ekstrakty roslinneRośliny są bogatym źródłem substancji aktywnych biologicznie, bardziej bliskich człowiekowi niż związki syntetyczne. Wynika to z faktu, że wiele składników roślinnych wykazuje chemiczną budowę analogiczną lub zbliżoną do związków występujących w organizmie ludzkim. Specyficzny sposób oddziaływania substancji roślinnych, będących mieszaninami wielu związków czynnych powoduje, że mają one doskonałe własciwości kosmetyczne.

 W tym dziale oferowane są standaryzowane ekstrakty roślinne w formie proszków, ekstrakty w postaci roztworów znajdą Państwo w dziale wyciągi roślinne. 

 

 


Ekstrakt z owoców malin 10:1

Ekstrakt z owoców malin 10:1
Ekstrakt z owoców malin 10:1

Ekstrakt z owoców malin 10:1. Ekstrakt z owoców malin odświeża, łagodzi podrażnienia, poprawia wygląd skóry, wzmacnia ją. Kosmetyki z ekstraktem z malin działają wygładzająco, zapobiegają nadmiernemu wydzielaniu łoju, zapewniają skórze zdrowy wygląd. Polecane przy cerze tłustej i mieszanej. 

INCI Rubus Idaeus (Raspberry) Extract Powder

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,80 zł (netto: 3,09 zł )

Ekstrakt z nagietka

Ekstrakt z nagietka
Ekstrakt z nagietka

Od bardzo dawna nagietek ceniony jest za swoje doskonałe właściwości lecznicze, Ekstrakt z z nagietka jest bogaty we flawonoidy oraz karoteny. Przyśpiesza gojenie się ran, łagodzi podrażnienia, przeciwdziała łuszczeniu się. Posiada działanie przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Ekstrakt zawiera 5% luteiny. 

INCI: Calendula Officinalis Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,40 zł (netto: 3,58 zł )

Ekstrakt z nasion ostropestu

Ekstrakt z nasion ostropestu
Ekstrakt z nasion ostropestu

Standaryzowany ekstrakt z nasion ostropestu plamistego o minimalnej zawartości sylimaryny powyżej 80%. Ostropest plamisty jest niezwykle popularny przy wszelkich dolegliwościach związanych z zaburzeniami pracy wątroby. Posiada bardzo skuteczne działanie przeciwrodnikowe, chroniące przed wpływem promieniowania UV oraz przeciwzapalne. Ekstrakt polecany jest do skóry tłustej, mieszanej, ze skłonnością do trądziku, przy egzemach oraz łuszczycy.

INCI Silybum Marianum Seed Extract  

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,60 zł (netto: 3,74 zł )

Ekstrakt z zielonej herbaty

Ekstrakt z zielonej herbaty
Ekstrakt z zielonej herbaty

Standaryzowany ekstrakt z liści herbaty zielonej Camellia Sinensis o zawartości polifenoli na poziomie przynajmniej 95%. Ekstrakt z zielonej herbaty bogaty jest w garbniki, alkaloidy, witaminy z grupy B, witaminy K, C, P oraz sole mineralne.W kosmetyce ekstrakt z zielonej herbaty stosowany jest do pielęgnacji cery zanieczyszczonej suchej, tłustej i trądzikowej. Sprawdza się znakomicie przy problemach z kruchością naczyń, podrażnieniach i poparzeniach słonecznych. Działa regenerująco, tonizująco, hamuje rozwój stanów zapalnych.

INCI Camellia Sinensis Leaf (Green Tea) Extract 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,45 zł (netto: 4,43 zł )

Ekstrakt ze skórki granatu

Ekstrakt ze skórki granatu
Ekstrakt ze skórki granatu

Standaryzowany ekstrakt ze skórki granatu jest bardzo silnym antyoksydantem porównywalnym z ekstraktem z pestek winogron, czerwonego wina lub zielonej herbaty. Główny  składnik (ok 25%) owoców granatu stanowią polifenole taninowe, wśród nich kwas elagowy (min. 5%). W ekstrakcie z granatu obecne są także: kwas askorbinowy, niacyna i alkaloidy piperynowe. Surowiec przeznaczony jest do pielęgnacji cery dojrzałej, narażonej na działanie promieniowania UV. Ekstrakt posiada również właściwości przeciwzapalne i chroni przed działaniem promieniowania UV - używany jest jako składnik produktów kosmetycznych przeznaczonych do włosów farbowanych,  powodując dłuższe utrzymanie się barwnika we włosach.

INCI Punica Granatum Rind Extract 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,47 zł (netto: 4,45 zł )

Ekstrakt z aloesu zatężony 200-krotnie

Ekstrakt z aloesu zatężony 200-krotnie
Ekstrakt z aloesu zatężony 200-krotnie

Aloes (Aloe vera) jest prawdopodobnie najczęściej stosowanym dodatkiem roślinnym o działaniu kojącym na skórę. Aloes jest składnikiem kremów, toników, balsamów i maseczek, wnika głęboko w skórę wraz z innymi substancjami czynnym. Regeneruje i ujędrnia skórę, łagodzi jej podrażnienia, dlatego wskazany jest dla cery suchej, trądzikowej dojrzałej i z problemami dermatologicznymi. Nawilża, uelastycznia i wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu, likwiduje łupież. Posiada właściwości filtrujące promienie słoneczne.

INCI:  Aloe vera

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Ekstrakt z winnika (dihydromirycetyna)

Ekstrakt z winnika (dihydromirycetyna)
Ekstrakt z winnika (dihydromirycetyna)

Standaryzowany ekstrakt z winnika Ampelopsis grossedentata. Surowiec zawiera powyżej 98% dihydromirycetyny (ampelopsyny) - flawonoidu hamującego wzrost włosów. Regularne i długotrwałe stosowanie pozwala zmniejszyć ilość rosnących włosów oraz je osłabić. 

INCI Ampelopsis Grossedentata Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Ekstrakt z lukrecji gładkiej

Ekstrakt z lukrecji gładkiej
Ekstrakt z lukrecji gładkiej

Ekstrakt z korzenia lukrecji gładkiej  Glycyrrhiza glabra Ekstrakt z lukrecji działa przeciwutleniająco, bakteriostatycznie, przeciwalergicznie, przeciwzapalnie oraz chroni przed promieniowaniem UV. Ekstrakt zawiera przynajmniej 15% kwasu glicyryzynowego. 

INCI Glycyrrhiza Glabra Root Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Ekstrakt z zielonej kawy

Ekstrakt z zielonej kawy
Ekstrakt z zielonej kawy

Kosmetyki z zieloną kawą są pomocne w walce z cellulitem, ujędrniają i wygładzają skórę poprawiając wygląd skóry. To wszystko za sprawą kofeiny, która przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej oraz usprawnia odpływ limfy. Zielona kawa działa antyoksydacyjnie, starannie wymiatając wolne rodniki spowalniając przez to procesy starzenia się skóry, oczyszcza i usuwa toksyny, które zalegają w komórkach. Chroni skórę przed podrażnieniami wynikającymi z działania szkodliwego promieniowania UV i obniża ryzyko powstawania nowotworów indukowanych promieniowaniem.

INCI: Green Coffee Bean Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Ekstrakt z soku młodej pszenicy

Ekstrakt z soku młodej  pszenicy
Ekstrakt z soku młodej pszenicy

Sok z młodej pszenicy stosowany zewnętrznie działa odżywczo, antyoksydacyjnie wygładza, rozjaśnia, ujędrnia suchą, zwiotczałą cerę. Wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę i spłyca zmarszczki. Doskonale nawilża, spowalnia procesy starzenia się skóry, dostarcza naturalnych witamin i mikroelementów, wzmacnia odporność immunologiczna skóry. Zalecany jest  do wszystkich typów cery.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,95 zł (netto: 4,84 zł )

Ekstrakt z soku młodego jęczmienia

Ekstrakt z soku młodego jęczmienia
Ekstrakt z soku młodego jęczmienia

Sok z młodego jęczmienia ma podobne zastosowanie jak sok z młodej pszenicy, zawiera te same związki ale w innych proporcjach. Stosowany zewnętrznie działa odżywczo, antyoksydacyjnie, wygładza, rozjaśnia, ujędrnia suchą, zwiotczałą cerę. Wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę i spłyca zmarszczki. Doskonale nawilża, spowalnia procesy starzenia się skóry, dostarcza naturalnych witamin i mikroelementów, wzmacnia odporność immunologiczną skóry.  Zalecany jest  do wszystkich typów cery.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,95 zł (netto: 4,84 zł )

Ekstrakt z dzikiego pochrzynu

Ekstrakt z dzikiego pochrzynu
Ekstrakt z dzikiego pochrzynu

Standaryzowany ekstrakt z korzenia dzikiego pochrzynu (Wild Yam) o gwarantowanej ilości diosgeniny (fito-DHEA) na poziomie 16%. Estrogeny są naturalnymi hormonami, których ilość spada wraz z wiekiem, co skutkuje obniżeniem elastyczności skóry, wzrostem jej suchości. Aby temu zapobiec można stosować łagodne zamienniki estrogenów - fitohormony. 

