Wyszukiwarka
Bestsellery
Promocje
Koń
31,90 zł
39,90 zł
Kura
31,90 zł
39,90 zł
Zaloguj się
Koszyk
Kosmetyki naturalne. Surowce i półprodukty kosmetyczne.
ZRÓB SOBIE KREM Najlepsze z natury
|
Masła są to oleje roślinne, które w temperaturze pokojowej są stałe. Oferowane przez nas masła podzieliliśmy na trzy grupy:masła naturalne - oleje otrzymane w wyniku tłoczenia na zimno, bez dodatkowych etapów oczyszczania poza filtracją przez filtry papierowe pod niskim ciśnieniem. Rośliny najczęściej pochodzą z plantacji gdzie nie stosuje się herbicydów ale ze względu na używanie nawozów mineralnych nie są one kwalifikowane jako organiczne, w innych przypadkach są to oleje z roślin zebranych w naturalnych siedliskach.masła rafinowane - oleje także otrzymane w wyniku tłoczenia na zimno lecz dodatkowo zostały one później dokładnie oczyszczone - np. poprzez filtrację na ziemii okrzemkowej czy destylację pod zmniejszonym ciśnieniem. Oleje te są mniej wrażliwe na podgrzewanie, mają też dłuższą trwałość w porównaniu z produktem naturalnym. Dodatkową cechą jest pozbycie się charakterystycznego koloru i zapachu - czasami jest to wada a czasami zaleta :-). Oleje i masła rafinowane polecamy do stosowania w produkcji mydeł - ze względu na odporność na wysoką temperaturę. Masła rafinowane przeznaczone są dla osób ze skłonnością do alergii.
masła organiczne - otrzymane tak jak oleje naturalne lecz producent rośliny oraz firma tłocząca oleje posiadają odpowiedni certyfikat świadczący o tym, że rośliny nie miały styczności z pestycydami, herbicydami, nawozami a oleje nie ulegały żadnym reakcjom chemicznym - produkt taki w pełni zasługuje na miano ekologicznego.
W przypadku mniej trwałych olei i maseł naturalnych polecamy dodać ok. 2% witaminy E, która jest naturalnym konserwantem fazy olejowej.
Masła są dostępne opakowaniach farmaceutycznych. Dostępne opakowania o pojeności 50, 100 i 250 ml (40, 80 i 200 g)
Olej kokosowy RAFINOWANY
Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do kosmetyków przy bardzo suchej i pękającej skórze, przeznaczony również dla dojrzalej, uszkodzonej przez słońce skóry, przy atopowym zapaleniu skóry. Do kosmetyków do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych.
INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil
|
Olej palmowy z miąższu RAFINOWANY
Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do kosmetyków przy bardzo suchej, dojrzalej, pękającej skórze. Olej działa przeciwzapalnie, odżywczo, przeciwobrzękowo, łagodząco, oczyszczająco, przyśpiesza regenerację tkanek. Wywiera doskonały wpływ nawilżający, natłuszczający, uelastyczniający i wygładzający skórę.
INCI Elaeis Guineensis (Palm) Oil
|
Czerwony olej palmowy z miąższu
Olej otrzymywany z miąższu, nierafinowany o naturalnie czerwonym kolorze. Obfituje w prowitaminę A jest doskonałym masłem kosmetycznym do produkcji kremów odżywczych, przeciwstarzeniowych, łagodzących podrażnienia skóry.
INCI Elaeis Guineensis (Palm) Oil
|
Masło mango RAFINOWANE
W swoim składzie i zastosowaniu zbliżone do masła kakaowego. Masło mango ma działanie ochronne (emolient), jest także naturalnym filtrem przeciw słonecznym . Przeciwdziała nadmiernemu wysuszeniu skóry i powstawaniu zmarszczek. Ma działanie silnie nawilżające, chroni i odbudowuje naskórek, wygładza i ujędrnia skórę.
INCI Mangifera Indica (Mango) Seed Butter
|
Olej palmowy z nasion RAFINOWANY
Olej palmowy ma zbliżone właściwości jak olej kokosowego. Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do kosmetyków przy bardzo suchej, dojrzalej, pękającej skórze.
INCI Elaeis Guineensis (Palm) Kernel Oil
|
Olej kokosowy ORGANICZNY
Biały, naturalny olej kokosowy. Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do kosmetyków przy bardzo suchej i pękającej skórze, przeznaczony również dla dojrzalej, uszkodzonej przez słońce skóry, przy atopowym zapaleniu skóry. Do kosmetyków do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych.
INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil
|
Olej palmowy z miąższu ORGANICZNY/RAFINOWANY
Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do kosmetyków przy bardzo suchej, dojrzalej, pękającej skórze. Olej działa przeciwzapalnie, odżywczo, przeciwobrzękowo, łagodząco, oczyszczająco, przyśpiesza regenerację tkanek. Wywiera doskonały wpływ nawilżający, natłuszczający, uelastyczniający i wygładzający skórę.
INCI Elaeis Guineensis (Palm) Oil
|
Olej Babassu RAFINOWANY / ORGANICZNY
Olej/masło o temperaturze topnienia zbliżonej do temperatury skóry, znajduje zastosowanie jako bazowy surowiec do produkcji maseł do masażu. Nadaje produktom właściwości zmiękczających, nawilżających oraz odbudowuje warstwę lipidową skóry, zalecane jest do produktów anty-aging. Olej uzyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion - orzechów brazylijskiej palmy Cohune.
Olej posiada certyfikat Ecocert dopuszczający go do stosowania w kosmetykach naturalnych i ekologicznych.
INCI Orbignya Cohune Seed Oil
|
Masło Shea SUROWE
Masło Shea otrzymuje się z nasion masłosza, jest to tłuszcz o konsystencji masła. Substancje niezmydlające się mają duże powinowactwo do warstwy lipidowej naskórka, chronią i wzmacniają cement międzykomórkowy warstwy rogowej. Masło zmiękcza i natłuszcza skórę, działa ochronnie, zawiera alantoinę, przyspiesza procesy gojenia. Masło Shea jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym.
INCI Butyrospermum Parkii
|
Olej kokosowy VIRGIN WHITE - ORGANICZNY
Biały, naturalny olej kokosowy, o wspaniałym kokosowym zapachu. Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do kosmetyków przy bardzo suchej i pękającej skórze, przeznaczony również dla dojrzalej, uszkodzonej przez słońce skóry, przy atopowym zapaleniu skóry. Do kosmetyków do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych.
INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil
|
Masło Kakaowe RAFINOWANE
Dostarcza skórze cennych substancji odżywczych. Jest biozgodne ze skórą człowieka, nie powoduje alergii kontaktowej. Pozostawia na powierzchni skóry aksamitny film. Regeneruje, wygładza, nawilża, zapobiega nadmiernej utracie wody. Skutecznie łagodzi podrażnienia. Poprawia koloryt skóry.
INCI Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter
|
Masło Shea ORGANICZNE/RAFINOWANE
Masło Shea otrzymuje się z nasion masłosza, jest to tłuszcz o konsystencji masła. Substancje niezmydlające się mają duże powinowactwo do warstwy lipidowej naskórka, chronią i wzmacniają cement międzykomórkowy warstwy rogowej. Masło zmiękcza i natłuszcza skórę, działa ochronnie, zawiera alantoinę, przyspiesza procesy gojenia. Masło Shea jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym.
INCI Butyrospermum Parkii
|
Masło Kakaowe ORGANICZNE
Dostarcza skórze cennych substancji odżywczych. Jest biozgodne ze skórą człowieka, nie powoduje alergii kontaktowej. Pozostawia na powierzchni skóry aksamitny film. Regeneruje, wygładza, nawilża, zapobiega nadmiernej utracie wody. Skutecznie łagodzi podrażnienia. Ma czekoladowy zapach. Poprawia koloryt skóry.
INCI Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter
|
Masło Shea RAFINOWANE 200g
Masło Shea otrzymuje się z nasion masłosza, jest to tłuszcz o konsystencji masła. Substancje niezmydlające się mają duże powinowactwo do warstwy lipidowej naskórka, chronią i wzmacniają cement międzykomórkowy warstwy rogowej. Masło zmiękcza i natłuszcza skórę, działa ochronnie, zawiera alantoinę, przyspiesza procesy gojenia. Masło Shea jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym.
INCI Butyrospermum Parkii
|
|
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
|