Wyszukiwarka
Bestsellery
Promocje
Koń
31,90 zł
39,90 zł
Kura
31,90 zł
39,90 zł
Zaloguj się
Koszyk
Kosmetyki naturalne. Surowce i półprodukty kosmetyczne.
ZRÓB SOBIE KREM Najlepsze z natury
|
|
|
- Dostępność:
- duża ilość
- Wysyłka:
- w następny dzień roboczy
|
|
Cena:
5,20 zł
Cena netto:
4,23 zł
|
INCI: Glycine Soja (Soybean) Oil
Olej sojowy wytłaczany na zimno z ziaren rośliny jednorocznej Glycine soja. Pochodzenie rośliny: Azja, Ameryka. Produkt posiada certyfikat organizacji Soil Association.
Koncentracja w kosmetyku Do 100% Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę. Postać Poprzez tłoczenie na zimno ziaren soi otrzymywany jest rzadki, jasnożółty olej (w temperaturze pokojowej), neutralny w smaku i zapachu. Trzymany w lodówce tężeje i ma wygląd mętnego białego gęstego płynu. Nie jest wytrzymały na wysokie temperatury, nie należy podgrzewać powyżej 65ºC. W celu wydłużenia okresu trwałości polecamy dodać ok. 2% witaminy E, która jest naturalnym konserwantem fazy olejowej.
Skład - kwas linolowy do 49% - kwas oleinowy, - kwas palmitynowy, - kwas stearynowy, - kwas arachinowy - witamina E; - lecytyna;
Zastosowanie Olej sojowy zawiera ponad 60% wielonienasyconych kwasów tłuszczowych- NNKT. Jest także źródłem naturalnych tokoferoli. Przeznaczony dla skóry tłustej, mieszanej, ze skłonnościami do łojotoku, zanieczyszczonej i wrażliwej.Stosowany do natłuszczania skóry i włosów. Używany do produkcji kremów, mleczek, olejków, kremów do masażu. Może uczulać osoby uczulone na soję. Dobrze wchłaniany przez skórę, chroni przed utratą wilgoci. Ponieważ jest olejem stosunkowo nietrwałym można stosować go w mieszaninach z bardziej trwałymi olejami w stosunku 1:1.
Mleczko do demakijażu.
Krem z filtrem UV i witaminami.
Przechowywanie Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.
|
Ostatnio oglądane
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
|