INCI Dioscorea Opposita Thumb Root Extract

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,20 zł (netto: 5,04 zł )

Ekstrakt z czerwonego wina

Ekstrakt z czerwonego wina
Ekstrakt z czerwonego wina

 

Dobroczynne wlaściwości czerwonego wina znane są juz od czasów starożytnych. Ekstrakt z czerwonego wina jest źródłem resweratrolu oraz innych polifenoli i proantycyjanidyn. Ekstrakt posiada silne właściwości antyutleniające, chroni przed wpływem promieniowania UV, dziala przeciwzapalnie, przeciwzmarszczkowo, chroni naczynia krwionośne, zmniejsza tempo rozpadu włókien kolagenowych oraz hamuje rozwój bakterii wywołujacych trądzik. Surowiec polecany jest do pielegnacji cery dojrzałej, starzejącej się, zniszczonej słońcem, szarej i zmęczonej oraz cery trądzikowej. 

 

INCI Vitis Vinifera (Grape) Wine Extract 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,40 zł (netto: 5,20 zł )

Ekstrakt z wierzby białej

Ekstrakt z wierzby białej
Ekstrakt z wierzby białej

Standaryzowany ekstrakt z kory wierzby białej Salix Alba o 15% zawartości salicyny (połączenia glukozy z alkoholem salicylowym). W ekstrakcie zawarte są również garbniki i inne związki salicylowe o działaniu przeciw-zapalnym, przeciw-gorączkowym, przeciw-reumatycznym, ściągającym, bakteriostatycznym i keratolitycznym. W porównaniu z kwasem salicylowym surowiec ten powoduje mniej podrażnień, jest rozpuszczalny w wodzie i nie ma potrzeby stosowania alkoholu by go rozpuścić. Od dawna ekstrakty z kory wierzby białej stosowane były do pielęgnacji cery przy trądziku i łuszczycy. 

INCI Salix Alba Bark Extract  

 

Dostępność: brak towaru

Cena: 6,60 zł (netto: 5,37 zł )

Ekstrakt z żeń-szenia

Ekstrakt z żeń-szenia
Ekstrakt z żeń-szenia

Standaryzowany ekstrakt z korzenia żeń-szenia prawdziwego Panax Ginseng o gwarantowanej zawartości ginsenozydów na poziomie 8%. Żeń-szeń działa cytotoksycznie w przypadku komórek nowotworowych, zwiększa odporność i syntezę białek, działa przeciwwirusowo. W kosmetykach ekstrakt znajduje zastosowanie ze względu na działanie antyoksydacyjne, antycellulitowe (aktywowanie rozkładu tłuszczy, hamuje syntezę kwasów tłuszczowych), rewitalizujące, regenerujące, poprawiające ukrwienie skóry, ułatwiające odnowę skóry i włosów. Ekstrakt z zeń-szenia jest składnikiem wielu renomowanych kosmetyków anty-aging - regenerujących i odmładzających. 

INCI Panax Ginseng Root Extract 

 

Dostępność: brak towaru

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Ekstrakt z nasion winogron

Ekstrakt z nasion winogron
Ekstrakt z nasion winogron

Standaryzowany ekstrakt z nasion winogron o minimalnej zawartości proantycyjanidyn powyżej 95%. Ekstrakt z pestek winorośli Vitis vinifera zawiera głównie polifenole, spośród nich należy wymienić  grupę proantycyjanidyn, które są jednymi z najskuteczniej działających antyoksydantów.  

INCI Vitis Vinifera Seed Extract

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Ekstrakt z papai (Papaina 6000 USP/mg)

Ekstrakt z papai (Papaina 6000 USP/mg)
Ekstrakt z papai (Papaina 6000 USP/mg)

W liściach i owocach melonowca właściwego  - papai znajduje się wykorzystywany do pielęgnacji cery, browarnictwie i kosmetyce enzym z grupy proteaz zwany papainą. Enzym ten hydrolizuje białka i z tego powodu stosowany jest do wykonywania enzymatycznego peelingu oraz w kremach antycelulitowych, środkach wspomagajacych gojenie ran, kremach na blizny, kremach ułatwiających wchłanienie krwiaków.

 
INCI Carica Papaya Fruit Powder 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,40 zł (netto: 6,02 zł )

Ekstrakt z ananasa (BROMELAINA 1200 GDU)

Ekstrakt z ananasa (BROMELAINA 1200 GDU)
Ekstrakt z ananasa (BROMELAINA 1200 GDU)

W owocach ananasa znajduje się enzym z grupy proteaz zwany bromelainą. Enzym ten hydrolizuje białka i z tego powodu stosowany jest do wykonywania enzymatycznego peelingu oraz w kremach antycelulitowych, środkach wspomagajacych gojenie ran, kremach na blizny, kremach ułatwiających wchłanienie krwiaków. W medycynie stosowany jest w urazach sportowych, stanach zapalnych stawów, skutecznością dorównuje niesteroidowym lekom przeciwzapalnym.

 
INCI Ananas Comosus Fruit Powder  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,40 zł (netto: 6,02 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium