Promocje

Dinozaury 31,90 zł 39,90 zł

Koliber 31,90 zł 39,90 zł

Koło i prostokąt 31,90 zł 39,90 zł

Koń 31,90 zł 39,90 zł

Krokodylek i żółwik 31,90 zł 39,90 zł

Kura 31,90 zł 39,90 zł

Kwiaty 31,90 zł 39,90 zł

Lotos 31,90 zł 39,90 zł

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

 

Kosmetyki naturalne. Surowce
i półprodukty kosmetyczne.

ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury

Olej z nasion Meadowfoam NATURALNY

Dostępność:
duża ilość
Wysyłka:
w następny dzień roboczy
Cena: 8,87 zł
Cena netto: 7,21 zł
szt.

INCI Limnanthes alba (Meadowfoam) Seed Oil 
Otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno nasion Meadowfoam.

Koncentracja w kosmetyku do 100%
Olej może byc bezposrednio stosowany na skórę.

Postać
Bursztynowo-złoty klarowny olej o charakterystycznym ziemistym zapachu. Olej odporny na podgrzewanie. 

Meadowfoam to roślina występująca w Ameryce Północnej. Angielska nazwa "łąkowa piana" pochodzi od wyglądu roślin w okresie kwitnienia, wtedy cale łąki pokryte są białymi, drobnymi kwiatkami co z daleka wygląda jak by były przykryte pianą. 

Olej Meadowfoam zawiera witaminę A i E oraz unikalny skład kwasów tłuszczowych. Olej z nasion Meadowfoam w odróżnieniu od innych olei roślinnych zawiera w większości "długie" łańcuchy kwasów tłuszczowych, zawierające 20, 22 i 24 atomy węgla i jedynie jedno - dwa wiązanie podwójne. Z tego powodu jest to olej bardzo odporny na jełczenie (porównywalnie z olejem jojoba) i można go podgrzewać. Ze względu na długie łańcuchy węglowe olej doskonale nawilża i zmiękcza skórę bez pozostawiania uczucia tłustości. Polecany jest jako dodatek do olei do masażu, umożliwia dłuższe wykonywanie masażu, nadaje mieszance olei większą smarowalność. Zastosowany w błyszczykach do ust zwiększa ich nawilżenie i przeciwdziała pękaniu suchych ust. Olej stosowany jest przy domowym wyrobie mydeł gdzie dodawany jest jako środek nawilżający przy procesie uszlachetniania mydeł. Olej zalecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji włosów ze względu na właściwości nawilżające. 

W kosmetykach kolorowych (np. szminkach) zapewnia większą przyczepność pigmentów, makijaż jest dzieki niemu trwalszy.

Przechowywanie:
Surowiec przechowywać w zamkniętym opakowaniu, chronić przed bezpośrednim światłem i wilgocią.

Opinie o produkcie (0)

Kosmetyki mineralne

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Sklep internetowy Shoper.pl