Promocje

Dinozaury 31,90 zł 39,90 zł

Koliber 31,90 zł 39,90 zł

Koło i prostokąt 31,90 zł 39,90 zł

Koń 31,90 zł 39,90 zł

Krokodylek i żółwik 31,90 zł 39,90 zł

Kura 31,90 zł 39,90 zł

Kwiaty 31,90 zł 39,90 zł

Lotos 31,90 zł 39,90 zł

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

 

Kosmetyki naturalne. Surowce
i półprodukty kosmetyczne.

ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury

Olej kokosowy VIRGIN WHITE - ORGANICZNY

Olej kokosowy VIRGIN WHITE - ORGANICZNY
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka:
w następny dzień roboczy
Cena: 7,35 zł
Cena netto: 5,98 zł
szt.

NCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Olej otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzanie twardej kopry z orzechów palmy kokosowej. Kopra jest wysuszonym jądrem nasienia Cocos Nucifera. Palma kokosowa pochodzi z południowo-wschodniej Azji lub z północno-zachodniej Ameryki Południowej. Obecnie jest najczęściej występującą palmą, gdyż rośnie jedynie wzdłuż wszystkich tropikalnych brzegów morskich. Produkt posiada  Certyfikat organizacji Soil Association

Koncentracja w kosmetyku
Do 100%
Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Postać
Olej kokosowy tężeje w temperaturze poniżej 25°C stąd nazwa ''tłuszcz kokosowy'' i ma wtedy kolor biały. W postaci płynnej jest żółtawy.Olej posiada intensywny zapach kokosowy. Jest olejem odpornym na ciepło.

Skład
- nasycone kwasy tłuszczowe 
- kwas laurynowy, 
- kwas mirystynowy
- kwasu palmitynowy, 
- kwas stearynowy, 
- kwas oleinowy,
- kwas linolowy 
- kwas linolenowy.

Zastosowanie
Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do kosmetyków przy bardzo suchej i pękającej skórze, przeznaczony również dla dojrzalej, uszkodzonej przez słońce skóry, przy atopowym zapaleniu skóry. Do kosmetyków do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych. Olej kokosowy daje uczucie chłodu, uspokaja skórę nadmiernie podrażnioną i swędzącą..
Stosowany w emulsji jako składnik, powinien być bardzo wolno roztapiany w gorącej kąpieli wodnej.

Do produkcji mydeł metodą na gorąco i transparentnych. Otrzymane mydła są miękkie. Dodany w ilości 20-30% do mydeł tworzy obfitą pianę.

Liczba zmydlania 183 mg NaOH / g oleju

Jedwabna odżywka do włosów zniszczonych 

Delikatny, uspokajający krem na noc

Odżywka do włosów zniszczonych 

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Opinie o produkcie (7)

Agnieszka Paschke 2009-05-14
25-10-2011 23:22:24

Masło jest cudowne, piękny zapach, świetne działanie, skóra po nim jest mięciutka i elastyczna. Polecam wszystkim.


Anna 2009-10-30 Archiwum
25-10-2011 23:22:59

Cudowna odżywka do włosów. I wspaniały zapach.


Agnieszka Ł 2009-12-01 Archiwu
25-10-2011 23:23:37

Ma cudowny zapach, używam jako balsam do ciała i odżywka do włosów. Na włosy działa rewelacyjnie


A. 2010-03-19 Archiwum
25-10-2011 23:24:10

Ma jedną wadę- posiada tak apetyczny zapach, że czasami go podjadam (całkiem smaczny).


Katarzyna Szarek 2011-02-19
25-10-2011 23:24:42

Cudownie działa na włosy, moje fale są po nim miękkie, gładkie, świetnie nawilżone i bardzo ładnie pofalowane . A zapach ma tak apetyczny, że mam ochotę się zjeść, jak mam go na włosach.


Zuzia
01-02-2012 10:04:56

Polecam wszystkim. Po wyjęciu z lodówki doskonale rozpuszcza się w dłoniach i na skórze, zapach jest piękny, ale na skórze długo się nie utrzymuje, co mnie odpowiada.


Joanna Tworzydło
16-02-2012 21:42:23

Olej jest fantastyczny. Bardzo zdrowy zarówno do jedzenia jaki wspaniały do stosowania zewnętrznego. Moje włosy mają po nim piękny blask aż po same końcówki:) a już chciałam je podcinać :)

Kosmetyki mineralne

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Sklep internetowy Shoper.pl