprawia wchłanianie innych składników zawartych w kosmetykach. Stosuje się go głównie w kosmetykach odchudzających i antycellulitowych. Sprawdza się także przy skórach z ŁZS i trądzikiem, gdyż działa przeciwzapalnie. Wpływa pozytywnie na porost włosów.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

6,90 zł

Cena netto: 5,61 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium