Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Brakuje 200,00zł do darmowej dostawy.

Koszt dostawy od:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Substancje nawilżające

Filtruj/Sortuj

Gliceryna roślinna

Gliceryna roślinna
Gliceryna roślinna
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS238
Gliceryna roślinna

Działanie nawilżające gliceryny związane jest z bardzo silnymi właściwościami higroskopijnymi. Ma doskonałe właściwości łagodzące, skutecznie nawilża przesuszoną skórę ze skłonnościami do pierzchnięcia, nadmiernie wysuszoną.

INCI: Glycerin

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,99 zł (netto: 6,50 zł )

Kwas hialuronowy MAŁOCZĄSTECZKOWY

Kwas hialuronowy MAŁOCZĄSTECZKOWY
Kwas hialuronowy MAŁOCZĄSTECZKOWY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS240_1792
Kwas hialuronowy MAŁOCZĄSTECZKOWY

Czysta postać kwasu hialuronowego - proszek. Kwas o niskiej masie cząsteczkowej - poniżej 50 kDa, otrzymany z wielkocząsteczkowego kwasu na drodze hydrolizy (pocięcia łańcuchów kwasu na mniejsze fragmenty). HA sławę zawdzięcza dzięki zdolności utrzymywania nawilżenia skóry. Zawartość HA w skórze maleje wraz z wiekiem, co jest jedną z przyczyn zmian zawartości wody w skórze. Również promieniowanie UV powoduje dramatyczne zmiany w rozłożeniu i dystrybucji HA w tej tkance. Wraz ze zmniejszającą się ilością HA w skórze, włókna kolagenowe dezorganizują się co prowadzi do charakterystycznych zmian starczych.
Kwas hialuronowy o masie poniżej 500 kDa.    

INCI: Hyaluronic Acid 

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Mleczan sodu

Mleczan sodu
Mleczan sodu
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: D98B-694BF
Mleczan sodu

L-Mleczan sodu – 60% wodny roztwór soli sodowej kwasu L-mlekowego. Jeden z wielu związków znajdujących się w naturalnym czynniku nawilżającym (NMF) – działa silnie nawilżająco (polecany do każdego rodzaju cery, szczególnie do kosmetyków przeznaczonych dla cery skłonnej do podrażnień) a także reguluje odczyn kosmetyków. Zalecany przy cerze trądzikowej ze względu na swoje przeciwbakteryjne właściwości.

INCI Sodium Lactate

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Trehaloza

Trehaloza
Trehaloza
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: tre5
Trehaloza

 

Trehaloza

 

INCI: trehalose

 

 

Czym jest?
Trehaloza jest jednym z naturalnych cukrów, obecnych w wielu roślinach pustynnych, powstającym w warstwie szklistej matrycy w celu ochrony jej wewnętrznej struktury do czasu, aż nadejdzie deszcz, który w cudowny sposób może „wskrzesić” roślinę.

Cukier ten składa się z dwóch cząsteczek glukozy połączonych wiązaniem 1-1 alfa. Wiązanie to sprawia, że trehaloza jest bardzo odporna na kwasową hydrolizę i jest stabilna w roztworach w wysokiej temperaturze, nawet w środowisku kwasowym. Wiązanie to utrzymuje również nieredukujące cukry w formie zamkniętych pierścieni, tak że końcowe grupy aldehydowe lub ketonowe nie wiążą się z lizyną ani argininą w białkach (proces zwany glikacją). Jest bezpiecznym, nietoksycznym, delikatnym i łagodnym składnikiem, niewywołującym alergii ani immunotoksyczności.


Jak działa?
To naturalny nawilżacz, zaakceptowany przez COSMOS, HALAL i VEGAN. Posiada niską masę cząsteczkową, dzięki czemu jest łatwo absorbowana przez skórę i chroni ją przed uszkodzeniami, poprawia odporność skóry na odwodnienie. Hamuje rozkład kwasów tłuszczowych, aby zapobiec nieprzyjemnemu zapachowi ciała. Jest wysoce stabilna termicznie(do 100ºC 24h) i posiada szeroki zakres stabilności pH (3,5-10,0).

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Alantoina

Alantoina
Alantoina
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ALAEKO
Alantoina

Alantoina jest pochodną mocznika. Działa regenerująco, ułatwia gojenie i odnowę uszkodzonego naskórka. Zmniejsza pieczenie, łagodzi, zaczerwienienie skóry wrażliwej. Ma także działanie nawilżające, wygładza i zmiękcza skórę. Kosmetyki z alantoiną znajdują zastosowanie w pielęgnacji cery wrażliwej, skłonnej do uczuleń, podrażnionej. Poleca się ją także w preparatach przeciw trądzikowych, po opalaniu w zasypkach i pudrach kosmetycznych.

INCI Allantoin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Kwas hialuronowy WIELKOCZĄSTECZKOWY

Kwas hialuronowy WIELKOCZĄSTECZKOWY
Kwas hialuronowy WIELKOCZĄSTECZKOWY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS241_2267
Kwas hialuronowy WIELKOCZĄSTECZKOWY

Czysta postać kwasu hialuronowego - proszek. HA sławę zawdzięcza dzięki zdolności utrzymywania nawilżenia skóry. Zawartość HA w skórze maleje wraz z wiekiem, co jest jedną z przyczyn zmian zawartości wody w skórze. Również promieniowanie UV powoduje dramatyczne zmiany w rozłożeniu i dystrybucji HA w tej tkance. Wraz ze zmniejszającą się ilością HA w skórze, włókna kolagenowe dezorganizują się co prowadzi do charakterystycznych zmian starczych.
Kwas hialuronowy o masie 0.85 - 1.15 MDa.   

INCI: Hyaluronic Acid 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium