|
Olej z kiełków pszenicy NATURALNY
INCI Triticum aestivum
Olej otrzymywany jest przez wytłaczanie na zimno kiełków (zarodków) pszenicy. Koncentracja w kosmetyku Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę, w tym celu należy 3-4 krople oleju wmasować opuszkami palców w oczyszczoną skórę twarzy. Masować skórę przez około 30 sekund aż do pełnego wchłonięcia. Postać Z kiełków pszenicy otrzymywany jest pomarańczowy, gęsty olej o charakterystycznym, zbożowym zapachu. Skład - kwas linolowy; - kwas linolenowy; - kwas olejowy; - kwasu palmitynowy; - kwasu stearynowy; - witaminy: A, D i E; - lecytyna. Zastosowanie Jest stosowany w kosmetykach do cery suchej i dojrzałej, a także do cery mieszanej. Używany jest również do suchych i łamliwych włosów. Działa ujędrniająco i opóźnia procesy starzenia się skóry. Jest olejem dość tłustym więc zalecamy mieszać go z olejem migdałowym, frakcjonowanym olejem kokosowym albo jojobą. W mieszaninie z olejem jojoba tworzy doskonałą mieszaninę uelastyczniającą zwiotczałą skórę albo zapobiegającą np. rozstępom. Z pośród olei roślinnych cechuje się największą zawartością witaminy E. Wysokoaktywna biologicznie maseczka kosmetyczna to np. olej z kiełków zemulgowany ze świeżym chudym mlekiem. Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce . Opinie o produkcie (1) |
|


Baria
O oleju z kiełków pszenicy zdecydowałam się napisać, bo kończę już drugą buteleczkę. Wiele olejów działa na moją skórę wysuszająco, i muszę je stosować z balsamem nawilżającym. Ten radzi sobie znakomicie sam - a smaruję nim całe ciało (atopia), bardzo ładnie odżywia, napina i nie podrażnia.