Substancje nawilżające

NMF - naturalny czynnik nawilżający

NMF - naturalny czynnik nawilżający
NMF - naturalny czynnik nawilżający

 

NMF - Naturalny Czynnik Nawilżający

INCI: Aqua, Propylene Glycol, Sodium PCA, Glucose, Urea, Glutamic Acid, Lysine, Glycine, Lactic Acid, Allantoin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.


NMF, tj. Naturalny Czynnik Nawilżający, to składnik skóry, zapewniający jej prawidłowe nawilżanie. To własnie NMF stał się inspiracją do stworzenia kompleksu składników aktywnych służących do odbudowy NMF. W składzie znajdują się takie składniki, jak kwas mlekowy, mleczan sodu, sól sodowa kwasu piroglutaminowego, mocznik, cukry i aminokwasy oraz alantoina. Kompleks ten wykazuje silne właściwości nawilżające, odżywcze, poprawia jędrność, elastyczność i gładkość skóry, jak również ogólną jej kondycję.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,90 zł

Cena netto: 6,42 zł

PEG-400

PEG-400
PEG-400

PEG 400 – higroskopijny glikol polietylenowy, o niskiej masie cząsteczkowej ok. 400 kDa. Są modyfikatorami konsystencji i poprawiają rozsmarowywalność. Używane są jako substytut gliceryny, do produkcji substancji powierzchniowo czynnych i emulgatorów. Surowiec nawilżający, pomocny w rozpuszczaniu i wprowadzaniu do kosmetyków surowców nie rozpuszczających się w wodzie (kwas salicylowy, kwas azelainowy czy niektóre ekstrakty). 

INCI: PEG 8

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

Pentavitin

Pentavitin
Pentavitin

 

Pentavitin

 

INCI: Saccharide Isomerate, Aqua, Citric Acid & Sodium Citrate

 

Substancja naturalna, pochodzenia roślinnego. Powoduje zwiększenie nawilżenia warstwy rogowej naskórka i hydratacji skóry. Dzięki temu doskonale radzi sobie z odwodnieniem, świądem, łuszczeniem się skóry. Poprawia jej sprężystość, elastyczność i gładkość.
Efekt nawilżający jest natychmiastowy, a utrzymuje się przez 72 godziny.

 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

15,90 zł

Cena netto: 12,93 zł

Potrójny kwas hialuronowy 1.5%

Potrójny kwas hialuronowy 1.5%
Potrójny kwas hialuronowy 1.5%

Mieszanina trzech kwasów hialuronowej o różnej masie cząsteczkowej. Zawiera 0.5% kwasu wielkocząsteczkowego o masie 0.85 - 1.15 MDa, 0.5% małocząsteczkowego kwasu hialuronowego o masie poniżej 500 kDa oraz 0.5 % ultraniskocząsteczkowego kwasu hialuronowego masie cząsteczkowej - poniżej 10 kDa.

INCI: Aqua and Hyaluronic Acid 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

6,90 zł

Cena netto: 5,61 zł

Potrójny kwas hialuronowy 3 %

Potrójny kwas hialuronowy 3 %
Potrójny kwas hialuronowy 3 %

Mieszanina trzech kwasów hialuronowych o różnej masie cząsteczkowej. Zawiera 1% kwasu wielkocząsteczkowego o masie 0.85 - 1.15 MDa, 1% małocząsteczkowego kwasu hialuronowego o masie poniżej 500 kDa oraz 1 ultraniskocząsteczkowego kwasu hialuronowego o masie cząsteczkowej - poniżej 10 kDa.

INCI: Aqua and Hyaluronic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

10,90 zł

Cena netto: 8,86 zł

PROPANEDIOL - glikol roślinny

PROPANEDIOL - glikol roślinny
PROPANEDIOL - glikol roślinny

 

PROPANEDIOL (roślinny rozpuszczalnik kwasów, ekstraktów)

INCI: PROPANEDIOL


Propanediol, inaczej “glikol roślinny” to całkowicie naturalny surowiec, który:

 

  • jest doskonałym nośnikiem substancji aktywnej (dzięki niemu kosmetyk będzie działał skuteczniej),

  • doskonale rozpuszcza składniki aktywne, jak np.: kwas salicylowy, ferulowy, alfa-liponowy, ekstrakty w proszku, alantionę,

  • intensywnie nawilża i zmiękcza skórę,

  • wykazuje działanie pianotwórcze w szamponach i żelach oczyszczających,

  • zwiększa skuteczność konserwantów- dodanie do formulacji propanediolu sprawia, że można zmniejszyć ilość konserwantu o połowę,

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

5,90 zł

Cena netto: 4,80 zł

Sorbitol - roztwór wodny 70%

Sorbitol - roztwór wodny 70%
Sorbitol - roztwór wodny 70%

Zredukowana pochodna glukozy. Jest substancją wysoce higroskopijną, wchłania wilgoć z powietrza, zabezpiecza kosmetyki przed wysychaniem, szczególnie polecana do masek kosmetycznych, znajduje także zastosowanie w kremach, maściach i innych emulsjach gdzie poza nawilżaniem cery nadaje produktom odpowiednią konsystencję i wzmaga pozytywne odczucia po aplikacji. 


INCI:Sorbitol

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,90 zł

Cena netto: 6,42 zł

Trehaloza

Trehaloza
Trehaloza

 

Trehaloza

 

INCI: trehalose

 

 

Czym jest?
Trehaloza jest jednym z naturalnych cukrów, obecnych w wielu roślinach pustynnych, powstającym w warstwie szklistej matrycy w celu ochrony jej wewnętrznej struktury do czasu, aż nadejdzie deszcz, który w cudowny sposób może „wskrzesić” roślinę.

Cukier ten składa się z dwóch cząsteczek glukozy połączonych wiązaniem 1-1 alfa. Wiązanie to sprawia, że trehaloza jest bardzo odporna na kwasową hydrolizę i jest stabilna w roztworach w wysokiej temperaturze, nawet w środowisku kwasowym. Wiązanie to utrzymuje również nieredukujące cukry w formie zamkniętych pierścieni, tak że końcowe grupy aldehydowe lub ketonowe nie wiążą się z lizyną ani argininą w białkach (proces zwany glikacją). Jest bezpiecznym, nietoksycznym, delikatnym i łagodnym składnikiem, niewywołującym alergii ani immunotoksyczności.


Jak działa?
To naturalny nawilżacz, zaakceptowany przez COSMOS, HALAL i VEGAN. Posiada niską masę cząsteczkową, dzięki czemu jest łatwo absorbowana przez skórę i chroni ją przed uszkodzeniami, poprawia odporność skóry na odwodnienie. Hamuje rozkład kwasów tłuszczowych, aby zapobiec nieprzyjemnemu zapachowi ciała. Jest wysoce stabilna termicznie(do 100ºC 24h) i posiada szeroki zakres stabilności pH (3,5-10,0).

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

6,90 zł

Cena netto: 5,61 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium