|
Wosk Candelilla
INCI: Euphorbia Cerifa (Candelilla) Wax. Wosk otrzymywany poprzez ekstrakcję z meksykańskiego krzewu Euphorbia cerifera. Dobrze natłuszcza, pielęgnuje skórę, wygładza. W recepturach kosmetycznych może być stosowany zamiast wosku pszczelego jako regulator konsystencji. Wosk Candelilla szczególnie nadaje się do balsamów pielęgnacyjnych do ust, ponieważ jest najbardziej błyszczącym z wosków. Postać Twarde brązowe płatki różnej wielkości. Temperatura topnienia 68-72oC. Przykładowe receptury: Opinie o produkcie (0) |
|

