Wyszukiwarka
Bestsellery
Zaloguj się
Koszyk
Kosmetyki naturalne. Surowce i półprodukty kosmetyczne.
ZRÓB SOBIE KREM Najlepsze z natury
|
Butelka 125 ml
Trwała, lekka plastikowa butelka o pojemności 125 ml wraz ze spryskiwaczem lub atomizerem. Wysokość butelki z atomizerem 15 cm, ze spryskiwaczem 16 cm, średnica 42 mm.
|
Bezbarwny słoik PET 100 ml
Trwały, lekki słoik z tworzywa sztucznego o pojemności 100 ml, średnica nakrętki 70 mm, wysokość słoika 42 mm.
|
Kwas hialuronowy ULTRAMAŁOCZĄSTECZKOWY
Czysta postać kwasu hialuronowego - proszek. Kwas o niskiej masie cząsteczkowej - poniżej 10 kDa (w zakresie 6-10 kDa), otrzymany z wielkocząsteczkowego kwasu na drodze hydrolizy (pocięcia łańcuchów kwasu na mniejsze fragmenty). HA sławę zawdzięcza dzięki zdolności utrzymywania nawilżenia skóry. Zawartość HA w skórze maleje wraz z wiekiem, co jest jedną z przyczyn zmian zawartości wody w skórze. Również promieniowanie UV powoduje dramatyczne zmiany w rozłożeniu i dystrybucji HA w tej tkance. Wraz ze zmniejszającą się ilością HA w skórze, włókna kolagenowe dezorganizują się co prowadzi do charakterystycznych zmian starczych. Kwas ultramałocząsteczkowy jest formą kwasu hialuronowego, który najlepiej przenika warstwę rogową skóry.
INCI: Hyaluronic Acid
|
Kwas jabłkowy
Kwas jabłkowy (kwas hydroksybursztynowy) - kwas naturalnie występujący w wielu owocach (np. niedojrzałych jabłkach) stosowany w peelingach i kosmetykach z kwasami AHA. W niskich stężeniach (do 5%) działa nawilżająco, rozjaśniająco. W wyższych stężeniach działa peelingująco, zmiękcza zrogowaciały naskórek.
INCI Malic Acid
|
Sól z morza martwego
Sól z Morza Martwego jest produktem naturalnym o właściwościach leczniczo-pielęgnacyjnych. Zawiera ok. 40 minerałów i pierwiastków śladowych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ciepłe kąpiele powodują otwarcie się porów skóry i stymulują proces wymiany jonowej podczas którego organizm opuszczają produkty przemiany materii a wchłaniane są woda wraz ze znajdującymi się w niej minerałami.
|
Olejek May Chang NATURALNY
May chang Litsea cubeba to zimozielone drzewo pochodzące z południowo-wschodniej Azji. Przez Azjatów nazywane jest górskim pieprzem a owoce służą jako przyprawa. Olejek uzyskiwany jest z owocu i cechuje się działaniem antyseptycznym, przeciwdepresyjnym, ściągającym. Olejek znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji cery trądzikowej (wpływa na wydzielanie łoju i działa antyseptycznie). Ze względu na swój zapach (zbliżony do olejku lemongrasowego tylko nieco słodszy) często stosowany jest w kompozycjach perfumeryjnych. Olejek jest często używany przy perfumowaniu mydeł.
|
Olejek mandarynkowy NATURALNY
Naturalny olejek ze skórki madarynki Citrus reticulata. Polecany do stosowania przy zapobieganiu powstawania rozstępów skóry (np. w czasie ciąży) oraz w kosmetykach przeciwtrądzikowych, zmniejszających łojotok skóry, przy łuszczycy.
|
Olej Jojoba RAFINOWANY
Olej Jojoba - tłoczony na zimno, rafinowany, bezzapachowy produkt.
INCI: Simmondsia Chinensis
|
Suszone liście mięty pieprzowej
Napar z liści mięty pieprzowej polecany jest zwłaszcza do pielęgnacji skóry tłustej i zanieczyszczonej, pomocny w likwidowaniu stanów zapalnych. Stosowany w formie toników i aromaterapeutycznych kąpieli może także służyć jako faza wodna przy produkcji domowych kremów i innych kosmetyków. Mięta jest także skuteczna przy problemach z przetłuszczaniem się skóry głowy i łupieżu.
INCI Mentha Piperita
|
|
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
|