Promocje

Dinozaury 31,90 zł 39,90 zł

Koliber 31,90 zł 39,90 zł

Koło i prostokąt 31,90 zł 39,90 zł

Koń 31,90 zł 39,90 zł

Krokodylek i żółwik 31,90 zł 39,90 zł

Kura 31,90 zł 39,90 zł

Kwiaty 31,90 zł 39,90 zł

Lotos 31,90 zł 39,90 zł

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

 

Kosmetyki naturalne. Surowce
i półprodukty kosmetyczne.

ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury

Olej kokosowy RAFINOWANY

Dostępność:
duża ilość
Wysyłka:
w następny dzień roboczy
Cena: 3,99 zł
Cena netto: 3,24 zł
szt.

NCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Olej otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzanie twardej kopry z orzechów palmy kokosowej. Kopra jest wysuszonym jądrem nasienia Cocos Nucifera. Palma kokosowa pochodzi z południowo-wschodniej Azji lub z północno-zachodniej Ameryki Południowej. Obecnie jest najczęściej występującą palmą, gdyż rośnie jedynie wzdłuż wszystkich tropikalnych brzegów morskich.
 

Koncentracja w kosmetyku
Do 100%
Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę.
 

Postać
Olej kokosowy tężeje w temperaturze poniżej 25°C stąd nazwa ''tłuszcz kokosowy'' i ma wtedy kolor biały. W postaci płynnej jest żółtawy. Jest olejem odpornym na ciepło.

Skład
- nasycone kwasy tłuszczowe 
- kwas laurynowy, 
- kwas mirystynowy
- kwasu palmitynowy, 
- kwas stearynowy, 
- kwas oleinowy,
- kwas linolowy 
- kwas linolenowy.
 

Zastosowanie
Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do kosmetyków przy bardzo suchej i pękającej skórze, przeznaczony również dla dojrzalej, uszkodzonej przez słońce skóry, przy atopowym zapaleniu skóry. Do kosmetyków do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych. Olej kokosowy daje uczucie chłodu, uspokaja skórę nadmiernie podrażnioną i swędzącą..
Stosowany w emulsji jako składnik, powinien być bardzo wolno roztapiany w gorącej kąpieli wodnej.

Do produkcji mydeł metodą na gorąco i transparentnych. Otrzymane mydła są miękkie. Dodany w ilości 20-30% do mydeł tworzy obfitą pianę.

Liczba zmydlania 183 mg NaOH / g oleju

Jedwabna odżywka do włosów zniszczonych 

Odżywka do włosów suchych i zniszczonych.

Kule kąpielowe SPA 

Mydła transparentne - glicerynowe


Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Opinie o produkcie (1)

Marlena Adach Domagała 2010-12
25-10-2011 23:18:57

Uwielbiam go stosować we wszelkich kremach i balsamach do ciała. Mam skórę skłonną do przesuszania. Nie ma wtedy uczucia tempości, pięknie się rozsmarowuje. Daję do balsamu mniej emulgatora, bo olej zagęszcza trochę. Pozostawia lekki film, który potem się wchłania. Bardzo wydajne są z nim kosmetyki.

Kosmetyki mineralne

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Sklep internetowy Shoper.pl