zrobsobiekrem.pl

Glukonolakton

Glukonolakton
Glukonolakton

Glukonolakton – kolejny przedstawiciel PHA (polihydroksykwasów). Powstaje w naturalnym procesie fermentacji ziarna kukurydzy lub utleniania glukozy. Występuje w skórze, gdzie powstaje w wyniku przemian metabolicznych glukozy na poziomie komórkowym. W roztworze wodnym ulega samoistnej przemianie w kwas glukonowy. Glukonolakton jest substancją nietoksyczną i niedrażniącą.  

 

INCI Gluconolactone

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Glukozyd kaprylowo kaprynowy

Glukozyd kaprylowo kaprynowy
Glukozyd kaprylowo kaprynowy

Detergent należący do najnowocześniejszej klasy niejonowych tenzydów, delikatnych i skutecznych. Stosowany jako drugi surfaktant. W pełni naturalny, zgodny z ekologicznymi normami, polecany do stosowania w kosmetykach ekologicznych. 

INCI Caprylyl / Capryl Glucoside 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,95 zł

Cena netto: 6,46 zł

Glukozyd laurylowy

Glukozyd laurylowy
Glukozyd laurylowy

Detergent należący do najnowocześniejszej klasy niejonowych tenzydów, delikatnych i skutecznych. Stosowany jako główny środek powierzchniowo-czynny. W pełni naturalny, zgodny z ekologicznymi normami, zaaprobowany przez BDIH do stosowania w kosmetykach ekologicznych.  

INCI Lauryl Glucoside

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,45 zł

Cena netto: 6,06 zł

Glyceryl Cocoate

Glyceryl Cocoate
Glyceryl Cocoate

 

INCI: PEG 7 Glyceryl Cocoate

Glyceryl cocoate to emulgator i emolient otrzymywany z gliceryny oraz oleju kokosowego. Stosowany jest najczęśćiej jako delikatny środek myjący w kosmetykach oczyszczających, jak olejki myjące, czy płyny micelarne. Jest biodegradowalny i dobrze tolerowany przez skórę.


 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

GSB - ekologiczny konserwant w proszku

GSB - ekologiczny konserwant w proszku
GSB - ekologiczny konserwant w proszku

GSB - ekologiczny konserwant bazujący na dwoch składnikach aktywnych - glukonolaktonie oraz soli sodowej kwasu benzoesowego. Oferowany układ konserwujący posiada akceptację Ecocertu do stosowania w kosmetykach organicznych.

Zakres pH  od 3 do 6
Stabilny w podwyższonej temperaturze (można dodawać do fazy wodnej jeszcze przed zmieszaniem z fazą olejową)
Zalecane stężenie od 0,75 - 2,0%

INCI Gluconolactone (and) Sodium Benzoate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

6,90 zł

Cena netto: 5,61 zł

GSC- emulgator

GSC- emulgator
GSC- emulgator

Emulgator do formułowania kosmetycznych kremów i mleczek typu O/W. Emulgator o jakości spożywczej, nie zawiera PEG, stworzony na bazie surowców roślinnych. Emulsje stabilne w zakresie pH 5.5 - 8.0. Niski poziom dozowania 1.5 - 2.0%. Łatwy w obsłudze. Produkt organiczny. Także do tworzenia emulsji i mleczek kosmetycznych metodą "na zimno".

HLB 12

INCI: Glyceryl Stearate Citrate

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,90 zł

Cena netto: 6,42 zł

Guma ksantanowa TRANSPARENTNA

Guma ksantanowa TRANSPARENTNA
Guma ksantanowa TRANSPARENTNA

Guma ksantanowa TRANSPARENTNA - pozwala otrzymać przejrzyste żele wodne. Proponujemy zagęszczać tym produktem emulsje robione na zimno na bazie SLP i GSC

Polecamy stosowanie gumy ksantanowej do każdego kremu (takze do tych robionych tradycyjnie, na ciepło), świetnie sprawdza się jako czynnik stabilizujący oraz nadający odpowiednią konsystencję (zagęszcza kremy). 

INCI: Xanthan Gum

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

Hydrolat jałowcowy z jagód - bez konserwantów

Hydrolat  jałowcowy z jagód - bez konserwantów
Hydrolat jałowcowy z jagód - bez konserwantów

Hydrolat jałowcowy z jagód podobnie jak olejek eteryczny działa przeciwobrzękowo, bakteriobójczo i bakteriostatycznie, przeciwzapalnie, pobudza krążenie. Zalecany przy pielęgnacji cery tłustej, mieszanej skłonnej do wyprysków i podrażnień. Działa przeciwtrądzikowo - zawiera składniki antybiotyczne o działaniu przeciwbakteryjnym - fitoncydy. Reguluje działanie gruczołów łojowych.  

INCI: Juniperus Communis Berry Water

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,40 zł

Cena netto: 7,64 zł

Hydrolat aloesowy

Hydrolat aloesowy
Hydrolat aloesowy

Hydrolat aloesowy

INCI:Aloe Barbadensis leaf water, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Postać: płyn o charakterystycznym zapachu.

Hydrolat z aloesu działa na skórę nawilżająco, regenerująco, łagodzi podrażnienia. Aloes nie od dziś znany jest ze swoich wyjątkowych, kojących właściwości. Przywraca skórze komfort, przyspiesza jej gojenie, działa antybakteryjnie i antyseptycznie.



 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,40 zł

Cena netto: 10,89 zł

Hydrolat cytrynowy

Hydrolat cytrynowy
Hydrolat cytrynowy

 

Hydrolat cytrynowy

 

INCI: Citrus Limon Fruit Water, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

 

Hydrolat o działaniu antyoksydacyjnym, dzięki wysokiej zawartości witamin, głównie witaminy C, antyseptycznym, odświeżającym, tonizującym , oczyszczającym i ściągającym. Doskonale odświeża, zwężą pory, reguluje ptracę gtuczołów łojowych, wymiata wolne rodniki, redukuje opuchliznę i oznaki zmęczenia, ujędrnia.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,40 zł

Cena netto: 10,89 zł

Hydrolat Geraniowy

Hydrolat Geraniowy
Hydrolat Geraniowy

Destylat geraniowy otrzymywany jest  poprzez destylację pelargonii pachnącej (Pelargonium graveolens), zwyczajowo nazywanej anginką. Destylat geraniowy zalecany jest w kosmetykach o działaniu oczyszczającym i antyseptycznym. Używany jako składnik w preparatach do pielęgnacji skóry wrażliwej z problemami naczynkowymi, z nadmiernym wydzielaniem sebum; oraz w preparatach regenerujących dla uszkodzonej, przesuszonej.  

INCI Pelargonium Graveolens Plant Water (Rose Geranium Water), Phenoxyethanol

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

10,89 zł

Cena netto: 8,85 zł

Hydrolat konopny

Hydrolat konopny
Hydrolat konopny

 

Hydrolat konopny


INCI: Cannabis Sativa Flover/Leaf/Stem Water, citric acid, potassium sorbate, sodium benzoate,

Postać: płyn o charakterystycznym zapachu.

Hydrolat konopny wspomaga zachowanie prawidłowej bariery ochronnej skóry i wzmacnia jej odporność. Wygładza cerę, zapewnia uczucie miękkości i elastyczności. Dzięki zawartości przeciwutleniaczy oczyszcza, łagodzi i odświeża skórę. Wspomaga walkę ze stanami zapalnymi skóry- łagodzi je i przyspiesza gojenie oraz regenerację. Nadaje się również po goleniu i depilacji.

pH: 3-4

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,40 zł

Cena netto: 10,08 zł

Hydrolat lawendowy-bułgarski

Hydrolat lawendowy-bułgarski
Hydrolat lawendowy-bułgarski

Hydrolat lawendowy otrzymywany jest z kwiatów Lavandula angustifolia. Hydrolat z lawendy dzięki zawartości olejków eterycznych  szczególnie zalecany jest jako składnik kosmetyków o działaniu antyseptycznym, idealny także dla skóry wrażliwej i podrażnionej (kwas rozmarynowy). Działa lekko ściągająco, reguluje wydzielanie sebum, wspomaga gojenie drobnych ran (taniny). Dzięki zawartości fenoli działa także przeciwstarzeniowo (antyoksydacyjnie), fotoochronnie. Używany jest jako składnik produktów kosmetycznych przeznaczonych do włosów farbowanych, powodując dłuższe utrzymanie się barwnika we włosach.

INCI  Lavandula Angustifolia Flower Water,  Phenoxyethanol

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

10,40 zł

Cena netto: 8,46 zł

Hydrolat lawendowy-bułgarski bez konserwantów

Hydrolat lawendowy-bułgarski bez konserwantów
Hydrolat lawendowy-bułgarski bez konserwantów

Hydrolat lawendowy otrzymywany jest z kwiatów Lavandula angustifolia. Hydrolat z lawendy dzięki zawartości olejków eterycznych  szczególnie zalecany jest jako składnik kosmetyków o działaniu antyseptycznym, idealny także dla skóry wrażliwej i podrażnionej (kwas rozmarynowy). Działa lekko ściągająco, reguluje wydzielanie sebum, wspomaga gojenie drobnych ran (taniny). Dzięki zawartości fenoli działa także przeciwstarzeniowo (antyoksydacyjnie), fotoochronnie. Używany jest jako składnik produktów kosmetycznych przeznaczonych do włosów farbowanych, powodując dłuższe utrzymanie się barwnika we włosach.

INCI Lavandula Angustifolia Flower Water, 


Hydrolat o pojemności 200 ml obecnie jest w opakowaniu zastępczym - fioletowej plastikowej butelce.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

10,40 zł

Cena netto: 8,46 zł

Hydrolat melisowy - bułgarski

Hydrolat melisowy - bułgarski
Hydrolat melisowy - bułgarski

Destylat wodny z liści melisy

Wspaniały jako tonik i odświeżacz do twarzy. Łagodzi i nawilża wszystkie typy skóry. Stosowany też jako kompres przeciwzapalny dla skóry podrażnionej. Może być używany do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą.

INCI: Mellisa Officinalis Distillate, Phenoxyethanol, Citral, Geraniol

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

10,40 zł

Cena netto: 8,46 zł

Hydrolat miętowy

Hydrolat miętowy
Hydrolat miętowy

Destylat wodny z liści mięty

INCI: Mentha Piperita Water, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Odświeża, tonizuje, reguluje, wzmacnia, ochładza i rozjaśnia wszystkie typy skóry. Może być stosowany do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą.

Postać: bezbarwny, przezroczysty płyn. Zapach charakterystyczny dla świeżych liści, delikatnie słodko-miętowy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,40 zł

Cena netto: 10,89 zł

Hydrolat nagietkowy

Hydrolat nagietkowy
Hydrolat nagietkowy

Hydrolat nagietkowy

 

INCI: CALENDULA OFFICINALIS FLOWER WATER, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

 

Hydrolat nagietkowy wykazuje działanie przeciwzapalne, oczyszczające, ściągające i antybakteryjne. Zapobiega stanom zapalnym i podrażnieniom. Świetny w przypadku otarć, ukąszeń, wspomaga terapie problemów skórnych, jak wysypki, oparzenia słoneczne, itd.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,40 zł

Cena netto: 10,89 zł

Hydrolat Oczarowy

Hydrolat Oczarowy
Hydrolat Oczarowy

Destylat z oczaru otrzymywany jest z pędów Hamamelis virginiana. Woda oczarowa działa przeciwzapalnie. Dlatego też często stosowana jest, w formie okładów, na nadwyrężenia mięśni, trądzik, schorzenia oczne, wrzody skórne czy do ochrony słonecznej. Jest ona również składnikiem wielu preparatów na hemoroidy, dezodorantów, mydeł, kremów, pianek do golenia i generalnie produktów o właściwościach ściągających. 

INCI Hamamelis Virginiana Water (99.1%) & Phenoxyethanol (0.90%)
 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

15,40 zł

Cena netto: 12,52 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium